Reklama

Reklama

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenzie (190)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Cakal som drsnu britskú gangsterku. Dostal som rodinnú dramu o dost uchylnom stvoruholniku. Problem nevidim v tom, ze gangsterska linia je uplne upozadena a prakticky nema ziadny vyznam, ale v tom, ze hlavna postava je odporne hovädo kroremu som prial od zaciatku bolestivu smrt. Nakoniec ani jeho skon ma nenadchol, pretoze mi pripadal trapny. Hardyho povazujem za kvalitneho herca, ale tentoraz nedokazal dodat tej odpornej postave nejaku dalsiu vrstvu vdaka comu by ma zaujimal osud tej postavy. Od zaciatku som citil iba znechutenie a odpor. Pokial to bol zamer, tak sa podaril na jednotku. Chapem, ze sa najdu ludia, ktorym sa tento debil, ktory jedna zivocisne a robi si co chce bez ohladu na nasledky, bude pacit. Dobre pre nich. Postavy manzeliek boli sice zahrane kvalitne, ale tiez mi boli nesympaticke. Mna zaujala iba postava Jimmyho a dost ma ohúril prerod tohto chudacika na gangsterskeho bossa. A poslednou chutnou ceresnickou je Brian Cox v ulohe hlavneho dona. Aspon ten do tejto serie prepasoval stipku mafianskej atmosfery. 6/10. ()

BoredSeal 

všetky recenzie používateľa

Britské drama zpočátku trochu vázne, protože očekáváte další omletou historku o vzestupu jedince na vrchol skrz zločin s momentálně cool hercem. Tím se nenechte zmást. Ve skutečnosti je to několikaletý příběh jedné rodiny a dávného kamarádství, které se dostávají na pozadí obchodu s drogami do víru vlivem postavy Toma Hardyho. Asi od druhého dílu, kdy seriál tuhle rovinu zdůrazní, děj začne odsýpat, napětí houstne a vy jen očekáváte, co z toho bude za průser. Většina diváků se bude těšit na Toma Hardyho (a ten potěší v opravdu neobvyklé roli), ale ostatní členové rodinného klanu mu tvoří výbornou hereckou protiváhu. ()

Reklama

kajas 

všetky recenzie používateľa

Postava Toma Hardyho nejde popsat, takovou hereckou kreaci prostě musíte vidět! Britský seriál, o kterém čeští distributoři zřejmě v životě neslyšeli, by si rozhodně zasloužil vysílání na některém z tuzemských kanálů. Alespoň, že zde má tak působivé hodnocení. Jednu hvězdičku sundavám za poněkud nezáživnější třetí díl a také za dost nevýrazného hereckého představitele Jimmyho, ale zbytek stojí opravdu za to. Hlavně závěr druhé epizody mě hodně zasáhl. Dost dobré. ()

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

Famózny gangsterský epos, ktorý míľovými krokmi prekonáva nielen väčšinu žánrových filmov, ale aj celkovú televíznu produkciu. Fenomenálny scenár totiž omnoho viac rieši mnohovrstevnaté postavy a ich vzťahové problémy v izolovanom, komornom prostredí rodiny než typické zločinecké „výstupy a pády“. Myslím, že kriminálnici nikdy neboli poľudštení do takejto miery a ich predstavitelia, ako mužskí, tak aj ženskí, všetci do jedného podávajú špičkové výkony. Akurát Tom Hardy so svojim strhujúcim výkonom z nich titánsky vyčnieva, pretože jeho Freddie je chlapík, ktorý si všetkých filmových psychopatov nonšalantne dáva na raňajky. The Take je geniálna rodinná sága, v ktorej je na priestore štvordielnej minisérie vyrozprávaný kompaktný, konštantne strhávajúci a dychvyrážajúco vygradovaný príbeh, v ktorom nie je ani jedna scéna alebo dialóg navyše. Lepší seriál si veru nepamätám. (10/10) ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Absolútny vrchol mužského herectva, ktorý by sa mal povinne vysielať na filmových školách. To, že Tom Hardy si dáva záležať v každom filme, je nám už známe, tu zo seba vydal absolútne všetko. Namátkovo si ani len tak nespomeniem na lepší a výraznejší herecký výkon. 4 diely seriálu naznačujú, že príbeh pôjde celkom rýchlo, nie je priestor na nudu a hoci som očakával iný koniec, nie je tomu seriálu čo vyčítať. Výborna gangsterka, v ktorej väčšina hercov, nanešťastie pre nich, vyzerá pri Hardym ako komparz. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (4)

  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)
  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)

Reklama

Reklama