Reklama

Reklama

Najodvážnejší, najdôkladnejší a najostrejší  lupič, Parker (Jason Statham), je špecialista na tie najnebezpečnejšie a zdanlivo neuskutočniteľné lúpeže. Od svojho tímu očakáva úplnú oddanosť a presné dodržiavanie stanoveného plánu. Keď sa kvôli ľahkovážnosti jedného z jeho kolegov posledná akcia tragicky zvrhne, Parker odmieta spoluprácu s gangom šéfa miestneho podsvetia Melandera (Michael Chiklis). Ten sa ale so zápornou odpoveďou neuspokojí a za trest ho polomŕtveho pohodia na kraji opustenej cesty. Parker, ktorý útok zázrakom prežije, sa zúfalo túži pomstiť a pátranie po gangu ho zavádza do honosného Palm Beach. Tu sa Parker vydáva za bohatého Texasana kupujúceho dom a stretáva Leslie (Jennifer Lopez), neúspešnú realitnú agentku s encyklopedickými znalosťami ostrova. S jej pomocou odhalí plán gangu na lúpež klenotov v hodnote 50 miliónov dolárov a pochopí, že to je ideálna príležitosť na vyrovnanie účtov. (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (379)

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Akce 8/10/// PLUS: Jason Statham, kupodivu Jennifer Lopez, jiný děj i zápletka něž bývá obvyklé, hodně dobrá akce a hlavně v závěru to má grády MÍNUS: slabší rozjezd, méně akce, netypicky "kladný hrdina", jinými slovy je to záporák stojící na své straně a vy mu nejspíš budete fandit, nicméně Statham má lepší hrdiny./// Shrnutí: Zápletka o tom jak zloděj zradí zloděje a tento zloděj potom oloupí zloděje a ještě si to s nimi vyříká a vystřílí je neobvyklá, ale už jsme viděli daleko větší úleťárny. Skoro nahá Jennifer a hodně povedené finále mi říká že k té čtvrté hvězdě přikloním. Nebýt toho, jednalo by se o lepší průměr./// Celkem 70%/// ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $35miliónovTržby USA $17,616,641Tržby Celosvetovo $46,346,651Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,563,518 //počet predaných kusov 74,524Tržby za predaj DVD v USA $5,752,362 //počet predaných kusov 330,321║ Statham v klasickej úlohe pomstiteľa, príbeh sa ako tak dal, pozerateľné /55%/ ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Fandím Stathamovi, Hackford už je však za zenitom a nedokázal nadviazť na svoje predošlé úspechy. Je to slabučké, pomalé, herecky statické, režisérsky mdlé, scenáristicky poľutovaniahodné a bez prekvapenia. Napriek tomu je Statham veľký sympaťák, Lopezka tiež ešte nepatrí do starého železa a akcia miestami prekvapila, aj keď poväčšine zhadzovala sama seba. 55%. ()

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Jak se vám v noci spí ??" - "Po sedmé večer nepiju kafe.." ;) Jasona Stathama s tou jeho nasranou pitbulovskou polohou mám moc rád, účast Chiklise, Nolteho a v podstatě i seňory Lopéz mě moc potěšila, ale celkově jsem asi od zfilmování této Westlakeovy, či chcete-li Starkovy, prvotiny očekával mnohem víc !! Srovnání s Odplatou se raději úplně vyhnu, protože prokazovat Parkerovi takovou medvědí službu skutečně nechci a "urážet" velkého Mela už vůbec ne, a tak ho budu brát pouze jako obyčejnou, byť v mnoha ohledech netypickou, "stathamovku", která mě minimálně v první drsné polovině ve stylu "neonoir" opravdu bavila, než se lehce změnila na reklamní tahák na Palm Beach, potažmo Floridu, a která v podstatě vyznavače akčního žánru urazí jen málokdy !! Parker jako takový polovičatý Robin Hood, jemuž však nejde ani tak o prachy jako spíš o princip, je když ne originální, pak určitě zajímavý (anti)hrdina, což musím ocenit. Už dlouho jsem neviděl Jasona tak "dorubaného", což svým způsobem dokonale potěší, ale to jeho první znovuzrození následně potají vykrádající Zastav a nepřežiješ !! či ten klaunský "odkaz" ze začátku filmu na Bezva fintu nevyznívají ani z poloviny tak trapně, jako když se prakticky celý film na obrazovce producíruje s tím idiotským kloboukem !! To opravdu stojí za to !! ;) Soundtrack Davida Buckleyho se povedl, a tak si jen říkám, že z toho mohla být slušná pecka s motivem pomsty, kdyby tvůrci upustili od té pitomé dějové linky s Jennifer Lopez a raději se věnovali akci, s níž Taylor Hackford poměrně šetřil.. Ostatně tento rys je pro tohoto oscarového režiséra, který má na kontě třeba geniálního Ďáblova advokáta, všeobecně typický, a tak ve výsledku Parker působí dojmem nevyrovnaného filmu unaveného režisérského rutinéra, který se nedokázal úplně vyhnout žánrovému mixu na úkor čistého akčního béčka.. ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Oproti verzi z Gibbsonem slabý odvar. Jo, Stathem špatnej neni, ale děj je moc přímočarý, chybí větší napětí, zamotanost, Parkerova tvrdohlavost, že chce zpátky jen svoje prachy, a hlavně nápaditost. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 6 | hudba 7 | humor 1 | akce 7 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (12)

  • Parker (Jason Statham) nosí hodinky značky Richard Mille RM11 Felipe Massa a Rolex Submariner. (dyfur)

Súvisiace novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (viac)

Reklama

Reklama