Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajuplný cizinec na koni, který se usadí v horské vesnici, aby zde přečkal zimu, přináší do uzavřené komunity nedůvěřivých obyvatel neklid. S přibývajícím množstvím záhadných úmrtí začne být jasné, že jeho příjezd nebyl pouhou náhodou. Alpský western je svěží variací na oblíbené žánrové motivy. (MFF Karlovy Vary)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (115)

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Neklasická poctivá žánrovka nečekaných koutů rakousko-německých zasněžených tvrdých alp, ve kterých bylo zlo potrestáno jiným a tamní svět šel dál. Jinudy, ale stále na stejném nevlídném místě. Trochu překvapení, dobré, protože moderních alpských gernánských westernů není zrovna mnoho, nicméně ačkoliv to tu atmosféru a neukecanost má a už od příjezdu fotografa je jasné, komu na rameni sedí ďáblík, je tak tak nějak, krom prostředí, příliš klasické. Poctivá žánrovka, ale nic víc, co by stálo extra za zapamatování. Jednohubka, která dá poznat, že nejen Amíci a Taliáni mají obstojné recepty :) ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa je to niečo úžasné. Nepostrehol som vo filme žiadne hluché miesto. Príbeh je zaujímavý. Čo sa týka hudby, tak rovnako ako v Django Unchained si človek povie, že takáto hudba sa do westernu predsa nehodí, ale akonáhle sa započúvate, tak ste v tranze. Narážam na priebeh približne deväťdesiatej minúty, kedy je akcia na maxime, všetko sa spomalí, všade lietajú gulky a do toho skvelá pieseň. Už dlho ma asi takto film nepotešil a zároveň zdvihol náladu. Film odporúčam aj ľuďom, ktorí nemajú westerny v láske. Možno po tomto filme zmeníte názor. Na Rakúsko - Nemecký film je to skutočne bomba. Netajím sa, že Nemecké filmy nenávidím, ale po tomto som si spravil chuť. Vychválim hlavne Tobiasa Morettiho, známeho zo seriálu Komisár Rex. ()

Reklama

kulyk 

všetky recenzie používateľa

Nejprve se milý divák vyděsí, že tempo není zrovna strhující, rázné a postrádá spád, zkrátka, že to jde jako když ,,sere a maluje", později však kvituje pečlivě budovanou atmosféru a spokojeně potřásá hlavičkou. Výborná záležitost, v níž Shane místo doliny ve Wyomingu volí údolí alpské. I zde se, stejně, jako v díle písmáka Schaefera, hrdina nedá popsat jako stoprocentně kladný. Přichází, vykoná potřebné, znaveně odjíždí zapadající lavině vstříc, a to s tíhou svých vin někde na ramenou. A tak jedinými zásadními rozdíly jsou osobní angažovanost x principiálnost a to, že Shane ,,byl pistolník s očima jako len, štíhlej jako řeholník" a Sam Riley je blbeček. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Alpský western? Čo už len mohlo vzísť z tejto podivnej kombinácie? Ja osobne som dúfal v prekvapenie, ktoré sa ale napokon nekonalo, keďže to bol typický western so všetkým čo k tomu patrí, akurát zasadený v alpských zasnežených scenériách namiesto osvedčených polopúští a prérií. Proste klasika - dedinka pod nadvládou "banditov" v podobe klanu Brennerovcov a záhadný cudzinec, z ktorého sa vykľul pomstiteľ. A potom už to išlo podľa zaužívanej šablóny, ktorej dominoval motív pomsty a ako inak víťazstva dobra nad zlom... No neviem, nič úchvatné v tom nebolo, ani len poriadne dialógy. Jediné čo to ako tak zachraňovalo boli tie krásne alpské panorámy = 1*. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet €6,350,000Tržby USA Tržby Celosvetovo $2,390,000▐ V podvečerných hodinách na filmovom festivale prišlo na veľké prekvapenie s filmom Temné údolie (Das finstere Tal, 2014). Film z rakúsko-nemeckej koprodukcie ponúkne veľmi nevšednú tému z týchto končín, žánrovo ide o western o klasickej pokrvnej pomste ale v danom podaní dostáva príbeh ráznosť, ktorá upúta hneď od samého začiatku. Aj keď dejovo sa to nejak zvlášť neženie dopredu ale skôr to necháva diváka vychutnávať vtedajšiu atmosféru skromných ľudí žijúcich v mierne nehostinných podmienkach pod diktatúrou rodiny Brennerovcov, pre ktorých sú sväté len sebe blízke pravidlá-zákony. Príbeh natočený v krásnych prírodných vysokohorských lokácia len pridá na akejsi neokukanej nevšednosti. Takže pokiaľ v prvej polovici príbehu sa zoznamuje z okolím a postavami, v tej druhej už príde na dravosť, drsnosť a temnotu. Režisérsky ide o veľmi zručne natočení snímok, kde vyniknú pre nás neznámi herci na čele s výborným anglickým hercom Sam-om Riley, dej s minimom dialógov vsádza skôr na obrazovú kompozíciu, kde vizuálne poňatie spraví svoje penzum, k tomu tu je strhujúca akcia keď príde na nejakú tu prestrelku, čo nemôže chýbať v poriadnom westerne, je tu hmatateľná temná drsnosť, k tomu tu je dynamická a dravá hudobná vložka. Jednoznačne takýto tématický film stojí za pozornosť, pre fanúšika westernu nevyhnutnosť. /videl v kine: 80%/(filmový festival Cinematik 2014) ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (3)

  • Film měl premiéru na 25. ročníku televizní a filmové tvorby Romy Gala 2014, kterou pořádá TV ORF a Thomas W. Kiennast si odnesl cenu za Nejlepší kameru. (Terva)
  • Natáčelo se v italském Val Senales. (Terva)
  • Rakousko zaslalo snímek do kategorie Nejlepší cizojazyčný film na 87. udílení Oskarů. Film však neprošel nominací. (Terva)

Súvisiace novinky

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

08.10.2014

Odvážné dokumenty odhalující praktiky světa vysoké ekonomiky či pozadí moskevských procesů s Pussy Riot, prestižními cenami ověnčené snímky bojující o Oscara, filmové adaptace slavných bestsellerů… (viac)

Reklama

Reklama