Reklama

Reklama

Matt Scudder je bývalý newyorský policajt a vyliečený alkoholik, ktorý pracuje ako súkromný detektív bez licencie a zázemia. Svoje služby ponúka tým, ktorí sa z akýchkoľvek dôvodov nemôžu obrátiť na políciu. Jedným z nich je aj drogový díler Kenny Kristo, ktorý si detektíva najme, aby našiel zločincov, čo mu uniesli a brutálne zavraždili manželku Carrie aj napriek tomu, že im zaplatil výkupné. Scudder začne postupne odkrývať stopy vedúce k únoscom a zisťuje, že tento zvrátený zločin nie je jediným a rozhodne ani posledným, ktorý v uliciach New Yorku spáchali. Sérioví vrahovia mladých žien, ktorí svoje obete rafinovane mučia, sa chystajú opäť zaútočiť a Scudder, ktorý sám stojí mimo zákona, sa im rozhodne čeliť osamotený, na vlastnú päsť a všetkými, hoci aj nelegálnymi prostriedkami. Nečakanú pomoc však získa od svojho nového malého šikovného priateľa, ktorým je svojrázny čierny bezprizorný chlapec TJ. V neľútostnom súboji s časom a presilou tentoraz pôjde aj o jeho vlastný život. (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (603)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Neeson, takový jak ho máme rádi...nebo ne? Spíše ne, Mezi náhrobními kameny sází spíše na atmosféru než na bitky, což je ale škoda. Byl jsem o Štědrém večeru naladěn na pořádný krvák, dostal jsem však nadprůměrnou detektivku, jež do nadprůměru vyzdvihuje až závěrečný akt, který je témeř perfektní. Liam Neeson si nevybral roli špatně, jen je ho pro podobné filmy škoda...60% ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Nečakajte ďalšiu akčnú neesonovku. Jediná akčná scéna prebehne v prvých minútach. Duchom má film bližšie k Schumacherovým 8MM. Ale bojí sa ponoriť do temnoty a pritlačiť na pílu. A auru okolo hlavných záporákov, z ktorých by malo na smrť mraziť, z nepochopiteľných dôvodov odľahčuje a znevažuje. Filozofovanie nad vinou a vykúpením v ňom taktiež moc nefunguje - v jednej z finálnych scén, ktorú akože originálne dopĺňa, je doslova päsťou na oko. Neeson OK, ale najlepší je tu Ólaffson, hoci v menšej roli (ten bol napokon najlepší aj vo Walterovi Mittym). [videné v Cinemark 18, Howard Hughes Promenade, LA] ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Vyladěná temná kriminálka s přesvědčivým Neesonem, proměnlivě dobrými záporáky a vynikající noirovou devadesátkovou atmosférou a exteriéry. To studené velkoměsto plné podivínů a vrahounů je leckdy atraktivnější, než herci a jejich dialogy. Celé je to prapodivně umírněné/pomalé/rozvážné a místy můžete vidět zajímavý mix cynizmu, klidu a brutality. Jedna, dvě akční scény ok, ale zdaleka nejsou nosný prvek filmu. Zdánlivě to vypadá jako rychlovka na vydělání peněz, ale není tomu tak. Poctivý kus filmařiny, která je s péčí natočená. ()

vteco 

všetky recenzie používateľa

Liam Neeson tentokrát bez intenzivní akční podívané, nýbrž s ponurou atmosférou v temném kriminálním thrilleru. Dobře vybudovaný začátek navnadí, příběh neurazí, ale postavy a jejich samotný vývoj bohužel zůstávají na vlně průměru. Po vizuální stránce není rozhodně co vytknout, filtry zvládají vše s grácií. Kde to ovšem opravdu skřípe je mizivá poutavost a absence originality v příběhu, jenž nastavují v několika fázích filmu nechtěný pocit nudy. /65%/ ()

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Druhý díl filmu Non-Stop nám ukazuje hrdinu ve zcela jiné situaci, nikoliv však úplně jiné, než jsme viděli prvně. Liam Neeson je již na odvykačce a dokonce to s ním vypadá nadějně. Nyní mu někdo porcuje manželky dealerů přímo před očima a on se ne a ne hnout z místa, dokud mu s tím nepomůže malý černoušek, který však vždycky v dešti nastydne, což je prý jeho obrana proti malárii, ovšem zcela kontraproduktivní, neboť v New Yorku spíš stokrát chytí rýmu než malárii. Liam tak díky pomoci onoho chlapce bez domova najde první stopu a s tím už se dá nějak pracovat. Brzy na vše přijde a tak udělá pro dealery drog dobrý skutek. A to zcela zdarma, neboť je to zkrátka charakter. On stejně vše vypátrá ten nemocný černoušek, tak by od něj nebylo pěkné vzít si špinavý peníze. Prostě hepáč jak má být. Chybělo už jen náhlé uzdravení všech mrtvých, návrat manželky, usmíření s dcerou a odevzdání majetku kostelu, kam chodil na odvykačku. Stejně to ale byla po čertech příjemná podívána, která chvilkami přepouštěla atmošku Mlčení jehňátek, čepovala tmavé Zmizení a filtrovala ponurost Sedmičky. Prostě ani dobrý ani špatný. Spíš ale dobrý, než špatný. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (18)

  • V poslednej scéne filmu sa v pozadí newyorskej panorámy objavia budovy World Trade Centre. Budovy pre teroristické útoky z 11. septembra 2001 už nestoja, je to ale výrazný detail, ktorý režisér nezabudol zakomponovať. Aj keď bol film točený v roku 2014, jeho dej sa odohráva v roku 1999. (ma2sko)
  • Ruth Wilson sa zúčastnila natáčania, pričom nahrala scény, kde je Neesonovou partnerkou. Režisér Scott Frank nakoniec ale rozhodol, že Neesonova postava by mala byť samotár, takže všetky Wilsonovej scény boli vystrihnuté. (Arsenal83)
  • Britský herec Dan Stevens (Kenny Kristo) musel kvôli svojej role vo filme schudnúť viac ako 14 kilogramov. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (viac)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (viac)

Reklama

Reklama