Reklama

Reklama

Neskoré leto 1942, druhý rok Veľkej vlasteneckej vojny. Ďaleko od východného frontu, v bohom zabudnutej pustatine Karelskej oblasti na severozápade Ruska pri hraniciach s Fínskom, velí desiatnik Vaskov jednotke protilietadlovej obrany. Keď mu pridelia nový oddiel dobrovoľníkov, zložený výlučne z mladých žien, Vaskov váha, či ich má brať ako naozajstných vojakov. Po správe o zoskoku dvoch nemeckých parašutistov veliteľ vyberie päť dievčat, s ktorými chce Nemcov zajať. Táto malá jednotka však čoskoro zistí, že sa nejedná o dvoch vojakov, ale o šestnástich ťažko vyzbrojených a špičkovo vycvičených elitných príslušníkov Waffen-SS, ktorí sa zaujímajú o strategickú železničnú trať a Bielomorsko-baltský kanál. Pôjde o bezvýznamný lokálny súboj, alebo je v hre dôležitý železničný vojenský transport nesmierneho významu? Dokáže desiatnik Vaskov s piatimi neskúsenými dobrovoľníčkami zastaviť presilu a zabrániť nacistickej sabotáži? A za akú cenu? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (211)

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Takovej obyčejnej film z války, kterej je okořeněn tim, že zde bojujou a umíraj ženy, což je trochu nestandardní. Pokud by tam místo pětice docela hezkých děvoček byla parta gopniků z Kyjeva, tak na to asi nikdo ani koukat nebude. Navíc mi film přišel docela zdlouhavej. Nedovedu si představit, jak asi vypadá originál z roku 1972, když ten má přes 3 hodiny. Jinak soudruh staršina ty skopčáky vyřídil stylem Rambo v podstatě sám. Řek bych, že většina z těch soudružek ve zbrani tam nadělala víc škody, než užitku. ()

Pink.Panther 

všetky recenzie používateľa

Dlužno říct, že remake za originálem nijak nezaostává, přidává barvu velmi solidní kameru a střih a ubrali na socialistické morálce, trochu to zmodernizovali což zasloužilí komsomolci přijmou z uzarděním, ale pokrok nezastavíš. Smysl takových povedených remaků je oživit legendy - stalo se, tohle je velmi solidně zmáklej válečnej film. ()

Reklama

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

V súčasnej dobe nie je žiadnym prekvapením, že sa prerábajú staršie sovietske filmy. Aj v tomto prípade ide o remake filmu z roku 1972, ktorého premiéra bola načasovaná na 70. výročie osláv Dňa víťazstva. Ja tvrdím, že akákoľvek kópia nikdy nenahradí originál a taktiež je vylúčené porovnávať tieto dva filmy. Ale pre mladých ľudí je to jediný spôsob, ako im priblížiť atmosféru doby po prepadnutí Sovietskeho zväzu Nemeckom, nakoľko k staršiemu filmu sa dnes dopracujú už veľmi ťažko. Film sa natáčal v Karélii a je to skutočný príbeh sovietskeho klasika Borisa Vasiljeva, ktorý v 2. svetovej vojne vo svojich 18 – tich rokoch velil v Karélii jednotke 25 dievčat. Išlo o protilietadlový oddiel s úlohou chrániť a brániť Bielomorsko – baltský kanál. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet RUR 220miliónovTržby Celosvetovo $4,487,000▐ začiatok dosť rozpačitý, hlavné keď išlo o predstavovanie hlavných predstaviteliek a ich etapy v minulosti, keď ich osudy zasiahla vojna, potom sa to rozbehne hneď ak začne ich lov na partiu nemcov-nacistov s ktorých sa vykľuje početnejšia zostava než mohli čakať, dramaticky dosť dobre zvládnuté, Rusom ide karta čo sa týka vojnových filmov /70%/ ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Možná by bylo dobré si po projekci této verze zopakovat originální snímek z roku 1972, abych je mohl lépe porovnat, protože v tomto případě dávám 4*, což je stejné hodnocení, které jsem kdysi před lety dal i staršímu počinu. Nemohu tedy dnes relevantně porovnávat, avšak mnohé scény se mi při sledování remakeu vybavovaly. A jitra jsou zde tichá je film, který má výborný a poutavý námět a obě verze jej skvěle zpracovávají. I v tomto případě potěší hudba, lokace a výběr hereček do hlavních rolí, přičemž i Pjotr Fjodorov si získá divákovy sympatie. ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (10)

  • Hlavná časť natáčania prebiehala v Karélii v lete a na jeseň 2014. (Arsenal83)
  • V čase 18:45 je vidět PzKpfw 38(t). LT vz. 38 (nebo TNHP, německy PzKpfw 38(t) či SdKfz 140) byl lehký tank československé konstrukce (vyroben společně ČKD a Škodou) převzatý Wehrmachtem po obsazení Československa v roce 1939 a používaný jím během druhé světové války. [Zdroj: Wikipedia.cz] (Horryx)
  • Tento film se nachází i v prodloužené verzi jako čtyřdílný seriál. (ČSFD)

Reklama

Reklama