Reklama

Reklama

Príbeh škandálu, ktorý vypukol, keď sa televízia CBS rozhodla dva mesiace pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2004 odvysielať materiály, ktoré mali dokazovať, ako sa George W. Bush vďaka otcovým politickým kontaktom vyhol vojne vo Vietname. Následky pre všetkých zúčastnených na seba nenechali dlho čakať... (STV)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (82)

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

4,5*/5...skoro rovnako dobré ako podobný Spotlight (nemyslím novinárskou témou samozrejme). Presne ten typ filmu, ktorý nie je divácky podlízavý a zároveň má ďaleko od sterilnej nudy. Cate Blanchett je presvedčivá ako nikdy a Bobík Redford a investigatívna novinárčina - čo viac patrí k sebe?! Film má veľmi dobrú prácu s dynamikou, scenár je inteligentný a záver...ten napísal sám život v "najslobodnejšej" krajine na svete:) ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Mám rada takéto filmy ... kde tempo hovoreného slova je neúprosné, treba neustále dávať pozor, aby ste sa nestratili v informáciách a menách ... skrátka žiadna ulievačka. Truth je krásna ukážka toho, ako to vo svete špinavej politiky chodí (všetci vieme, kto má na koniec pravdu), ale aj toho, že keď chybuješ, príde trest. Z mojej strany spokojnosť. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Rešpektujem názor väčšiny, no nemôžem si pomôcť. U mňa sa tento film stal synonymom nudy a nezáživných politických táranín. Uź chýbalo len aby tu hral Clúnyj a pohroma mohla byť dokonaná. Len hrozná, mne nič nehovoriaca hŕba politických žvatlanín, v ktorých som sa občas strácal - ten povedal hento, ten zas hento, ten urobil to, henten napísal hento.... a tak stále dokola. Ako keby sme už dávno nevedeli, že pred zákonom sme si nie všetci rovní, niektorí sú rovnejší, hlavne ak ide o toho najrovnejšieho. To ma malo akože šokovať? Jediné čo ma šokovalo bola kardinálna hlúposť pani Mary Mapes, tá bola vskutku trestuhodná. Prečo si to lepšie nenačasovala? Vyjsť s tým pár týždňov pred voľbami bola teda riadna konina, bolo jasné, že s ňou moc zametie, čo čakala? Pulitzerovu cenu? V tomto a tiež v inom vidím rozdiel napr. s takým Spotlightom (2015), ktorý narozdiel od tejto nudy ponúkol aj slušnú dramatizáciu deja, záživnejšie udalosti okolo postáv, rozumnejšie konanie postáv zbavené hlúpej naivity a určite aj lepšie herecké výkony. Dve hviezdy z úcty k R. Redfordovi a C. Blanchett, ale aj tak je to taký drôt do oka. 30/100 ()

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Pokud jste stoupenec jakéhokoliv politického proudu natolik aktivní, že byste dobrovolně pomáhali při volební kampani, nebo smyslů zbaveni jásáte a pozastavujete všechno a všechny ve chvíli, kdy se na pódiu objeví nějaký politik či dokonce prožíváte stavy extáze, když nějaký politik navštíví vaši ulici nebo práci, je to film pro vás, rovnou tomu napalte ***** - určený pro diváctvo USA, kde se mohou zbláznit z toho jestli nějaký politik byl nebo nebyl na vojně a že kecá v rámci vzájemné očerňovací kampaně mezi politický rivaly. --- Pokud je vám ale úplně u zadku, jestli vám u metra rozdává cetky nějaký politik, nebo jestli prostě nad hordami (snad) placených řvounů na veřejných mítincích kroutíte hlavou a nepřekvapuje vás, že politici lžou, protože jsou to prostě politici, klidně filmu napalte odpad, protože ve výsledku je to film o tom, kterak semlelo redakční tým vydání zprávy o něčem, co nikoho nezajímá. Ty záběry diváků, kterak sledují televizi a hltají "pravdu", mi připomnělo jen jedno: Psychožábu. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Smutné, ale v politike je pravda proste neprípustná! Tím investigatívnych žurnalistov sa pustili proti pánovi prezidentovi, a to bola chyba. Who cares about truth? Taká opovážlivosť ako pochybnosť o politikovi vo vysokej politickej funkcií, to sa veru neodpúšťa. Názor nech si spraví každý sám, ale 60 Minutes na CBS nemalo dôvod šíriť demagógiu. Mám pocit, že u nás by to dopadlo obdobne (viď Gorila, a všetky ostatné kauzy). Čo sa týka filmu, tak bodoval najmä skvelý námet, ktorý bol viacmenej zvládnutý veľmi dobre - dokonca mám taký pocit, že to bolo napokon lepšie ako oscarový film Spotlight, ktorý bol taktiež orientovaný na prostredie investigatívnej žurnalistiky (hoci s oveľa závežnejšou tematikou). ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (8)

  • Jeden herec (alebo herečka) môže byť v jednom roku nominovaný na Oscara za najlepší herecký výkon len raz. Cate Blanchett si v roku 2016 vybrala nomináciu za film Carol (2015), aj keď výkon v tomto filme bol tiež jednou z možností. (Astonko)
  • Film bol označený ako "prepadák" v pokladniach po tom, čo nedokázal získať očakávané príjmy. Dokázal si zarobiť len zhruba na štvrtinu nákladov. (Arsenal83)
  • Film se točil v Austrálii na žádost herečky Cate Blanchett (Mary Mapes), aby mohla být při natáčení nablízku své rodině. Natáčelo se po dobu 8 týdnů. (Dio_Padre)

Reklama

Reklama