Reklama

Reklama

Šéfkuchár Carl Casper (Jon Favreau) opúšťa vyhlásenú reštauráciu v Los Angeles, pretože tam nemôže uplatniť svoju kreativitu. Majiteľ Riva (Dustin Hoffman) ho totiž núti pripravovať strohé a jednoduché jedlá, ktoré chutia prísnym kulinárskym kritikom, recenzentom bedekrov a vydavateľom sprievodcov dobrými reštauráciami. Po tomto rozhodnutí však nemôže nájsť nové zamestnanie, a tak spojí sily s priateľom Martinom (John Leguizamo), bývalou manželkou Inez (Sofía Vergaraová), a synom Percym (Emjay Anthony), aby založili malú pojazdnú reštauráciu, akési bistro v dodávke. Vďaka tomuto nápadu šéfkuchár Carl znovu rozdúcha svoju starú vášeň pre dobré jedlo a svojou kreativitou získa zaslúžený obdiv a slávu. Rady fanúšikov jeho kulinárskych výtvorov a famóznych sendvičov sa rozrastajú aj na sociálnych sieťach. Carl si začína konečne užívať nový život a lásku, a čo je najdôležitejšie, udobrí sa so svojou odcudzenou rodinou. (TV JOJ)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (601)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Přemýšlím o tom, jestli Jon Favreau není homosexuál. No uznejte sami, celý film se kolem něj motají dvě absolutní kočky a on raději stojí u plotny. Malinko mě mrzí takové to klasické americké klišé....pracoval jako šéfkuchař, čili si myslím že bral solidní výplatu, jednoho dne příjde o práci a hned nemá ani korunu. Tohle mě osobně příjde jako velmi nevěrohodné. Chef příjemně uteče, děj neustále míří k vytouženému závěru a Jon Favreau předvádí zřejmě nejlepší výkon své kariéry. 60% ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pozitívny film a príjemná oddychovka vďaka ktorej sa vám budú zbiehať slinky jedna radosť a nie len pre to, že tam hrá Scarlett Johansson a Sofía Vergara ale hlavne vďaka tým dobrotám a snahe s akou sa jednotlivé jedlá pripravujú. Jon Favreau je možno rutinér (čo rozhodne neznamená, že je zlý režisér) ale toto sa mu podarilo. Najviac sa mi páčilo, že film príliš nezachádza do extrémov a nad zložitými ľudskými vzťahmi a konfliktami sa prehupuje ľahkosťou pričom ich nepodceňuje a tak počas celého sledovania filmu diváka neopustí dobrá nálada. Herecké obsadenie je lukratívne. Ďalší dobre padnúci malý kuchársky film. ()

Reklama

venus 

všetky recenzie používateľa

Parádní náladozdvihač! Po dlouhé době velmi chutná, milá pohodovka, co zasytí i ty největší škarohlídy. Příjemné obsazení, uvolňující kubánské rytmy a velká porce delikátních záběrů, po jejichž zhlédnutí budete zaručeně smutně zírat do své chladničky podobně jako pes do prázdné misky. Nutno dodat, ani jedna sekunda nazmar! ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Favreau je Šéf. A teraz tým nemyslím jeho postavu vo filme, ale jeho režisérske schopnosti. Príbeh nieje extra zaujímavý, ale skôr extra pútavý. Taká atmosféra a sympatické postavy sa vidia len v malo ktorom filme. Navyše aj casting sa podaril. Favreau je šéf ako som spomínal, jeho sopliak (ja viem, že nemáte radi decke postavy, ktoré majú vo filme veľa priestoru ani ja nie) Emjay Anthony mal ale nielenže fajn napísanú postavu aby zbytočne nerušila, navyše je sním aj sranda a v podstate vôbec neotravuje. A tretí do party aby sa mohlo začať variť je John Leguizamo, ktorý výborne okorení celú partičku. Oliver Platt, Dustin Hoffman a Robert Downey Jr. tiež potešia a ako okrasy sa tu promenadujú kosti Scarlett Johansson a Sofia Vergara. Veľmi milo ma prekvapil tento film. Nie len super castingom, ale hlavne svojou ľahkosťou a zábavnosťou. Keby som bol kuchár, určite sa by som sa cítil ako prasa vo válove a určite by som išiel do plna. 89% - 4* ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Jsem na vážkách, jestli dát 3 hvězdy nebo 4, ale asi budu výjimečně hodný. Musím říct, že mám rád pozitivní filmy se sympatickými postavami. Nicméně po dějové stránce dost slabé a místy i celkem nuda. Jako reklama na Twitter velmi účinné, ale přece jenom jsem čekal asi trochu něco jiného. Nechám si to ještě projít hlavou, zatím za 4 hvězdy hlavně za ten good feeling effect, ale je to s hodně odřenýma ušima. ()

Galéria (114)

Zaujímavosti (11)

  • 25. 4. 2013 vydal časopis Variety informaci o tom, že Jon Favreau napíše, zrežíruje a sám si zahraje ve filmu Chef. 12. 6. 2013 bylo potom zveřejněno, že filmová společnost Open Road Films získala práva na distribuci filmu v USA, zatímco Aldamisa Entertainment bude financovat a produkovat. Produkce filmu začala v červenci 2013 v Los Angeles. (KOOHA)
  • 1. 5. 2014 Jon Favreau vydal obal soundtracku k filmu, který vytvořil přímo Robert Downey Jr. Soundtrack jako takový byl následně vydán 6. 5. 2014 společností Milan Records. (KOOHA)
  • Brat herca Olivera Platta, je skutočným reštauračným kritikom v metropolitnej oblasti New Yorku. Aj to bol dôvod, prečo ho pozval na niektoré zo svojich návštev reštaurácií, keďže Oliver vo filme stvárnil postavu známeho reštauračného kritika, menom Ramsey Michel. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama