Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Česko Doktor Martin
Trailer
Komédia / Rodinný / Dráma
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Réžia:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrajú:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(32)

Obsahy(1)

Humorný seriál z prostredia  podhorského mestečka Protějov v Beskydách. Stret svojráznej povahy nového obvodného lekára z Prahy s podhorským spôsobom života prinesie rad zábavných, aj menej veselých, nečakaných situácií. Jeho profesionálne kvality dokážu pacientom pomôcť aj v  mimoriadnych prípadoch, ale je otázne, či sa Protějovčania kvôli tomu dokážu zmieriť s odťažitým a uštipačným  Pražákom. Ak k tomu pridáme aj jeho schopnosť tým najnevhodnejším spôsobom oznamovať pravdu, môžeme o tom pochybovať. (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (239)

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Mám přesně takového šéfa a ten se v Martinovi přímo vidí, akorát neléčíme nemocné lidi, nýbrž porouchaná auta. Tenhle seriál je nenáročný a odpočinkový. Herecké obsazení je povedené. Některé postavy jsou sympatické, jiné ne, tak jako všude. Příroda je krásná. Nic jiného jsem od seriálu ani neočekávala. O ten odpočinek mi šlo především. ()

Siegmund 

všetky recenzie používateľa

Moc jsem se na Miroslava Donutila těšil. Bohužel jsem se dočkal mohutného zklamání. Děj je nesmírně rozvláčný, stupidní a ne a ne se hnout kupředu. Pro mě nejnepřirozenější a nejodpornější je postava místního policisty. Škoda mohl to být pěkný pohodový seriál. Dobrých a schopných herců v ně hraje dost. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Já se snažím jít s dobou. Umírá mi tak méně pacientů." Elitní chirurg obvoďákem v horách? To zní tak originálně. A zábavně. A kupodivu to není ani jedno. Já jsem se rozhodl vyjmenovat všechny postavy, na který jsem nezískal alergii, ale na žádnou jsem nepřišel. Snad jen dokonale neempatickej doktor Elinger měl pár zábavnejch chvilek, debilita instalatéra Brázdy se mi asi třikrát jevila vtipnou a taneční kreace strážmistra Topinky ve mě rozproudila jihoamerickou krev, kterou nemám. Nicméně zbytkem obyvatel Protějova bych zatopil v kamnech a k žádný ztrátě by nedošlo. Já jsem prostě na žádný afektovaný hypochondry neměl náladu. ()

DAPDO 

všetky recenzie používateľa

Miroslav Donutil je prostě pan herec. Pamatuju si ho z hlavních rolí jen v komediích a pak jako inspektora Klubíčka, ten mu ale moc nesedl. V těch komediálních rolích ale nikdy neměl takovou postavu, jako tady. Tichý, chladný a nekomunikativní doktor Elinger je v jeho podání skvělej, nedovedu si představit nikoho jinýho, kdo by ho zahrál s takovou noblesou a nadhledem jako právě Donutil. Seriál samotnej je jinak celkem cypovina, taková pohádka pro dospělý, ale díky Donutilovi se to dá v pohodě vydržet a jenom on drží tenhle seriál v těch číslech, v jakejch je. ()

BarryLyndon 

všetky recenzie používateľa

Shodou okolností jsem viděl z britského originálu jenom tento úvodní dvoudíl. Není to vůbec špatné a nijak mne to neuráželo. Možná je to až moc doslovná kopírka, ale vzhledem k tomu, že originál u nás nikdo nezná, to nemá ais smysl řešit. Atmosféra fajn, prostředí fajn, herci fajn. Milionkrát kvalitnější lidová zábava, než všechny Babovřesky apod. Donutil si myslím, že je lepší herec, než původní Doc. Martin, akorát je o 19 let starší, takže jiskření s Čvančarovou vypadá občas divně. Která navíc docela přibrala, ale to vůbec nevaDDí *:D* 6,5/10 ()

Galéria (383)

Zaujímavosti (6)

  • Pri nakrúcaní v Beskydách zažili všetky ročné obdobia. Pre Miroslava Donutila bolo najťažšie zmieriť sa s tým, že doktor Martin sa stále pohybuje v obleku, či je vonku 35 stupňov alebo mínus 15. (krasomama)
  • Miroslav Donutil hral zatiaľ iba v dvoch seriáloch, a to Hotel Herbich (od r. 1999) a Četnické humoresky (od r. 1997). Producent mu povedal: „Mám možnosť kúpiť práva k anglickému seriálu, ktorý je v Európe úspešný, a kúpim ich len vtedy, ak budete hrať hlavnú rolu.“ Scenár sa Donutilovi zapáčil, tak súhlasil. (krasomama)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (viac)

Reklama

Reklama