Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arizona 1880: při pronásledování zloděje dobytka přichází šerif Griff Bonnell (Barry Sullivan) se svými bratry Wesem (Gene Baqrry) a Chicem (Robert Dix) do Cochise County. Celé okolí je ovládáno mocnou statkářkou Jessicou Drummond (Barbara Stanwyck), která se nechává chránit čtyřiceti ozbrojenými muži... (Pohrobek)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (54)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Titul "Štyridsať pušiek" je starý, klasický, čierno-biely, americký western. Jeho scénaristom, producentom i režisérom je Samuel Fuller. Natočil ho v roku 1957. Pochádza teda z obdobia, kedy bol tento druh filmov v USA veľmi populárny. Podobných kúskov z Divokého Západu sa vtedy natočilo nespočet. Snímok "Štyridsať pušiek" nijak zvlášť nevyčnieva z priemeru. Určite poteší všetkých westernových nadšencov, ale pre bežného diváka, čo netrpí westernovou mániou, je to film nanajvýš na jedno pozretie. ** ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Ani štyristo pušiek drsných nájomných zabijakov a kovbojov láske nezabráni. Drsné mestečko, žena, ktorá ho riadi, napriek tomu, že reálnym šerifom je niekto iný. Šerifom je slaboch, ktorého si vybrala a dosadila spomenutá žena - silná farmárka, aby sa stal vykonávateľom jej vôle. Do tohto mestečka vstupuje postava lovca zločincov, ktorý vo farmárkinej šachovej formácii rozostavaných strelcov a šerifov narobí riadnu rošádu. A ešte väčšiu rošádu, tzv. veľkú, urobí tento charizmatický lovec, postava zo zanikajúcich časov dobrodružného Divokého západu, plného prestreliek a legendárnych zabijakov, vo farmárkinom srdci. Tento poryv citov je symbolicky znázornený tornádom, ktorý sa preženie ponad pastviská. No city si rokazovať nedajú ani v zdanlivo neohrozenom postavení miestnej predavačky zbraní, ktorá sa zamiluje do brata lovca zločincov. Pred rozriešením zamotanej vzťahovej šachovej partie sa však udeje niekoľko prestreliek, takpovediac osudových, ktorých obete vyvolávajú v zúčastnených hlavných aktéroch ďalšie silné citové pohnutia. Silné a presvedčivé, aspoň tak ako samotný skvelý film Samuela Fullera. ()

Reklama

woody 

všetky recenzie používateľa

Některé scény člověk v tak starém westernu nečeká - dlouhé záběry beze střihu, tornádo, pistolník s prostřelenou páteří, rozstřílení záporáka ... Film z něhož čerpali snad všichni pozdější tvůrci klasických westernů (dám krk na to, že Leoneho detaily na oči se inspirovaly odtud) i těch 70's městských (Walter Hill) ... Pro mě osobně signál, že o Fullera se musím začít víc zajímat, ten člověk byl evidentně v rámci studiové výroby samorost ... ()

RHK 

všetky recenzie používateľa

Scénáristicky propracovaný černobílý western o krásné autoritativní farmářce, jejím bezcharakterním bratrovi a jejich jezdcích, kteří přijdou do konfliktu se zemským šerifem a jeho bratry. Na jednu stranu detailně vykreslené postavy, nečekané zvraty včetně scény s tornádem, nebo propracované přípravy pasti na šerifa. Na druhou stranu méně výrazní herci a místy nedostatek napětí. Výrazná a dobře natočená je např. závěrečná přestřelka. Ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=biu3O-wsOp8 ()

fragre 

všetky recenzie používateľa

Moc hezký starý western, který nápaditě obměňuje zažité schéma, totiž namísto obligátního despotického dobytkářského krále je zde královna - dráždivá směsice amazonky, vampa a dominy, naražená ovšem na základ podnikatelky gründerského typu (ve skvělém podání B. Stanwyckové, která je zde rozhodně nejvýraznější postavou). K tomu pěkná kamera i velice slušivě padnoucí hudba. V rámci žánru skvělý film. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (1)

  • Dablérka Barbary Stanwyck se odmítla nechat vláčet za koněm po ulici. Řekla, že je to moc nebezpečné, načež Barbara Stanwyck šla a udělala to sama. Měla sice pár modřin a škrábanců, ale jinak se jí nic nestalo. V té době jí bylo již 49 let. (Mol)

Reklama

Reklama