Reklama

Reklama

Richard Müller: Nespoznaný

  • Česko Richard Müller: Nepoznaný (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Už 25 rokov patrí Richard Müller k najvýraznejším osobnostiam hudobnej brandže na Slovensku. Zažil dramatický vzostup i pád, po ktorom vyhlásil, že s hudbou nadobro končí. Opätovne sa však vrátil na scénu. NESPOZNANÝ je nový dokumentárny film režiséra Mira Rema, vďaka ktorému sa mu splnil dlhoročný sen vytvoriť film o Richardovi Müllerovi. Nakrúcal ho tri roky a pokúsil sa vyskladať mnohovrstevný portrét svojho obľúbeného speváka, ktorého songy ovplyvnili celé generácie Slovákov a Čechov. Snímka zobrazuje nielen lesk reflektorov, bulváru či okázalú tvár vystúpení, ale najmä tvrdú prácu, ktorá sa skrýva za úspechmi Richarda Müllera. Nekonečné cestovania, úsmevy pri rozhovoroch s cudzími ľuďmi, izolácia, stres aj únava – aj to je cena, ktorú musí Richard Müller platiť za to, že môže robiť prácu, ktorú ma rád – hudbu. (ASFK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (87)

6thSun 

všetky recenzie používateľa

Páč mě tvorba tohoto pána nikdy nezajímala a nic moc jsem si o něm tedy nikdy nezjišťoval, do půlky dokumentu jsem netušil, proč chodí jako mátoha, která neví, co se kolem děje a jede už na hodně zrezivělého auto-pilota. V půlce jsem se tedy jal sám hledat informace na internetu, kde jsem se dozvěděl, že na to má Müller klinické potvrzení. O tom padne nakonec zmínka i v (mimochodem nepěkně utahaném) závěru filmu, jak se ale do tohoto stavu dostal, o tom autoři mlčí. A to vidím, jako největší slabinu - jinak slušného - dokumentu, protože si nemyslím, že by se věci o konkrétních lidech měli dělat tak, aby si to do souvislostí hodili jenom skalní fandové. ()

David.Darco 

všetky recenzie používateľa

V podstate sa úplne zhodujem s mnohými tunajšími recenzentmi. Muller je materiál na niekoľko celovečerných dokumentov. Remo príliš veľa času venuje prípravám koncertov vo vtedajšej súčasnosti. Tie sú repetetívne a monotónne. Mám dojem že sa mánijná depresia, ktorou posledných 20-25 rokov interpret trpí dala zachytiť po formálnej stránke aj šťastnejšie a na menšej ploche. Trpí tak v podstate každá iná konštatovaná (pretože k ničomu inému sa dokument nedostane) súčasť Mullerovho života. Chcel by som vidieť dokument o jeho búrlivých rokoch (nahé vystúpenie, drogy, cestovanie, kontroverzia) v kontraste s hĺbkovou a dôslednou štúdiou jeho súčasného stavu a možných príčin. Chcel by som vedieť viac o jeho rodinnom živote ( V istom rozhovore spomínal, že ho niekoľko krát od samovraždy zachránila myšlienka na jeho deti) o vzťahoch k ženám v minulosti. Chcel by som lepšie poznať jeho politický názor a postoje.... Muller je nesmierne zaujímavý SLOVENSKÝ umelec (netajím sa že pravdepodobne jeden z mojich najobľúbenejších). V podstate mi ani nenapadá nikto takto vhodný na samostatný, obsiahly dokument (z pohľadu hľadania prieniku kvalitného intelektuálneho umenia, zaujímavým životným príbehom a zároveň šancou osloviť a zaujať aj širšie publikum). Muller je v tomto u nás fenoménom, ktorý žiaľ (a smutne trefne - zároveň pochybujem o takomto autorskom zámere - a ak aj taký bol, tak je značne kostrbatý) zostáva nespoznaný. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všetky recenzie používateľa

Šíleně trpící absencí popisek zúčastněných účinkujících a blízkých známých, včetně letopočtů konkrétních flashbacků, tohohle, jinak výjimečného člověka! Jinak velmi zajímavá kamera a pohledy do zákulisí na rýšův troskoidní stav. Špatně nazvučené dialogy pak celou zajímavost pohřbily dokonale.... 70 % pro tohohle mého oblíbeného interpreta ()

halogenka 

všetky recenzie používateľa

Dokument, po jehoz zhlednuti budete mit chut pouzivat #freerichard. Roky hyreni a nelecene maniodeprese zbidaceny Müller uz je tu v podstate jenom loutka vlacena showbyzem, ktere opravdu z duse prejete ten klid a mir v domku u more. V mnohem (samozrejme ne vizualne ani rozpoctove) mi to pripomina Amy. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Müller bol jeden z našich najlepších umelcov. Vyhral svoj boj s drogami a prehral si tým kariéru. Stratil úsudok. Miro Remo o tom natočil smutný film. A ja neviem, čo z toho bolo smutnejšie, či tá celková strata, ponižujúci pohľad na súčasnosť, alebo clivosť za veľkosťou minulosti. Miestami až pod hranicou dôstojnosti (Remo bol vždycky sviňa), ale aspoň to vzniklo skorej, ako sa Müller rozhodol pre turné s Banášovou, prerazil posledné dno a utopil sa v septiku. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (4)

  • Dokument sa nakrúcal počas príprav a turné Richarda Müllera so slovenskou vokálnou kapelou Fragile v rokoch 2013 – 2016. (lukyno40)
  • Richard Müller si dokument před premiérou přál autorizovat a nebyl s výsledkem spokojený. Proto museli tvůrci filmu snímek „zcenzurovat“. Autoři se následně vyjádřili, že doufají, že někdy diváci spatří i snímek bez zásahů. (sator)
  • Režisér Miro Remo nakrúcal celkovo tri roky, počas ktorých jeho tím vyrobil viac ako 200 hodín materiálu. Okrem toho mali k dispozícii aj nikdy nezverejnené zábery nakrútené samotným spevákom. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama