Reklama

Reklama

Man

Animovaný / Krátkometrážny
Veľká Británia, 2012, 4 min

Obsahy(1)

500 000 rokov vývoja 'človeka rozumného' v troch minútach, od prvej výhry nad prírodou až po svoj úplný koniec. (whack)

Recenzie (81)

LuiCJ 

všetky recenzie používateľa

Opäť tu máme Cuttsove názory o dnešnom svete, ktoré nie sú vždy najkrašie a najsprávnejšie. Vo filme What a Hunt!, nám predviedol to čo by sa zvieratám nemalo robiť. A teraz! Brutálne tu ukazuje čo robia zvieratám ľudia v dnešnej dobe. Zase tu máme mizernú animáciu a blbé scény. Myšlienka bola dobrá, teším sa, že takéto filmy sa “ešte robia”, ale nikomu nepomôžu. ()

easaque 

všetky recenzie používateľa

krátká a řízná ekoagitka, kam to s tím světem spěje. Na amatérskou praci hodně slušná práce a proto dám slabší 4 hvězdičky - jen s tím závěrem si mohl autor líp pohrát. Zkouknout můžete zde: http://vimeo.com/56093731 [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

whack 

všetky recenzie používateľa

Facka do tváre civilizácie. Realita, ktorá je od nerozmýšľajúcich más oddelená hrubou vrstvou brainwashingu lacných nezmyslov médií a reklám. Vybíjanie zvierat, drancovanie prírody, totálna degradácia životného prostredia, a zdegenerované premnožené stádo pripomínajúce trepotajúce sa ryby vo vyschnutom otrávenom jazere pyšne nazýva to pokrokom. Na lepšie zajtrajšky zabudnite. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Man s nadsázkou ukazuje, odkiaľ a kam speje civilizácia. Krutovýsmešné, zakončené síce tiež výstižnou, no v porovnaní s údernými vtipmi predchádzajúcej trojminútovky len narýchlo zbúchanou pointou. Poznámka: Pri pohľade na človeka spokojne tróniaceho horám odpadu ma napadlo, že Malthusova teória o minutí potravinových zdrojov, ktoré sú viacmenej stabilne dané pri súčasnom geometrickom populačnom raste sa v praxi úplne nepotvrdila. Sčasti preto, že svet nechal zopár neperspektívnych regiónov na odpis (napr. Afriku) a len ich zdrojovo vyťažil. A sčasti preto, že Malthus do obmedzených potravinových zdrojov planéty nezahrnul zdroje jedla vyrobené z odpadu. Dnes ide o jeden z najrozšírenejších spôsobov výroby. Z umelín, ktoré sú vedľajším odpadovým produktom spracovania stavebných materiálov sú smotany do káv, šľahačky, čokolády, kadejaké hot-nápoje, z medicínskeho odpadu jogurty, syry, šaláty a z ropy, trusu priemyselne chovaných zvierat, živených odpadkami z farmaceutickej a kafilérskej výroby šaláty, šunky, salámy a tak ďalej a tak podobne. Zo pšenice a raže pestovanej na kontaminovaných pôdach (bifenyly, ropné produkty či odpad z výroby chemických hnojív) sa veselo vyrába karcinogénny chlieb a bio zmesi do minipekární. Dnes sa tieto chutné ľudské pokrmy vyhrievajú v príjemne nasvetlených a akurátne klimatizovaných vitrínach veľkopredajní. V podstate ide o rovnako odpudivé hory odpadu ako vo filme, len spektakulárne upravené do podoby lákavého tovaru. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama