Reklama

Reklama

Lockout: Útek z MS-1

  • Slovensko Útek z MS-1 (viac)
Trailer 1

Najstráženejšie väzenie na svete, vesmírnu väznicu MS-1, sa nečakane rozhodla navštíviť Emilie Warnocková (Maggie Graceová), dcéra prezidenta Spojených štátov, aby naplnila program svojej humanitárnej misie.  Ocitne sa však v zlom čase na zlom mieste. Na vesmírnej stanici vypukne krvavá vzbura a väzni zajmú Emilie ako mimoriadne vzácnu a cennú rukojemníčku. Zachrániť Emily z rúk najhorších zločincov sveta môže len jediný človek, bývalý špičkový vládny agent Snow (Guy Pearce). Tvrdohlavý a nekompromisný muž je však v súčasnosti v nemilosti a čelí obvineniu zo sprisahania proti USA. V tejto výnimočnej situácii však dostane od prezidenta jedinečnú ponuku - nový život a slobodu výmenou za záchranu prvej dcéry Spojených štátov. Lenže, ako sa ukáže, v stávke je omnoho viac, než len jej život... (TV JOJ)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (861)

Nevka 

všetky recenzie používateľa

Takže podle zdejšího hodnocení, jsem byl trochu na obavách, ale jak už tomu někdy (většinou) bývá, hodnocení na CSFD nemusí nutně vypovídat o kvalitě filmu. Viděl jsem útěk z New Yorku a byl to dobrý film. MS-1 mělo podobnou zápletku, ale řekl bych, že jsem se u něj bavil více. Maggie Grace a Guy Pearce byli sympatickou dvojicí a Guy měl navíc dobré hlášky (i když to je hlavně zásluha scénáristů). Grafické vytvoření MS-1 bylo skvělé a musím říct, že ti zločinci fakt vypadali jako zločinci, ne jako v jiných filmech (nebudu jmenovat). U MS-1 jsem se bavil a nelituji v žádném případě času, který jsem u toho ztratil. U mě to budou čtyři hvězdy a skvělý zážitek. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne ma to bavilo viac ako nedávny remake filmu Total Recall. G. Pearce vedel hlášky predať, má to správny nadhľad i správne pošahaných záporákov. Trochu sklame nedokonalá počítačová naháňačka v úvode, kde to Pearce páral na motorke, ale potom sa to už iba zlepšovalo. Pearce skutočne trúsi jednu hlášku za druhou a dokonca si uťahoval i sám zo seba a svojich rolí - "Nie som Hudini." M. Grace Pearcovi ako tak stíha a hlavný pošuk dobre predpokladal, že má pekný úsmev. Škoda, že ho jeho škuľavé oči nevideli. V závere jej úsmev zažiari a nečakal by som, že tie krátke tmavé vlasy jej seknú viac ako dlhý blond. Celkom fajn akčné sci-fi. 70%. ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Poslední vesmírný skaut aneb "Bé" jako Besson.. To je přesně ten případ, kdy pohár tuposti přeteče a vy si těch pár kapek, co ho opustilo, vychutnáte na jazyku. Odešlete tedy mozek v záchranném modulu a připravte se na žánrovou laskominu o legračních tricích, absentující logice a vzpomínkách na dobu, kdy člověk "nemohl jen tak chodit a mlátit lidi, aniž by nejdřív řekl něco prďáckého.." Objektivně je to na tři hvězdy, ale postava G.Pearce si to nadhodnocení zaslouží. Věren nápisu na triku (Warning Offensive) je tou správnou esencí trojice Marlowe, McClane, Hallenbeck a kdybych snad někdy potřeboval odněkud utéct (zdravím, pane Carpenter), vyžádám si jeho a Snakea Plisskena. Dali by jsme si na třetinky vakuově balené jablko a pokecali o starých časech.. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý akčný sci-fi film s Guyom Pearcom v hlavnej úlohe. Má vydarený príbeh o bývalom agentovi, ktorý je nespravodlivo obvinený zo zločinu, ktorý nespáchal, ale keď sa väzňom podarí získať kontrolu nad najmodernejším väzením nachádzajúcom sa na obežnej dráhe a navyše v čase, keď je tam okrem iných aj prezidentová dcéra, dostane bývalý agent ešte jednu šancu. A tak musí agent urobiť všetko preto, aby ju v tomto prostredí plnom veľmi nebezpečných zločincov našiel a dostal preč. Spracovanie sa mi páči, ale dalo sa z toho získať aj o niečo viac. Túto tématiku s nasadením schopného muža do prostredia plného nebezpečenstva mám veľmi rád a hlavne v tomto prípade ponúka mimoriadny potenciál, keďže je to prostredie so stovkami najhorších zločincov, ale problém je, že práve ich potenciál sa vôbec nevyužil. Určite musím pochváliť, že film má mimoriadne svižné tempo, tu nie je ani najmenšia šanca sa nudiť a tiež si po celý čas udržuje slušnú úroveň zábavnosti, ale v mnohom si to skôr len splnilo potrebný štandard a tak čiastočne cítiť nevyužitý potenciál. Akcie je tu priemerné množstvo a nie je zlá, ale ani ma až tak moc nezaujala. Hlavným problémom je, že dlhšie akčné scény sú len také, ktoré ma v tomto žánri absolútne nezaujímajú, ako úvodná naháňačka na motorke alebo rôzne scény z vesmíru. Inak tu nie je jediná plnohodnotná akčná scéna, tie dva, tri súboje sú len o pár obyčajných úderoch, takže tu nie je o čo stáť, silným sklamaním sú aj prestrelky, ktoré sú bez nápadu a s minimom zabitých a ani o nejakých likvidáciách sa tu moc hovoriť nedá. A chýba tu aj tá správna žánrová gradácia, pri ktorej hlavný hrdina postupuje až ho čaká súboj s hlavným záporákom, tu nič také nie je, iba občas hlavný hrdina náhodou na niekoho narazí, prípadne na menšiu skupinu, ale všetky tieto scény skončia skôr, než začnú. Po stránke akcie ma z celého filmu zaujali iba výbušniny s hlasovým senzorom, ale aj tie sú tu len dve. Herecké obsadenie je na tom dobre, Guy Pearce síce v akcii nie je moc použiteľný, ale zahral to až prekvapivo dobre, do úlohy klasických drsniakov sadol a veľkým plusom je aj množstvo výborných hlášok, až som mal miestami pocit, že celý film vznikol len kvôli tým hláškam. Bez problémov je aj Maggie Grace a chválim aj výborných záporákov, obzvlášť dvojicu bratov, len ako sa dalo čakať, slabý rating nedovoľuje nikomu lepšie vyniknúť a tak aj tí najťažsí vrahovia sú schopní tak maximálne zastreliť rukojemníka. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, síce občas niečo zaostáva, napríklad úvodná naháňačka pôsobí príliš lacno, ale inak je vizuálna stránka v poriadku, rovnako aj to svižné a zábavné prevedenie, tu nemám väčší problém. Takže keby mal Útek z MS-1 lepšiu akciu a drsnejšie prevedenie, mohlo to byť prvotriedne akčné béčko, ako zo starých čias, ale aj tak je to vydarená zábava s perfektnými hláškami a skvelým tempom, ktorú si rád občas pozriem. 74% ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Guy Pearce mě v tomhle filmu brutálně překvapil! Celou tu dobu jsem věděl, že tenhle film existuje, ale celou tu dobu mě štvaly komentáře, kde se psalo, jak se kamera klepe a celé je to vlastně k hovnu. Nakonec jsem si ale udělal čas a na film se podíval. No a musím říct, že kamera se v tomhle filmu dá vcelku snadno přehlídnout. Co se už přehlídnout nedá, tak naprosto perfektně napsaná postava, kterou naprosto dokonale zahrál právě Guy Pearce. Hned jak jsem jeho postavu viděl, vzpomněl jsem si na ty nejlepší akční role 80. Let. John McClane a tak dále. Guy tady hlásí o sto šest, všechno ho sere, všechno ho rozčiluje. No prostě klaďas, na kterých jsem vyrůstal. No a taky proto jsem z tohoto filmu ve výsledku byl neuvěřitelně nadšený. Takové postavy už se ve filmech moc nevídají. ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (23)

