Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Walker (George Clooney) býval detským géniom a nádejným mladým vynálezcom. Dnes je z neho sklamaný a uzavretý muž, ukrývajúci sa pred svetom. Jedného dňa ho navštívi šikovná a optimistická tínedžerka Casey (Britt Robertson). Ťažko nájsť odlišnejších ľudí, spája ich však jedna vec – obaja v minulosti nevysvetliteľne navštívili záhadné miesto, ukryté niekde v čase a priestore, nazývané Tomorrowland. Na stope sú im však tajomní cudzinci, snažiaci sa Casey a Frankovi zabrániť, aby odhalili tajomstvo Krajiny zajtrajška... (Saturn)

(viac)

Videá (27)

Trailer 10

Recenzie (572)

klerik 

všetky recenzie používateľa

70% Náhodou, mňa to bavilo. Síce tu ide viac o myšlienku ako nejaký scenár, ale fakt sa mi páčila dravosť filmu. Naháňačky s robotmi boli ako za čias MATRIXU a mladá Raffey Cassidy je rovnako cool ako bola kedysi Chloe v KICK-ASS. Clooney a Robertson možno hrajú až príliš predpisovo svoje šablónovité postavy (zatrpknutý vedec, naivná teenagerka), ale fakt to odsýpa. Aj to posolstvo mi sadlo... ()

whack 

všetky recenzie používateľa

Eko-myšlienka mi neunikla – ako že menej nariekať nad apokalyptickými víziami a namiesto toho pre záchranu sveta niečo robiť – pre fanúšikov futuristických vízií Projektu Venus ako stvorené, najmä tá čerešnička na konci s bandou mladých hipsterov vyslaných zachrániť ľudstvo. Bolo to myslené dobre, to sa cení – úryvok v češtine TU. Okrem tejto eko-pointy to je ale obyčajná hovadinka, ktorá opäť všetko vsádza na efekty, navyše mi vadili nepresvedčivé reakcie postáv – napríklad, 13-ročného týpka to z roku 1964 zrazu preteleportuje do Krajiny zajtrajška a on namiesto toho, aby bol zmätený a vystrašený, si nasadí jet pack a lieta si s úsmevom medzi robotmi v úplne neznámom prostredí ako doma. Viac ako 3* nie. ()

Reklama

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

No ty vole Pepiku, na co jsme to zase jednou přes dvě hodiny koukali? Pan Pták hodil na pánvičku všecko, co našel v lednici a prskalo to až ke mně do třetí řady. Možná se na plátně střídaly vizuálně dokonalé obrázky, ale trhací kalendář já už doma mám, víme? Navíc z kalendáře na mě neteče takový slovní průjem poselství a propagandy boje za lepší zítřky, trvat to o něco déle, tasil jsem z batohu MP trojku. Jo a český dabing? Kdyby bylo stejně kvalitní moje kolo, zahodím ho do pangejtu. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $190miliónovTržby USA $93,436,322Tržby Celosvetovo $209,154,322Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,362,618Tržby za predaj DVD v USA $6,013,232║ V tomto sa Brad Bird tematický našiel, dokáže využívať potenciál snímky, má to dobré postavy, hravosť, vizuál, akciu a hlavne silné posolstvo. /80%/ ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Zo všetkých sci-fi filmov tohto polroka som tento chcel vidieť najviac. Trailery vyzerali veľmi sľubne, herecké obsadenie v hlavných úlohach presviedčalo tiež, štúdio bolo dobre a plus to malo režiséra filmov ako boli The Incredibles alebo Ratatouille. To všetko ma presviedčalo. A tak som dnes kúpil svoj lístok do kina, pozrel si film a musím povedať, že som ostal veľmi spokojný. Hlavní hrdinovia sú vám veľmi rýchlo sympatickí, idea Tommorowlandu je veľmi zaujímavá, hlavná myšlienka filmu je dobre stvárnená, sú tu pekné efekty a rovako chválim aj herecké výkony, ktoré sú podľa mňa veľmi schopné. Brad Bird to znovu dokázal. Nechcem tvrdiť, že ide o absolútne perfektný film, ale rozhodne je to film, ktorý si stojí za to pozrieť. Keďže je to ale titul od Disney... nechcite od toho niečo maximálne seriózne ako to bolo napríklad pri Interstellar alebo Edge Of Tomorrow. Treba to brať ako sci-fi od Disney... a potom si film určite užijete. Hodnotenie: B+ ()

Galéria (163)

Zaujímavosti (12)

  • Společnost The Walt Disney přinutila pořadatele Tomorrowland festival přejmenovat festival v USA na TomorrowWorld. Pořadatelé Tomorrowlandu festival vrací úder a tak podali k belgickému soudu návrh na zastavení distribuce filmu v zemích Beneluxu, protože společnost Walt Disney použila značku festivalu pro svůj film bez jejich souhlasu. (Yorkcz)
  • Mezi věcmi, které vrací hlavní hrdince na policejní stanici, je i balíček žvýkaček Beemans. Stejný balíček žvýkaček hodí v závěrečné scéně filmu Rocketeer (1991) vynálezce Rocketeerovi při předávání letadla s dovětkem: „Never fly without this.“ (Sir Thomas)

Súvisiace novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (viac)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (viac)

Třetí Tron má červenou

Třetí Tron má červenou

31.05.2015

Když se v roce 2010 objevil sequel kultovní sci-fi Tron, mělo jít o první z několika filmů. Tron: Legacy ale investovaných 170 milionů dolarů překlopilo v "pouhých" 400, takže u Disneyho dlouho… (viac)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (viac)

Reklama

Reklama