Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
  • Česko Westworld (viac)
Trailer
Sci-Fi / Thriller / Western / Dráma / Mysteriózny
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Tvorcovia:

Lisa Joy, Jonathan Nolan

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrajú:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (4)

První výtvor (2016) (S01E01) 

Príbeh: Rýchlozbohatlíci sa chodia odpútať od hraníc bežného života do westernovej reality "Westworld". Čo ale ak sa naprogramovaná simulácia začne rúcať? Herecké obsadenie: Veľmi milo prekvapila prítomnosť pána Forda alias Anthonyho Hopkinsa. Čo sa týka Westworldu tam na mňa veľmi dobre pôsobí duo Evan Rachel Wood ako Dolores a James Marsden ako Tedy. Myslím že to ich puto bude alfou a omegou ale nechám sa prekvapiť. Muž v čiernom, ktorého meno nespomenuli je zatiaľ veľký otáznik ale Ed Harris je jednoducho fenomenálny. Prevedenie: Pripomína mi to hernú sériu Assanssins Cread, kde sa dej príbehu odohrával v minulosti čo je v tomto prípade Westworld a prítomnosti čo bol v hernom prípade Animus. Mám rád podobné prepojenia, ponúkajú veľa možností na zvrat. Pocity: Cítim z toho obrovský potenciál. Je to pútavé a strháva to diváka. Viac ma ale zaujíma pozadie v realite ako vo Westworlde, možno sa to ďalšími časťami zmení. 85% ()

Pod slupkou (2016) (S01E02) 

Príbeh: Tak ako westernové mestečko vo Westworlde, tak aj seriál má niekoľko dejových liniek. Najzaujímavejšia je linka Dolores, ktorá si začína uvedomovať, že niečo nie je s kostolným poriadkom. Muža v čiernom, ktorý pátra po poslednom leveli a majiteľa Forda, ktorý má v úmysle predstaviť doteraz najlepšiu dejovú linku. Prevedenie: Po tom ako som bol očarený potenciálom seriálu, nadšenie postupne opadáva. Trocha ma dostala do napätia bordelmama ale v konečnom dôsledku sa ďalší deň všetko opakuje a tak celý seriál stráca náboj. Ale verím že sa v Ďalších častiach niečo zvrtne. Pocity: Opäť je pre mňa pútavejší ten reálny svet kde sa dejú tie najväčšie intrigy. Už by sa ale mohlo diať aj niečo zaujímave vo Westworlde. 60% ()

Zběh (2016) (S01E03) 

Príbeh: Prehlbuje sa romantická linka medzi Dolores a Tedym. Ford nahrá Tedymu minulosť čím ho dostane do dosť nezávideniahodnej situácie. Prichádza prvý vzdor robota napriek naprogramovaným pravidlám. Prevedenie: Konečne sa dostávane aj do Bernardovho súkromia. Konečne sa odokrývajú Bernardove Mimikry a aj to prečo sa neotvára pred kolegami. Ford je stále viac tajomný a príbehu to svedčí. Scéna s Elsie je to, čo dodáva konečne seriálu gule. Osobne som zvedavá ako do toho celého zapadajú Logan a Will, tí týpci sú mi celkom sympatický. Pocity: Konečne sa mi prelínajú pozitívne pocity z reálneho sveta a aj z Westworldu. Osobne sa teším na ďalšiu časť a o tom by seriály mali byť. 78% ()

Disonanční teorie (2016) (S01E04) 

Príbeh: Dolores sa dostáva ďaleko svojej linky a už jej začína dopínať že tu niečo nehrá. Maeve je veľmi blízko rozuzlenia záhady parku. Muž v čiernom ponúka zďaleka nezaujímavejšiu príbehovú linku. V reálnom svete Ford ukazuje, že nie je zďaleka taký senilný ako sa na prví pohľad môže zdať. Prevedenie: Viac času sa venovalo parku ako realite čo v tomto prípad nebolo na škodu nakoľko sa tam dialo oveľa viac ako v realite. Stále viac ma začínajú zaujímať okolnosti Arnoldovej smrti, ktorá je opriahnutá rúškou tajomstva. Pocity: Som čím ďalej tým viac napätý. Muž v čiernom ma začína nenormálne zaujímať lebo evidentne vie viac ako dáva najavo. Na druhej strane Dolores mi trocha začína vadiť. Ale je to asi iba v interakcií s Willom a Loganom. No teším sa na ďalšiu časť. 84% ()

Súvisiace novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (viac)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (viac)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (viac)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (viac)

Reklama

Reklama