Reklama

Reklama

Mafiánovci

  • Česko Mafiánovi (viac)
Trailer 1
USA / Francúzsko, 2013, 111 min

Kedysi mal všetko pod palcom, ale časy sa menia. Bývalý americký mafiánsky boss Giovanni Manzoni alias Fred Blake (Robert De Niro), jeho rázna manželka Maggie (Michelle Pfeifferová) a ich dve deti Belle (Dianna Agronová) a Warren (John D´Leo) príkladne spolupracovali so zákonom, a tak dnes žijú vo Francúzsku so zmenenými identitami v programe na ochranu svedkov. Lenže staré psy novým kúskom nenaučíš. Aj keď ich zúfalý agent FBI Robert Stansfield (Tommy Lee Jones) už viackrát presťahoval, Američania sa nedokážu zbaviť svojich mafiánskych zvyklostí a praktík ani v malom ospalom mestečku v Normandii, čo im ohrozuje bezoečný život v utajení. Maggie pre malichernosť podpáli miestny obchod, Belle rozmláti tenisovú raketu o hlavu dotieravého spolužiaka, jej brat Warren splieta v škole vysokoziskové intrigy a otecko Fred vyhodí do vzduchu miestnu továreň na hnojivá, lebo nebola dostatočne ekologická a špinila pitnú vodu z kohútikov. Keď kmotor Don Luchese (Stan Carp) náhodou odhalí, kde sa Manzoniovci ukrývajú, do ich mestečka dorazia mafiánski zabijaci s jasným cieľom - potrestať zradu smrťou. Zdá sa, že rozhádaná rodina proti nim nemá žiadnu šancu, ale každý z jej členov zrazu preukáže svoje nevšedné skryté schopnosti. Táto rodinka má mafiánstvo jednoducho v krvi! (TV JOJ)

(viac)

Videá (24)

Trailer 1

Recenzie (537)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

DeNiro sa už niekoľkokrát vyjadril, že ho mafiánske filmy už nelákajú a možno aj preto lieta v prúseroch a vydarí sa mu 1 film z 10. Pravdepodobne si to užíva a na kvalite a úspešnosti filmu u divákov mu až tak nezáleží. Mafiánovi majú dobrý základ, na ktorom sa dalo stavať, ale tá komediálna rovina príbehu skôr na atraktivite uberá. Najviac potešili scény z mafiánskej minulosti, kde si DeNiro zahral to, čo mu išlo vždy najlepšie. Scéna z kina, kde práve dávajú Scorseseho Mafiánov j skvelá, aspoň z pohľadu fanúšikov filmu. Zbytok filmu sa nesie v duchu bezradnosti, kde DeNirova pekná dcérečka napoke chlapom zadok a vystrieľa polovicu mafiánskych tlustoprdov. Na pozretie fajn, ale naplno to nefunguje ani ako mafiánsky film ani ako komédia. Zo všetkého trochu a dokopy nič. 60%. ()

somnar 

všetky recenzie používateľa

V tom filmu vystřílí víc mafiánů než Robert De Niro holka, co hrála v Glee a zpívala tam I feel pretty/unpretty. Vlastně jsem se docela bavil, i přesto, že všechny postavy jsou brutální asociálové, co vám narvou nohu do ucha za jeden křivej pohled. Jinak ale chtějí mít sex jen s pravou láskou (ta holka z Glee) nebo nesnesou, když synek u večeře řekne slovo fuck (Michelle Pfeiffer). Jasně, Lucu. 65% ()

Reklama

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Luc Besson už dávno netočí filmy ako kedysi a definitívne "degradoval" na úroveň režiséra oddychových filmov. Vadí to? Vôbec nie, v rovine zábavnej oddychovky The Family funguje výborne. Napriek značnej nevyrovnanosti jednotlivých scén ide o príjemné žánrové osvieženie, hoci vôbec nie je jasné, či má divák s hlavnými postavami sympatizovať alebo nie. A možno práve preto. Chcelo by to však viac humoru, či scén typu kino a spokojnosť by bola ešte väčšia. Všadeprítomná absurdita a svižný a atmosferický záver naštartovaný songom od Gorillaz však dávajú čiastočne zabudnúť na predošlé prešľapy. Uspokojivých 70%. ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Robert De Niro se může účastnit čeho chce, u mě tenhle týpek už dávno dohrál. Mafiánovi jsou filmem stejně zbytečným, jako nepovedeným. Dělat si legraci z toho, že moje zvyky jsou poněkud výstřední a ne každému se musí líbit, může být nadějnou záminkou, zpracování ale uvázne někde mezi produkcí Stevena Seagala a J.C.v.D. Pfeifferka si o to říká, a tak to dostane: hrozně zestárla, ta někdejší kočičí žena. Jonese nemusím skoro nikdy a jediné potěšení tak zůstává u Dianny Agron, kterou tvůrci stylizovali jako Britney Spears v jejím prvním klipu (Baby one more time) - dost sexy, což ale na krimi prý komedii (a ve skutečnosti nepovedenou parodii), které humor chybí a nadsázka přebývá, rozhodně nestačí. Více v mé externí recenzi pro kult na konci října. ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

,,Neříkat kurva? To je tak dobrý slovo, že je někdy kurva dobrý... '' --- Abych plynule navázal na větu De Nira z filmu, kde se ohrazuje proti Tommyho připomínce proč tak často používá slovo kurva. Bohužel já říkám, nebylo to kurva dobrý. A přitom mohlo být. De Niro je takovým archeotypem mafiána díky jeho dřívějším slavným rolím, Tommy je zase klasickým agentem nějaké tajné služby. Dát tyhle dva dohromady k tomu Michelle mi znělo velmi slibně. Navíc příběh o neustále prchajícím mafiánovi, kterej mluvil díky čemuž je zařazen do programu ochrany svědků protože jde po něm celej mafošskej klan... Jenže když ani tato herecká esa nemají co hrát, je to těžké. Při sledování filmu jsem se zasmál opravdu jen jednou a to při oznámení ve filmovém klubu, že ohlašovaný film nedorazil, ale bude se promítat něco jiného ale také z USA.. :-). Film je dobrou oddechovkou, proteče vám před očima jak voda po jarním deštíku a nezbyde nic... Nejzábavnější film sezóny jak píše cervenak? Ani náhodou. Příjemné, ale průměr. A na závěr dodávám, kurva - že jsem se nestal profesorem matematiky! :-) Tři sklenky hnědé vody. * * * ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (13)

  • Predtým, než Robert De Niro (Giovani Manzoni) zbije inštalatéra, pomyslí si na citát od Al Caponeho: "You can get further with a kind word and a gun, than you can with just a kind word" (v preklade: "Slušne požiadať s pištoľou v ruke, je lepšie ako slušne požiadať bez nej"). Robert De Niro túto frázu preniesol už ako Al Capone v snímke Neúplatní (1987). (belinko)
  • Pôvodný názov filmu Malavita je meno rodinného psa a dá sa z taliančiny voľne preložiť ako "kriminálny život". (misterz)
  • Giovanni Manzoni sleduje americký film Mafiáni (1990), v ktorom hlavnú úlohu stvárnil samotný predstaviteľ Robert De Niro. (XsApollo)

Súvisiace novinky

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

29.04.2013

Trénink, který absolvovala kvůli roli Black Widow (černou kůži si aktuálně navléká na placu právě natáčeného Captain America: The Winter Soldier), se jí bude hodit. Scarlett Johansson už před mnoha… (viac)

Reklama

Reklama