Reklama

Reklama

Máša a medveď

(seriál)
  • Česko Máša a medvěd (viac)

Série(5) / Epizódy(117)

Dobrodružstvá malého dievčatka Máše a veľkého medveďa, bývalého cirkusového artistu, sú veľmi milé a vtipné. Aj keď medveď chce mať iba pokoj, malá Máša vždy niečo vyparatí. (TV JOJ)

Recenzie (119)

sportovec 

všetky recenzie používateľa

Ruské překvapení hřeje u srdce. Propojení americké řekněme svižnosti se slovanskou hloubkou a typickými prvky ruského folklóru s náznaky pravoslavného křesťanství přináší až překvapivé výsledky. Bujné veselí se v něm snoubí s citovou hloubkou a něhou. Že ženy v jakémkoli věku, jsou-li při temperamentu, jsou schopny jakékoliv pozitivní špatnosti a legraci nejen nekazí, ale i rozvíjejí až k naprosté bezuzdnosti, se tu zhmotňuje do tříleté holčičky se značně rozvinutou slovní zásobou. Něžná pohroma koženosti a obvyklosti se vyznačuje velkou hlavou, charakteristickou spíše pro batolecí věk; šátek zvyšuje její ambice a umocňuje její vlídně dobrosrdečnou divokost. Medvěd jako symbol nanejvýš tolerantního patriarchalismu je ve své podstatě jejím dvojčetem. Poučen zkušenostmi a otřískán životem přece jen svou svéhlavou droboučkou přítelkyni chrání a dědečkovsky úzkostlivě nad ní bdí. Gejzír gagů v divokém rytmu někdejší němé grotesky toto kouzlo na ploše rekordně krátké a invenčně bohaté jen dále rozvíjí. Zůstat sám sebou lze i v neoliberální éře. To je poselství, které nepostrádá aktuálnost ani pro naši zemi. ()

tuberatanka 

všetky recenzie používateľa

Tak dobre, nekonečne hyperaktívna, zo všetkého vytešujúca sa, charizmaticky zanimovaná (a vskutku otravná:) Máša s veľmi chytľavým hlasovým prejavom vs. totálne flegmaticky starý medveď (neustále nazývaný "Míška"), zbesilá 3D animácia, humor nie nepodobný "nopočkajzajacovi", ale o čosi pútavejší a rozpustilejší, na zabitie času celkom v pohode záležitosť, aj s iba úplne základnými znalosťami ruštiny nie je problém pochopiť čo sa deje (vo väčšine dielov nezaznie dokopy viac ako päť viet), celkom v pohode rozprávka. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Veľmi vydarená animácia, aj celkovo tie postavičky a lesné prostredie plné zvieratok. Ruské rozprávky majú v sebe čaro, aj keď je tam minimum nejakého hovoreného slova. Väčšina dielov je milá, vtipná a s príjemnou pointou, no niektoré sú tak trochu priemerné. Ale v konečnom dôsledku je to nadpriemer, teda aspoň čo sa tohto žánru týka. ()

drake31 

všetky recenzie používateľa

Pravdou je že rozumiem úúúúúúplne nič z toho čo rozprávajú, ale rozumieť je posledné čo potrebujete. Je to až príliš roztomilé, je to až príliš zábavné, je to príliš pekné a vizuálne uspokojivé na to aby sa dalo povedať o tom krivého slova. Ďakujem za to že mám malú sestru, a môžem to pozerať každý deň dookola bez toho aby doma na mňa padali divné pohľady :) ()

BaffoSK odpad!

všetky recenzie používateľa

Nemôžem uveriť že niekto môže vydať takto hrozne naanimovaný seriál, respektíve rozprávku. Táto rozprávka je len pre nevyvinuté deti s mentálnou retardáciou. Keby som to mal pustiť mojim deťom... radšej im pustiť seriál, ktorý si zaslúži to čo dosiahol, teda Breaking Bad alebo The Walking Dead aj keď to je 18+ ale to im dá viac ako toto. ()

Galéria (230)

Zaujímavosti (15)

  • Nápad na námet rozprávky prišiel režisérovi Olegovi Kuzovkovi počas dovolenky pri mori. Po pláži behalo hlučné a neposedné dievčatko, ktoré trápilo svojou neposednosťou svojich rodičov. Takto prišla na svet hlavná postava rozprávky. (Zdroj: mamastory.sk)
  • Zlúčenina, ktorú má Medveď nakreslenú na tabuli v epizóde "Rastový vitamín", sa nazýva 3-[(6-amino-2-methyl-1,2-dihydropyrimidin-5-yl)methyl]-5-(2-hydroxyethyl)-4-methyl-1,3-thiazol-3-ium. (Lukoh)
  • Jedná se o nejčastěji umísťovaný pořad programu Minimax, a to minimálně v období od 1. 10. 2009 do 23. 3. 2024. Stanice ho odvysílala přes 18 000x. (Vitox)

Reklama

Reklama