Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek zachycuje nechvalně známého Al Caponeho (Tom Hardy) v jeho 47 letech. Al Capone si odpykával svůj trest ve věznici v Atlantě ve státě Georgia a následně v Alcatrazu. Příběh zachycuje dobu, kdy je předčasně propuštěn z důvodu jeho zhoršujícího se zdravotního stavu. Capone nyní trpí vážnou demencí na následky prodělané syfilidy a jeho manželka Mae (Linda Cardellini) je momentálně to jediné, co má, načež ho začíná stíhat jeho násilná minulost. (Kuzmik)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (81)

LEATHERFAC

všetky recenzie používateľa

Za prvé Hardy vypadá úplně jinak než Capone - ten měl mnohem blíž ksichtem k Danymu De Vitovi, než k Hardymu a maskéři tomu taky moc nepomohli. Narozdíl třeba od Nejtemnější hodiny, kde byl podobný problém, bo Oldman se na Churchila taky zrovna dvakrát nepodobá, navíc má asi o 50 kil míň, leč maskéři si s obojím poradili znamenitě. Tady teda vůbec. Ale ideálně bych to obsadil někým úplně jiným, kde ta podoba aspoň trochu je. Sorry. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Svojim spôsobom bol Al Capone veľmi nešťastný muž. Prečo? Jednoducho mal smolu už na samotnom začiatku. Nakaziť sa syfilisom už v pätnástich fakt smola. Film po obsahovej stránke síce nie je nič moc, no treba uznať, že Hardy to zahral parádne. On si takéto postavy skrátka vyslovene užíva, to bola šťastná voľba. A miestami sa do pamäte vryje aj pamätihodná scéna ako napríklad tá, keď uslintaný Hardy s mrkvou v ústach, župane a vygajdaných plienkach strieľa do ľudí so samopalom. Viem, niečo strašné, hrozné, no ten pohľad vás núti šialene sa rehotať. Na priemer to stačí.60/100 ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Neviem čo to malo znamenať a čo tým filmom vlastne chceli povedať. Ale fakt nechápem prečo by malo niekoho zaujímať jak dožil svoj posledný rok bývalý slávny zločinec, ktorý má už syfilisom dojebané nielen telesné ale aj mentálne zdravie. Celý film len sedí na záhrade, prípadne na loďke chytá ryby a do toho občas niečo nesúvislé povie. Hardy sa do tej úlohy nehodí jak vekom. Vďaka silnému namaskovaniu pôsobí jak gumová figurína z nejakej paródie. A ani herecky to nedáva. Nasadil silný divný prízvuk, ktorý je otravný. Z ostatných hercov tam nikto nemá priestor čokoľvek predviesť. Celý film pomaly plynie až po nejakých 10tich hodinám totálnej nudy nastane koniec. Je to absolútne zbytočný film. P.S. Matt Dillon vôbec nestarne. Parchant jeden. 3/10. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Veľmi poučný materiál na tému ako môže kedysi nádejný režisér, kvalitný herec a vlastne celý štáb stratiť súdnosť. Pri každej scéne som sa sám seba pýtal, že prečo je takto snímaná, herci takto vedení a čo tým chcú vlastne povedať. Tvári sa to strašne drsne (naturalistické zomieranie ako z nejakého filmu Von Triera), sofistikovane (metaforami sa to hemží) aj ambiciózne (rôzne reality), no je to šialene nezvládnuté a celé až na hranci paródie. A korunu tomu nasadí scéna, keď Capone (hraný ako prepálená verzia Pacinovho záporáka z Dicka Tracyho, ktorý bol Caponem inšpirovaný) väzme zlatého Thomsona a v župane, plienke a mrkvou v ústach....no nič, nejdem spoilerovať. Nenudil som sa ani sekundu, pretože som si celý čas v hlave obhajoval, že celé to má nejaký zmysel a tých niekoľko veľmi pôsobivých scén a ten určite zaujímavý koncept neprídu nazmar. No nakoniec je to iba skvelý zdroj na analýzu. 4/10 ()

AppleCore 

všetky recenzie používateľa

Je to posraný jak Fonzo! Trank má sice určitou tvůrčí vizi, nemá ale jakýkoli cit pro její realizaci, stejně jako pro napsání zajímavýho scénáře. A tak sledujeme utrápenýho Capona, kterak se bezcílně potlouká po svém sídle na Palm Island a zažívá jeden haluz za druhým. Z jeho zločinecký vlády se ale člověk nic nedozví. Hardy se tam nehodí, příběh tomu chybí a na to, co všechno Capone dělal, se tam vlastně vůbec nic nestane. Atmosféra je místy ovšem správně mrazivá, i díky nevšednímu soundtracku. Raději si znova dejte The Untouchables. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (4)

  • Snímek nesl původně pracovní název „Fonzo“. Tvůrci se rozhodli název změnit na Capone, pravděpodobně z důvodu vyšší sledovanosti. (Kuzmik)

Súvisiace novinky

Z Hardyho bude Al Capone

Z Hardyho bude Al Capone

25.03.2018

V roce 2012 byl Josh Trank nadějným režisérem, o něhož se po chválené Kronice začala prát velká studia. U 20th Century Fox mu svěřili reboot Fantastické čtyřky a v Lucasfilmu sólovku Boba Fetta,… (viac)

Reklama

Reklama