Reklama

Reklama

Lukostřelci

  • Južná Kórea Choejongbyeongki hwal (viac)
Trailer

VOD (1)

Zrodila se legenda. Akční historický velkofilm s propracovanými bojovými scénami. Za válečných let druhé invaze Mandžuů do Koreje roku 1636 se Nam-Yi a jeho malá sestra Ja-In stanou svědky popravy svého otce a sami jen náhodou uniknou smrti. Když oba vyrostou, z Nam-Yi je skvělý lukostřelec a Ja-In se chystá na svatbu. Uprostřed obřadu je ale napadne horda nájezdníků a Ja-In je unesena přímo ze své svatby. Mandžuové ji prodají knížeti Dorgonovi, v jehož službách je jeden z nejlepších střelců, velitel a elitní bojovník Jyu Shin-Ta. S ním a jeho vojskem se bude muset Nam-Yi utkat, bude-li chtít sestru zachránit. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (158)

Dever 

všetky recenzie používateľa

// Distribútor: CJ Entertainment // Počet premietajúcich kín v USA: 16 // Otvárací Víkend USA: $24,041 // Už veľmi dávno som nevidel vojnový historický film zameraný na lukostreľbu a musím uznať, že Han-min Kim a Hae-Il Park sa predviedli v naozaj slušnom svetle. Od 40 minúty sa film dostava do nepretržitej akčnej naháňačky, pri ktorej 122 minútová stopáž úplne stráca význam, pretože film vtiahne diváka do deja skôr, ako si to vôbec sám uvedomí....... 80% ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to veľmi dobrý akčný historický film z juhokórejskej produkcie. Má výborný príbeh o špičkovom lukostrelcovi, ktorého domovina bola napadnutá mandžuskými bojovníkmi, pričom okrem iných uniesli aj jeho sestru, aby bola za hranicami otrokyňou a tak sa bez pomoci vydá na jej záchranu, ale prenasleduje ho aj skupina elitných vojakov na čele s veľmi schopným a neprehrávajúcim veliteľom. So spracovaním som veľmi spokojný, ešte prvá polhodina pôsobí len tak rozbehovo, nič dôležité sa nedeje, iba sa dá zoznámiť s hlavnými postavami, ale potom už do deja vstúpia mandžuskí vojaci a tak sa už je na čo pozerať, dej je po celý čas veľmi zaujímavý a celá druhá polovica je už skvelá dynamická naháňačka s neustálym napätím a tak mi po jej hodinovom skončení bolo ľúto, že sa film už skončil, dvojhodinová dĺžka tu rozhodne nie je slabinou, kľudne by som uvítal aj viac. Akcie je tu plno a je perfektná. Zameriava sa hlavne na lukostreľbu a celý čas som mal pocit, že sledujem film o sniperoch, akčné scény sú veľmi dobre vymyslené, skvelo natočené, plné výborných momentov a s množstvo zabitých, pričom nechýba ani krv. Tu sa nedá vybrať to najlepšie, všetka akcia je vo svojej kategórii bezchybná. Herecké obsadenie je na tom dobre, jedine hlavná postava mohla byť obsadená niekým charizmatickejším, ale ani Park Hae-Il nie je zlý, fandiť sa dá rozhodne aj jeho sestre, skvelí záporáci a dobre zvolené vedľajšie postavy. Réžia je vynikajúca, tu nemám čo vytknúť, neakčné scény fungujú dobre a v akcii to už ani nemohlo byť lepšie. A technická stánka je až na pár horších efektov výborná. A chválim aj skvelý výber prostredí. Som veľmi prekvapený, ale len v dobrom, vôbec som netušil, čo od tohto filmu môžem čakať a dočkal som sa skvelej historickej variácie filmov o sniperoch s výborným príbehom, akciou, obsadením a aj vizuálom. Tu až na pár detailov, ako trochu pomalší úvod nemám čo vytknúť. 85% ()

Reklama

ainny 

všetky recenzie používateľa

Bavil, nenudil. Byl kupodivu svým způsobem "civilní" bez zbytečných příkras, ale... Rozlítaná kamera ze začátku a při akcích mi dost vadila. Nakolik byli realističtí němečtí ovčáci (aspoň mám pocit, že to byli oni) v Koreji 17. století to ani neřeším. Ale to, že vesele minou sledované oběti, to na mě bylo dost silný kafe. Scéna s tygrem... tu snad ajťáci dělali na pravěkém Didacticu, jinak si takový amatérismus neumím vysvětlit. Je to tak za 3,5. Ale jak jsem psala na začátku, nenudila jsem se, takže ty čtyři dám. ()

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Súboj historických sniprov na juhokórejský spôsob. Filmy z obdobia, kedy ozaj záležalo na umení protagonistov súbojov jednoducho milujem. Žiadne vysokokadenčné guľomety či nekonečné pásy nábojov. 10 šípov, a staraj sa! Veľmi pekne natočený filmík, ktorý sa síce pomaly rozbieha, ale až sa dostane do tých správnych akčných otáčok nedokáže nudiť. Jedna akcia strieda druhú. Jedna vyhrotená situácia ďalšiu. Neokukané zábery či emočne vyhrotené scény však dokážu vykompenzovať pár nelogických dier či sfušovanú animáciu tigra. Filmu by som pridal kľudne aj ďalšiu 15-minútovku a divák by to ani nezaznamenal. Záporáci drsný, šikmookí Robin Hood sympoš, trofejná výhra obstojná, ale predsa tomu k dokonalosti niečo chýbalo. Možno bola chyba v samotnej projekcii, kedy som film videl s otrasným anglickým dabingom. Preto nevylučujem, že pri opätovnom zhliadnutí s originálnym znením pôjde hodnotenie na maximum. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Znova Kórejci, znova skvele...Menej známy, ale skvelý film, ktorému na csfd opäť chýba trailer. Úvod výborný, potom prichádza menší útlm, chvíľu trvá kým film naberie tempo, ale po prepade osady prichádza poriadne oživenie. Šípy lietajú jedna radosť a naháňačky po lesoch sú miestami priam adrenalínové. Mám rád film, kde lukostrelci dostávajú priestor a tu je im venovaný takmer celý film. Je asi nemožné nespomenúť si v súvislosti s týmto filmom na veľmi podobne ladené Gibsonovo Apocalypto, až na to, že tam šípy nelietali. Scéna s tigrom ma potešila, ale úroveň trikov mohla byť lepšia. Digitálny tiger sa veľmi nevydaril. Ostatné triky i akčné scény boli výborné a keď sa zvykne hovoriť, že akčný film je tak dobrý, ako dobrý je záporák, tak tu bol výborný. Akurát som sa nedozvedel ako vyrobiť tak kvalitný luk a šíp, ktorý preletí skrz smradľavých Mandžuov...80%. ()

Galéria (44)

Reklama

Reklama