Reklama

Reklama

Detroit, 1978. Nezamestnaní robotníci Ordell Robbie (Yasiin Bey) a Louis Gara (John Hawkes) sú príležitostní zlodeji so spomaleným myslením. Po prepustení z väzenia za krádeže áut hútajú, ako si vylepšiť neutešenú životnú situáciu a naplniť prázdne bankové kontá. Riešením by mohol byť napríklad taký únos bohatej paničky za tučné výkupné. Napokon sa dohodnú, že unesú manželku skorumpovaného realitného magnáta  a developera Franka Dawsona (Tim Robbins) a budú od neho požadovať sedemciferné výkupné. V svojom dokonalom pláne však nerátali s možnosťou, že Dawson svoju manželku už dávno nemiluje a nemá žiadny záujem o vyplatenie milióna dolárov výkupného za jej bezpečný návrat domov. Zatiaľ čo podvodníci podnikajú neúspešné pokusy o vydieranie, Louis sa zamiluje do svojej obete, Mickey Dawsonovej (Jennifer Anistonová). Tá sa prívetivo pretvaruje, pokojne znáša nepríjemnú situáciu a čaká na svoju šancu, aby s únoscami i manželom poriadne vypiekla. (TV JOJ)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (61)

angel74 

všetky recenzie používateľa

Hlavním tahákem tohoto nenápadného snímku je populární americká herečka Jennifer Aniston, na kterou se hezky dívá. To ovšem samo o sobě ani zdaleka nestačí, aby vznikl opravdu povedený film. K tomu nutně potřebujete zejména kvalitní scénář a pak taky pevné režijní vedení, což mi tady jaksi chybí. I když musím uznat, že poměrně vtipné rozuzlení celé zápletky tuhle krimi komedii přece jen trochu zachraňuje. (50%) ()

Hapretor 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku se toto jevilo jako brilantní promyšlený "thriller" na paty šlapající takovým počinům jako např. Sbal prachy a vypadni. Ovšem v polovině to začalo dost nudit a konec mi přišel laciný, useklý, předvídatelný, unylý, prostě ne ... Jediné lákadlo tady byla J. Aniston, která hrát umí a je stále pohledná. ()

Reklama

megajalec 

všetky recenzie používateľa

Chýba tomu lepšie tempo, výraznosť. Za celú dobu sa toho udeje veľmi málo, väčšinou sa len kecá, žiadna akcia alebo twist (možno v závere, aj ten len podčiarkuje celkovú nevýraznosť). Má to potenciál filmu, ktorý vám bude väčšinu času vyludzovať nenápadný úsmev, kútik síce chvíľu má chuť ísť hore, ale potom opäť opadne a vy len bezradne pozeráte. Pri filme, ktorý chce byť čiernou komédiou (občas sa tak tvári) a založenom na absurdných situáciách sa to však priam žiadalo. Nezachraňuje to ani Aniston a zvodná Fisher (ktorú som nespoznal). ()

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Jackie Brown 2.0, alebo rozšírenie tohto čo už tak dobre poznáme. Nepriamy prequel Tarantinovho filmu sa vydaril a výhodou je, že má priatelnú stopáž 94 minút a tak tu nie su žiadne hluché miesta či zbytočné naťahovanie deju (čo sa pri stopáži 154 min, ktorú má JB (1997) povedať nedá). Celé je to natočené rovnako ako Jackie Brown pomalým tempom a sústreduje sa na dialogy. Napriek tomu čo som teraz napísal, tam nechýba ani akcia a samozrejme to hlavné, čierny humor. Ak vás zaujíma čo robili Ordell a Louis pred udalostami z Tarantinovho filmu, máte rozhodovnie za sebou. Veľmi príjemný film 70% ()

gogos 

všetky recenzie používateľa

Poklidný filmek bez větších ambicí si nedokáže prorazit cestu v žádném ohledu. Po dějové stránce nevýrazný, prakticky nikam nesměřující příběh, kterého (kromě Johna Hawkese) netáhnou ani výraznější herecké výkony. Komediální stránka ja prakticky nulová, a tak tato oddychovka boduje snad jen povedeným hudebním doprovodem a výborným finále. Life of crime je typickou ukázkou žánrovky, která rozhodně neurazí, ale bohužel také ničím nenadchne. Těžký průměr... ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (4)

  • Film původně chtělo natočit studio 20th Century Fox už v roce 1986 s Diane Keaton v hlavní roli. K uskutečnění však nedošlo, protože námět byl považován za velmi podobný filmu Bezcitní lidé (1986). (gogos)

Reklama

Reklama