Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (viac)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (138)

choze 

všetky recenzie používateľa

Atkins, který napsal dvojku a trojku, postavil čtyřku na potenciálně zajímavém nápadu zaměřit se na výrobce kostky Lemarchanda a jeho potomky a příběhově se rozkročit mezi 18. stoletím, současností (devadesátkami) a vzdálenou budoucností. Scénář ale moc zajímavý není a zpracování působí lacině, takže je to zajímavé snad jen lehkou podobností s o rok mladším Horizontem události. A sexy Valentinou Vargas. ()

akisha 

všetky recenzie používateľa

Když dávám tři, nemyslím tím průměr, ale myslím tím lepší, než ten humus, co se s tématikou Hellraisera vyvalil později. Srovnáváno s tím by se musely dávat tuplované odpady, kdyby se tomhle dalo míň, jak tři hvězdy. Ještě to totiž má trochu příběh, trochu děj, trochu se odhaluje minulost kostky a párkrát přijde i nápadité zabití. Přesunutí do budoucnosti příběhu vůbec neprospělo, hlavní postava Merchanta je zoufale nesympatická a kvalit předchozích dílů to rozhodně nedosahuje, stejně tak to ale nedosahuje bahna dílů pozdějších. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Áno toto je ten hellraiser na vesmírnej lodi, ktorého som sa v detstve pomerne dosť bál. Ešte lepšie ako treti diel. A to je len dobre, lebo túto hororovú sériu som už chcel vzdať. Super efekty a sci-fi žáner tomu len pridal. Hodnotenie sa pochopiť nedá, ale aspoň v komentároch som našiel ľudí, ktorí hodnotili rovnako, zatiaľ fakt najlepší diel pekelníka. 4* ()

Paldiny

všetky recenzie používateľa

Tak toto bolo utrpenie vôbec dopozerať. Dejovo sa film roztrieštil do troch období. 18.storočie, jediný slušný part, brnká na okultistickú strunu, dozvedáme sa o vzniku kocky a plánovaní náprotivku antikocky. Hlavolam však prechádza nudným 20tým storočím, kde sa opakuje boj s ďalšou generáciou a vrcholí o 130 rokov neskôr na vesmírnej stanici. Tam sa kruh uzatvára v tragicky natočenom finále. Pinhead stratil podporu cinobitov, ktorí sa až na pár okamihov prakticky vytratili z diania a vďaka absencii hudby sám pôsobí do stratena. Občas sa pripomenie brutalita, aby ju pochovala tona žvástov o ničom plávajúca v uspávajúcom tempe. Ešteže mali tvorcovia kusisko súdnosti a nerozdelili materiál do troch filmov, čím zmrvili len necelých 80 minút čistého času a tie v rámci série naposledy okúsili teplo kinosál. ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Ambiciózny scenár s pôsobivým rozmachom v čase i priestore katastrofálne doplatil na producentské zásahy a výsledný patvar stojí za pozornosť hlavne pri komentovaní s kamošom po litri vína. Nikdy totiž netušíte, čo sa bude diať v nasledujúcej chvíli a przniace strihy vás z ničoho nič prenášajú do nezmyselných scén, doslova šokujúcich vsuviek a (ne)vysvetlení. Vidieť z nich, že nápady neboli zlé - vysvetliť pôvod kocky v minulosti a definitívne sa zbaviť pekelnej brány kdesi v budúcnosti - a to veľmi originálnym spôsobom na vesmírnej stanici v charakteristickom tvare - mi príde logické a súčasne i hodne kreatívne. Aj v tejto podobe sa však zo skazeného HELLRAISERA: BLOODLINE stáva najprekvapivejší diel série - čo zrejme aj bolo zámerom, len asi nie v takejto podobe. Vrcholom všetkého je z cestovania vesmírom zozelenelý Klincohlav, ktorý sa všade motá ako taký retard a neprestajne žvaní, kecá, melie... bez hlavy a päty, až v takých krčmovo-shakespearovských rozmeroch. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (13)

  • Kevin Yagher se chtěl soustředit spíše na příběh než na samotného Pinheada. Producenti s ním nesouhlasili a chtěli, aby se Pinhead objevil na scéně co nejdříve. Yagher tak film nedokončil a byl povolán Joe Chappelle. (HellFire)
  • Hlas herečky Valentiny Vargas (Angelique) byl předabovaný jinou herečkou kvůli jejímu přízvuku. (ČSFD)
  • Jedná se o poslední film ze série, který byl distribuován také do kin. (gogos)

Reklama

Reklama