Reklama

Reklama

Wu xia

  • Hongkong 武術 (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Liu (Donnie Yen) je výrobcem papíru v období dynastie Qing a vede jednoduchý život s manželkou Ayu (Tang Wei) a jejich dvěma syny. Do jejich odlehlé vesnice přijde detektiv Xu (Takeshi Kaneshiro), který vyšetřuje smrt dvou banditů během loupeže. Xu rychle zjistí, že to nebyla obyčejná zpackaná loupež. Jeho houževnaté dotazy vynášejí na povrch temné tajemství Liuovy minulosti, která ohrožuje nejen jeho rodinu, ale i celou vesnici. (LordMovie)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (65)

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Pěkné krimi-drama se skromnou a vytříbenou akcí. ~ Do vesnice přijíždí dva zloději a vrazi ukrást peníze z místního krámku. Jen projíždějí kolem a vesnice jen protla jejich cestu. Zabránit loupeži se rozhodne a pokusí mladý muž, jenž u vesnice žije a pracuje v papírně. Shodou náhod a neuvěřitelného štěstí se mu podaří oba kriminální živly zneškodnit a zabít. Věc přijede do vesnice vyšetřovat detektiv, který začne pomalu zjišťovat, že štěstí a náhody neexistují, jen psychologie a logika. Brány minulosti postav se tak znovu otevírají a vězte, že minulost je mrcha. ~ Vyšetřování i zjišťování pravdy, hudba, kamera, herci i ta akce, které zase není tak moc, tak akorát, všechno se mi tu líbilo, včetně důvodů a jednání postav. Jenom té moderní hudby mohlo být využito ve větší míře, k dění sedla perfektně, a naopak toho žvatlání v závěrečných titulcích mohlo být méně, jako že spíš žádné. Příjemné skoro dvě hodiny. ~ PS: Díky za titulky Lagardere ~~~ PS: Nečekejte od filmu hromadu bojových scén, tohle NENÍ akční bojový film! Krimi / Drama / špetka Akce. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Film so zvláštnym príbehom zachraňujú predovšetkým súboje a Donnie Jen v hl. úlohe. Príbehová linka nie je zlá, možno kolíše v sínusoidách a trochu kombinuje protichodné témy, rozhodne však nenudí. Konanie niektorých postáv mi ostalo nepochopené, postava premúdrelého čínskeho Sherlocka pre príbeh zbytočná až otravná. Ešteže to zachraňovali súboje; škoda, že ich nebolo viac. Apropo, herca Wang Ju alias Jednorukého šermiara som takmer nespoznal. ()

Reklama

Beastmaster4 

všetky recenzie používateľa

Kdo dal víc, jak 3 hvězdy, tak buď přišel o rozum nebo je až moc velkým fanatikem těhle hopsajících a vřískajících asijských chujovin. Příběh je stejně nudný jako celý styl natáčení. Horory fajn, ty jim i jdou, ale tyhle bitkařský šarády, to už je omletá písnička a navíc, pěkně zatuchlá starobou. Několikavteřinové záběry na výrazy, pózy aj., to mě opravdu nebere....mít při filmu tak 20x potřebu se probudit z polospánku a prozívat ten zbytek, to je měřítko, kterým WU XIA hodnotím já. Neskutečně nudné, neskutečné zdlouhavé. Nebýt tý nasraný Číňanky, kterou nakonec odnese proud řeky, dal bych odpad! Neskutečná hovadina! Možná bych to rozdejchal tak před 15 lety ale dneska? Natočit film, kterej by byl stejně "zajímavej" i kdyby byl o polovinu kratší, tomu říkám umění...asi čínskému stylu kultury nerozumím, ale tenhle film tak jako tak nemám rád :-), je o ničem, naprostá ztráta téměř dvou hodin života.... ()

kikuka 

všetky recenzie používateľa

Veľmi fajn zážitok vidieť retromlátičku, ktorá sa dá pozerať, má iskru, tak trochu žmurká po divákovi, ale nestavia na jeho vedomostiach o historických mometoch žánru wu xia. Svojím spôsobom návrat k prakoreňom v príbehu, resp. vzťahoch postáv, ich "osudovosti" a podobne, pretože to tak čínsky ľud rád, no zároveň pozdvihnutie medzi "moderné" dravé action movies so strieborno antracitovým filtrom, kamerové finty rozkročené medzi sixties a late nineties, obdobne aj zvuk či hudba. A naozaj, naozaj je fajn vidieť fight, ktorý by nenakrútili so mnou. A toto som v kine nestihla. Takže mi vypomohla zberateľská edícia filmov Donnieho Yena O:-).Idem sa teraz dovzdelávať, aby mi next nemusel Adrián vysvetľovať who is who (jop, ide sa hľadať Dalšia zberateľská kolekcia filmov len za 10 yuanov). (Asi.) ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý akčný film s Donnie Yenom. Má výborný príbeh o výrobcovi papieru, ktorý si žije pokojný život v odľahlej dedine so svojou rodinou, ale keď zabráni dvom hľadaným zločincom vykradnúť obchod, skúsený detektív chce zistiť pravdu o celej situácii, ktorá nie je taká jednoduchá, ako na prvý pohľad vyzerá. No pátranie po mužovej minulosti môže mať zlé následky pre všetkých. Spracovanie je vydarené, obzvlášť prvá polovica je dejovo veľmi zaujímavá, originálne podaná a skvelo prepracovaná, takže aj napriek jej takmer nulovej akčnej stránke sa jej prakticky nedá nič vytknúť, keďže minimálne na celé vyšetrovanie sa skvelo pozerá. Druhá polovica je už o niečo horšia, svoj štýl výrazne zmení, pokračuje skôr v klasickom duchu, ale stále si drží dobrú úroveň. Akcie tu nie je až tak moc, ale je výborná. Nájdu sa tu prakticky len štyri súboje a v žiadnom sa neobjaví viac protivníkov ako dvaja, ale majú veľmi dobrú choreografiu, niekoľko perfektných nápadov, skvelý vizuál, pri ktorom vidno každý detail a aj napriek názvu filmu sa držia celkom pri zemi, takže moc nesklamú ani tých, ktorí očakávajú realistické súboje. Najviac sa mi páči súboj s dvojicou zabijakov v strede filmu. Herecké obsadenie je vynikajúce, v hlavnej úlohe najlepší akčný herec súčasnosti Donnie Yen, výborný Takeshi Kaneshiro ako detektív, príjemná Wei Tang a slušní záporáci. Réžia a technická stránka sú perfektné, skvelá kamera, strih, aj celkový vizuál, tohto detailného vizuálu som sa pôvodne mierne obával, ale nakoniec nebolo prečo, dopadlo to výborne. A nesklame ani hudba. Keby bola druhá polovica dejovo mierne inak podaná a pribudol by ešte nejaký ten súboj, tak neváham s plným hodnotením, lebo je to skutočne zážitok, ale aj takto som nadmieru spokojný, je to jednoducho ďalší výborný film s Donnie Yenom, ktorý znovu dokazuje, že v súčasnosti nemá konkurenciu. 78% ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (3)

  • O bojovou choreografii se postaral Donnie Yen, představitel Lia. (ČSFD)
  • Akční režii na filmu dělal Donnie Yen. Kredit akční choreograf sdílí Yan Hua a Kenji Tanigaki. (Rominator)
  • Snímek je přepracováním grafické novely "A History of Violence" z roku 1997 autorů Johna Wagnera a Vincenta Lockeho. (Conspi)

Reklama

Reklama