  • Je neuveriteľne nepravdepodobné, že by vesmírna stanica tak rýchlo získala nebezpečný orbitálny rozpad bez vykonania veľkých manévrov. ISS, ktorá narazila do stanice, naznačuje, že vesmírna väznica mala vyššiu obežnú dráhu ako ISS, ale orbitálny rozpad je veľmi pomalý proces. ISS môže trvať mesiace bez potreby orbitálneho zosilnenia, pretože odpor v tejto nadmorskej výške je minimálny. Skylab obiehal päť rokov po svojej poslednej misii bez akýchkoľvek orbitálnych zosilnení. (Pat.Ko)
  • Aby sa herci lepšie prispôsobili scénam a dokázali si predstaviť, ako budú vyzerať po postprodukcii, na zelené plátno boli nakreslené kulisy. (Greenpeacak)
  • Keď bola stanica zničená prostredníctvom (predpokladá sa) jadrovej hlavice, existuje veľmi malá šanca, že by Snow (Guy Pearce) a Emilie (Maggie Grace) prežili pri náhlej spŕške detritu. Atmosférické hustoty v takýchto výškach sú veľmi nízke, čo znamená, že je ľahké dosiahnuť vysoké rýchlosti v dôsledku nedostatku výrazného odporu. Emilie zasiahol veľký kus kovu do chrbta, a pre porovnanie ISS vykonáva manévre na vyhnutie sa detritu veľkého už 10 cm kvôli kinetickej energii, ktorú nesie. Hoci by ich obleky mohli ochrániť pred vypaľovaním v atmosfére, ich vzdialenosť od stanice v čase výbuchu robí prežitie extrémne nepravdepodobným. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (viac)

Reklama

Reklama