Reklama

Reklama

Guy Trilby (Jason Bateman) je štyridsiatnik, ktorý náhodou objaví medzeru v pravidlách národnej súťaže v hláskovaní a rozhodne sa ju vyhrať. Rozhodcovia, namosúrení rodičia, ani premotivovaní ôsmaci nemajú šancu, pretože Guy nemilosrdne ničí ich sny o víťazstve. Keď sa reportérka Jenny (Kathryn Hahnová) pokúsi zistiť jeho skutočný motív, Guy naviaže nečakané spojenectvo s iným súťažiacim – nešikovným desaťročným Chaytanyom Coprom (Rohan Chand), ktorého Guyov škandalózny prístup ani náhodou nevyvádza z miery. (TV JOJ)

(viac)

Videá (22)

Trailer 1

Recenzie (119)

zolo23 

všetky recenzie používateľa

Nikdy asi nepochopím súťaže v hláskovaní, pretože je to asi tá najzákladnejšia vec akú musia školáci ovládať. Či sú americké deti až také hlúpe, alebo je to pre nich až taká ťažká vec? Preto som nemal nejakú chuť do tohto filmu ísť, veď čo originálne sa tu dá vynamýšlať? Ten príbeh teda nič moc, ale pár vtipných momentov sa tu nájde. Večerný výlet Guya s Chaitanyou stál za pobavenie, sex s novinárkou tiež, ale ostatné je len povinná vata. Vyhláskovať slovo asteroid asi nieje problém, ale keby dostali slovo (ževraj najdlhšie priezvisko na svete) Papandeovolorokomondulonikolokopulovský, to by som si teda pozrel :) ()

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Batemanův režijní debut je vskutku zvláštní podívaná, která rozhodně není čistokrevnou komedií, jako spíš odlehčeným dramatem. Prim samozřejmě hraje právě Batemanova postava, kolem které se vše točí, po většinu času je zahalena do tajemného hávu, v podstatě ale vlastně jako celý film, kdy je až ke konci objastněna většina činů a myšlenek Guye Trilbyho, nepředvídatelného a neprokouknutelného podivína, jehož konání mi při závěrečné pointě nicméně přišlo velice sympatické a osobně mě i docela zasáhlo, neboť ono podané vysvětlení hodilo celý film i do naprosto jiného světla, které mi upřímně sedlo. Bad Words, kdy jinak český název Sprosťárny je zcela nesmyslný a zavádějící, je i hodně o emocích, které zde také poměrně slušně fungují, celá zápletka je pak sice až příliš jednoduchoučká, ovšem především díky oné nejednoznačnosti vůbec nenudí a má i slušný spád, z hereckého hlediska lze pak hodnotit snad právě také jen samotného Batemana, který prakticky nezmizí z plátna, a působí zde jako docela fajnový sympaťák, ikdyž čistě po stránce herecké i tady dokazuje, že díru do světa nejspíš nikdy neudělá. Takže, Bad Words není určitě filmem pro masy, jde spíš o takovou malou, poklidnější podívanou, která sice neoslní, ale ve finále dokáže docela silně zasáhnout. ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Jason Bateman sa postavil tradične pred kameru, ale tento krát aj netradične za kameru a natočil si vlastnú nekorektnú komédiu. Na rozdiel od iných „wannabe“ režisérov tento jeho počin dopadol vcelku prijateľne. Bad Words síce slovne nešetrí nič a nikoho, kadencia nadávok, urážok a sprostých slov je nezastaviteľná od prvej minúty, ale napodiv tým Bateman diváka vyslovene neuráža ako napríklad mnohé americké teenagerské komédie. Jeho drzý hlavný hrdina budí dokonca sympatie aj napriek tomu, že by ste mu za jeho správanie najradšej dali ľudovo povedané po papuli. Vedľajšie postavy potom oscilujú od otravných (reportérka), až po takmer kultové (vynikajúci indický chlapec Chaitanya!). Hlášky fungujú, vtip sa občas vydarí (hlavne Batemanove scény s odradzovaním súťažiacich), nezachádza do vyslovenej trápnosti (aj keď sexuálne scény s reportérkou sú vyslovene zbytočné), ani diváka neotrávi. Dokonca aj to tradičné záverečné moralizovanie a dôraz na rodinné hodnoty, ktorým sa film nevyhol sú na celkom znesiteľnej úrovni. Vo výsledku tak príjemná deväťdesiatminútová oddychovka na jedno pozretie, pokiaľ nie ste kto vie akí puritáni. Síce nič svetoborné, ale o to sa tu ani nikto zbytočne nesnažil. A pre lingvistov (English language rulz) takmer povinnosť, keďže sa dozvedia pár zaujímavých slov. Moje najobľúbenejšie odteraz bude Floccinaucinihilipilification. CELKOVO: 3* (6/10) ()

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Bateman je jeden z najväčších sympaťákov moderného hollywoodu, to bez debaty, vieme už dlho... Ale tým, že si sadol na post režiséra a dal sa točiť tento veľmi nenápadný film plný veľkých vulgarizmov, ma v pozitívnom zmysle prekvapil celkom dosť. Ako som už asi neraz spomínal, osobne ma skoro až zahreje na duši, keď vidím komédiu, ktorá sa v niečom vymyká od bežných šablónovitých koľají. A ide si proste svoje. S obrovským pohŕdaním som pozeral film o vulgárnom alkoholickom prasati, ktoré sa zúčastňuje detských súťaží v hláskovaní (lebo proste môže...), občas pretiahne reportérku, ktorá ho po týchto akciách sprevádza a skamoší sa s rozkošným 9ročným indom... pretože som presne vedel ako to skončí... Spoiler: Ale ono nie! Nehovoriac o tom, že humor je často na hranici všeobecnej akceptovateľnej korektnosti. Takže dva argumenty, ktoré inak priemerný film dvíhajú u mňa do malého (možno neobjektívneho) nadpriemeru. PS: Tá hudba! ()

Olík 

všetky recenzie používateľa

Vtipné, hravé, inteligentní, nekorektní, nad věcí.......bé zet es pé o er u, ale........... Já vím, že by to bylo téměř jako ukrást beznohému jeho kompenzační pomůcku, vždyť vlastně jde o takové Batemanovo prvorozené dítě (nemluvě o tom, že mám tohodle rodáka z "velkého jablka" čím dál tím více v oblibě), ale já bych osobně radši vidět spelovat někoho, kdo ve svých předchozí rolích neprezentuje takovou klidnou sílu, někoho komu bych spíše uvěřil jeho fuckování.....kdybych měl narychlo někoho vypálit, tak mne napadá například Elijah Wood - něco ve stylu Ryana z Wilfreda. S Betemanem nebo bez, stejnak jde o zatraceně kvalitní a zároveň nedostatkové zboží a především krok správným směrem pro Jasona Batemana - režiséra. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (7)

  • Ve filmu jsou v soutěži použita například slova "Floccinaucinihilipilification", což lze přeložit jako "bezcenný zvyk" nebo "bezcenná činnost", nebo "slubberdegullion", které znamená "bezcenný člověk", "opilý" nebo "alkoholik". (Terva)
  • Jason Bateman uvedl, že pozorně sledoval kariéru ostatních herců, kteří se dali na režisérství, například Bena Afflecka, George Clooneho. Režírovat film pro něj byla výzva a chtěl najít rovnováhu v herectví a režírování. (Mitin)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Torontu 2013. (Terva)

Reklama

Reklama