Reklama

Reklama

7 sestier

  • Česko 7 životů (viac)
Trailer 3

Sedem životov, sedem sestier, jedna spoločná identita. Originálny akčný dystopický triler o siedmych identických sestrách, ktoré taja svoju existenciu pred okolitým svetom. Dokiaľ jedna z nich nezmizne. Preľudnený svet v roku 2073 sa riadi drastickým zákonom jedného dieťaťa na rodinu. Keď úrady zistia priestupok, mladší súrodenec je automaticky odobraný. V jednom byte sa ale už 30 rokov skrýva a žije sedem sestier. Vyzerajú rovnako, no predsa je každá z nich iná. Pre pohyb a fungovanie vo vonkajšom svete využívajú všetky jednu identitu, kde vystupujú ako jedna osoba a žijú jeden spoločný oficiálny život. Chodia do školy, do práce, s kolegami do baru, vzťahy majú iba na jednu noc. Každá zo sestier chodí von iba jeden deň v týždni. V pondelok vychádza Pondelok, Utorok v utorok, a tak ďalej. Ich systém funguje skvele počas mnohých rokov až do toho dňa, kedy sa Pondelok nevráti domov. Šesť zvyšných sestier musí opustiť svoj úkryt a zistiť, čo sa stalo. Akákoľvek chyba ich ale môže prezradiť a ich život sa z pevného pokojného poriadku mení v napínavú futuristickú akciu plnú adrenalínu a nečakaných momentov. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (725)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Z trailerů jsem čekal nemastnou neslanou obdobu nedávných Flatliners, ovšem k mému překvapení jsem dostal něco malinko lepšího a určitě kompaktnějšího. Kdo viděl erkového Jeníčka a Mařenku, tak jistě tuší, že režisér Tommy Wirkola zvládá především akční stránku a ta mě z tohoto filmu bavila nejvíce. Z recenzí jsem pochopil, že nejen námět, ale i scénář není jen slepencem polodementní sci-fi zápletky bez výraznějších tvůrčích nápadů a i v tomhle ohledu mě 7 Životů poměrně překvapilo. Ovšem co musím pochválit ze všeho nejvíc je především sedminásobný výkon Noomi Rapace, která je ve všech polohách (ehm 😁) exceletní a vyloženě se sem hodila. Škoda jen, že se ten Willem Dafoe moc dlouho neohřál. Celkově tedy příjemné překvapení, jehož repete si v nejbližší době zrovna dát nepotřebuji, ale v tiché bouři před Star Wars to za to kino stojí. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Veľmi solídne sci-fi, ktorému by sa dalo mnoho vytknúť, ale príbeh ma neuveriteľne bavil. Hlavná myšlienka s preľudnenou planétou bola výborná, dá sa povedať, že i pomerne aktuálna a výkon N. Rapace v "7- úlohe" je skvelý. Možno by bolo lepšie, keby tých postáv bolo menej, boli prehľadnejšie, ale hádam nebudem spoilerovať, ale skôr navnadím ak prezradím, že nie všetky sestry prežijú a odchod každej z nich je pomerne silný. Akčné scény sú výborné a pomerne krvavé, čo ma trocha prekvapilo. W. Dafoe mohol dostať pár minút naviac a privítal by som i pár scén z preľudnenej planéty, bežný život sestier, začlenenie sa do spoločnosti...Celkovo ma film bavil, malo to obrovský potenciál, doslova nábeh na kult. Dávam 4+, ale zároveň myslím na to, ako nezabudnuteľný film to mohol byť keby, keby...80%. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Mám, rád žáner sci-fi a mrzí ma, že spokojnosť pociťujem iba s jeho knižnou formou. Filmy, najmä tie, kde sa pokúšajú ukázať vzdialenú budúcnosť, technické výdobytky a mimozemšťanov sú spravidla na smiech a zastarajú ešte pred premiérou. Jednou z málo výnimiek bola v minulosti Gattaca, z istého hľadiska aj Kontakt a niekoľko ďalších diel. Preto som bol oprávnene zvedavý na 7 sestier s veľmi zaujímavým a stále aktuálnejším námetom. Ale tak ako u väčšiny filmov nakrútených v tomto storočí som bol sklamaný realizáciou, ktorej začiatok bol v deravom scenári, pokračovanie v nadbytku akčných scén a ukončil ju príšerný slovenský dabing. Pred mesiacom som videl ďalší film s Noomi Rapace a aj keď bol z iného súdka, dosť sa na seba podobali. Mrzí ma, že tak, ako sa začínajú všetky pivá podobať na jedno (Heineken), tak aj filmy sa nakrúcajú podľa jednej šablóny a budú stále ťažšie od seba odlíšiteľné. Otázkou je, či to ešte niekomu okrem mňa bude prekážať. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Velice příjemné překvapení. Čekal jsem, že by se mi tento snímek mohl líbit, avšak skrze moji nedůvěřivost ke snímkům sci-fi žánru jsem k Wirkolově počinu přistupoval s opatrností. Brzy mě však příběh vtáhl do děje a bavilo mě i celkové zpracování - hudba, vizuální stránka, kamera, herci, resp. Noomi Rapace 7x jinak, ale i její kolegové ve vedlejších rolích. Nad tím vším však dle mého ční samotný příběh, jenž možná nevědomky servíruje jednu silnou myšlenku a staví zrcadlo potenciálnímu velikému problému nedaleké budoucnosti - přelidnění Země a nedostatku potravin k uživení pozemšťanů. Pro mě je tohle za jasných 5*. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Z popisu som si myslel, že "What Happened To Monday" bude trošku o niečom inom. Alebo minimálne, že sa to celé nakoniec inak vyvinie. Miesto toho som bol svedkom skutočne skvelého filmu s dobrou akciou a priznávam sa, že mi v mnohom bolo ľúto, keď postavy vo filme umierali. Jedna smrť ma dokonca tak zasiahla, že som sa skoro ocitol v slzách. A nehanbím sa to povedať, je to tak. Futuristický svet je tu spravený skvele. Plus je to asi jeden z mála filmov, ktorý ukazuje svet o skoro 60 rokov tak, ako by som si ho aj reálne vedel predstaviť. Nelíši sa moc od toho nášho terajšieho, no technológia nám dáva nové možnosti, ktoré robia z toho niečo úplne iné. A funguje to skvele. Glenn Close si svoju rolu užíva a veľmi dobre sa do nej pustila. Christian Rubeck mám pocit, že si chce spraviť kariéru na zloducha. Tak veľmi sa do toho dostal. A Noomi Rapace skvele hrá všetkých 7 sestier a každá z nich pôsobí ako vlastná osobnosť s vlasnými názormi a pocitmi. To všetko funguje vynikajúco. Možno by som bol radšej, keby sme ku koncu nemali tak jednoznačne ukázané, kam to asi bude smerovať. Popravde, sú tu určité momentky, ktoré keď si zasuniete na správne miesto, pochopíte veľkú väčšinu a zistíte, kto za všetkým vlastne nakoniec stojí. A hoci je to dobre spracované, všetko pôsobí potom trošku priehľadne. Už len čakáte, kedy ten moment príde. Ale je pravda, že sú tu momentky, ktoré človek nezabudne. Ako napríklad kryonický spánok pre doktorku, ktorá sama deti toľký čas uspávala. Žiadne spoilery, ale tá scénka nemala chybu. Plus ako som povedal, niektoré smrtné scénky sú veľmi efektívne, smutné a prežívate ich, lebo súčasne prežívate aj spojenie a vzťah, ktoré sestry majú medzi sebou. Preto si myslím, že tento film funguje. A ak chcete dobré a originálne sci-fi so svetom, ktorému nemám problém veriť, toto je dobrou voľbou. Skočte na Netflix, a čeknite si film. Hodnotenie: A- ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (16)

  • Jednou z najväčších filmových lokácii v Rumunsku bolo prímorské mesto Constanza. Miestny starosta povolil štábu obsadiť historickú časť mesta. Dostali prístup k nakrúcaniu do jedného z najväčších prístavov v Európe. (classic)
  • Hudbu nahral Symfonický orchester Slovenského rozhlasu v Bratislave. (10kacena)

Reklama

Reklama