Reklama

Reklama

Wes Baylor (Scott Adkins) zvaný Žalárnik býval hviezdou bojových umení. Po tom, čo nechtiac pripravil o život svojho najlepšieho priateľa počas zápasu v Las Vegas, stiahol sa do ústrania a skromne prežíva v Bangkoku. Keď po šiestich mesiacoch dostane lákavú ponuku na zápas v Mjanmarsku, ktorého víťaz odíde z arény bohatší o rovný milión dolárov, nezaváha. Lenže po príchode do dejiska zápasu ho čaká poriadne nepríjemné prekvapenie – bola to pasca. V skutočnosti sa stal nedobrovoľným protagonistom neľudskej hry, v ktorej skupinka po zuby ozbrojených zvrhlíkov poľuje na živý ľudský terč. Naňho! No hoci sa zdá, že v zradnom teréne neznámej džungle nemá Wes veľké šance prežiť, karta sa zakrátko predsa len obráti – a z lovcov, ktorí zaplatili majetok, aby ho mohli zabiť, sa zrazu stane zúrivo prenasledovaná korisť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (92)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Béčko ako vyšité, čo je škoda. Aj keď to nejakú väčšiu spojitosť s prvým filmom nemá a evidentne sa druhý diel chce zviesť iba na názve filmu, myslim si, že to mohlo byť aj lepšie. Za prvým dielom to zaostáva v každom smere. A keď je príbeh v podstate rovnaký, chýba mu spád, udernosť a dobre finále. To isté platí aj o postavách. Záporaci nula bodov, taký Henriksen bol o dosť výraznejší a čo sa týka Adkinsa tak ten ide v Žan Klódových šlapajach, pár filmov už spolu natočili a aj keď vie robiť rovnako dobre štvoritého odpichnutého kamzíka ako Žán, chýba mu trošku viac charizmy a lepšie herectvo. Chýbajú tu aj štýlové scény, ale Reiné nie je taký akčný mág ako Woo. Ako jednohùbka fajn, jedno pozretie vám neublíżi. 50% - 2* ()

Ellmariachi 

všetky recenzie používateľa

Ani nevím, zda má smysl něco psát. Takto promrhanou příležitost na zábavný béčko jsem dlouho neviděl. Nadějný obsazení, značka, lokace.... Adkins se rvát umí, to víme, Knepper určitě má xicht záporáka jako málokdo, ale jako totální bastard zůstal nevyužitej. Ne končím ten koment nechám na půl cesty, stejně jako tvůrci film.... 40 procent ()

Reklama

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

V prvom dieli nakopával somrák Van Damme s náušnicou bandu lovcov ľudí, v druhom sa o to isté pokúša Škót Adkins, stíhaný depresiami so zabitia kamaráta v ringu. Druhý Terč sa našťastie neserie a celý čas je k veci, najprv pár bitiek v aréne a potom šup do džungle nájsť vhodného krokodíla na kabelku za vyhraté rubíny. Akcia je inak pekná, Adkins dá občas tú svoju rotujúcu kopačku či roznožku dvom motorkám, plus pekné nedigitálne výbuchy, prehľadná kamera ( aj keď neustále spomaľovačky začnú byť otravné ) a ako bonus panoramatické zábery prírody. Hlavný záporák Knepper bol zrejme obsadený vďaka podobnosti s Henriksenom, ale dáva solídne vyčúraného "parchanta". Tak trochu som mal problém s Mitrou, tá síce drsniačku tiež zvláda, ale postaviť ju na férovku proti Adkinsovi nie je dobrý nápad, lebo je pri tom jasne vidieť že by ju okamžite rozlámal ako paličku od nanuku. Dokonca ani jej catfight s tou thajkou sa nepodaril, našťastie bol krátky a ukončený poriadnou fatalitou. Ak ma však niečo naozaj sklamalo tak to bolo finále, kde vyskočí na hrdinu niekoľko búchačov plus maskáčová Jeeja Yanin a Knepperova gorila ale žiadny extra súboj sa nekoná, len pár kopov a hotovo ( Jeeja je v zábere možno tak 30 sekúnd ). Veci ako scenár, dialógy a logiku konania nekomentujem, každý kto niekedy videl podobný film vie čo môže čakať a to aj dostane. Takže to vidím na poctivé béčko, ktoré však dieru do obrazoviek neurobí a naše nádeje sa stále upierajú na Boyku. ()

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Scott Adkins je pro mě naprosto nedotknutelnou ikonou, a to přesto, že se sem tam objeví i v takové sračce, jakou je právě pokračování Živého terče. Za sračku to ovšem neoznačuji kvůli béčkovému zpracování a neskutečně tuctové zápletce, ani kvůli nezajímavým postavám, či absenci napětí, ale čistě jen kvůli tomu, že zde, tedy krom úvodu, tvůrci vůbec nevyužili Scottova mistrovského bojového umění, kterým jinak zachraňuje 90% svých veškerých filmů a bez kterého to prostě nemá cenu snad ani sledovat. Jasně, ten chlap má i charisma a je sympaťák, ale tím tyhle typy filmů záživnými neudělá. Prostě pokud se tím filmem od začátku do konce nepromlátí, tak nemají filmy s ním příliš šanci na úspěch a jen pořád jak zajíc utíkat a sem ta někoho zastřelit, jako tomu bylo zde, by zvládl i každý třetiřadý (ne)herec. Živý terč 2 je tak zkrátka tuctové, nevýrazné béčko, odehrávající se sice ve svižném tempu, jenže působí vážně lacině a nezábavně, navíc s velice mizerně zpracovanými akčními scénami, takže pokud není divák opravdu zarputilým příznivcem Scotta Adkinse, jako třeba já, tak by se této podívané měl raději vyhnout, neboť nemá vážně čím zaujmout a pobavit. ()

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

V době, kdy jednoduchý akční snímek sotva pohledáš, si jen tak mírnix týrnix přijde Tvrdý terč 2, který je jasnou záplatou zvětšující se díry na trhu. Uznej sám: zlomený hrdina, který najde nový smysl života. Divoké honičky, překrásná exotická příroda, prvotřídní padouch, žádné dlouhé řeči, spousta bitek, sem tam i střílení, výbuchy... Co si přát víc. Bohužel, tím že se jedná o odflinknutý amatérský snímek, všechno výše uvedené celkem postrádá na síle. Přesto, ikdyž na tebe přijde kouzlem nechtěného smích, se dá film snadno dokoukat a jakýs takýs pocit hladu je uspokojen. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (4)

  • Ve filmu nalezneme několik scén s bílou holubicí. Je to symbol, který odkazuje na styl Johna Woo, režiséra prvního dílu. (Yardak)
  • Při honičce na motorkách nemá Wes Baylor (Scott Adkins) na očích ochranné brýle. Ale při výbuchu střely z motorky je ve zpomaleném záběru vidět, že Wes brýle má. (Mydlivoj)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v Thajsku. Mjanmarsko, kde sa odohrávala väčšina filmu, filmári nenavštívili. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama