Reklama

Reklama

Za sklom

(seriál)
  • Česko Za sklem
Trailer
Slovensko, (2016–2019), 25 h 56 min (Minutáž: 54–64 min)

Kamera:

Martin Rau

Hrajú:

Ján Koleník, Tomáš Maštalír, Juraj Loj, Kamila Magálová, Milan Ondrík, Rebeka Poláková, Jiří Bartoška, Ľuboš Kostelný, Adam Jančina, Jaroslav Mottl (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(26)

Obsahy(1)

Príbeh elitných policajtov Tibora Maxovského a Norberta Višvádera, ktorých boj za spravodlivosť nakoniec postaví proti sebe. Po brutálnej vražde kolegu sľubujú vdove, že nájdu a usvedčia jeho vrahov. Vyšetrovanie postupne odhaľuje pozadie organizovaného zločinu, ktorý siaha od drog, cez pašovanie utečencov až k únosom a vraždám. Snahu elitných policajtov usvedčiť páchateľov komplikujú neobmedzené financie a prepojenia organizovaného zločinu až na najvyššie miesta. Na začiatku je dôvera, no neskôr pravdu nahradí strach, zákon vystrieda sila a spravodlivosť je kúpená. Nie je jasné, kto stojí na strane zákona a kto nakoniec zradí. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (95)

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Podle mého názoru zbytečně podhodnocené. Za sklom si určitě zaslouží červená čísla, protože až do nějaké 6. epizody to nemá vůbec chybu. Poslední dvě části 1. série sice podle mě lehce ztratily dech, ale pořád se jedná o více než průměrnou krimi podívanou. Bavily mě postavy Maxa a Nora, ale také ostatní, ať už z řad kriminalistů nebo zločinců. Kladně hodnotím také úvodní znělku - píseň, atmosféru, ale i celkové pojetí. ()

gabin(a)

všetky recenzie používateľa

Nemůžu hodnotit, protože se nemůžu koukat, protože nikomu, ale opravdu nikomu nerozumím a tím myslím NAPROSTO PŘÍŠERNÝ ZVUK A NESROZUMITELNÉ HUHLÁNÍ HERCŮ!!! Takže jsme se dostali od přehnané divadelní přeučilovské výslovnosti starých inscenací a seriálů až na jakési mrmlání jako ze spaní. Pozorovala jsem to často u série Detektivů od svaté trojice a tady jsem fakt ztratila trpělivost. Přitom pro toho, kdo má rád severské a rádobyseverské detektivky (já nee) to nemusí být vůbec špatný počin. Škoda, no, jak říkal Bohuš. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Žiaden zázrak, ale ani spokojnosť nie je málo. Tak, ako ma pre časom bavili Případy 1. oddělení, tak ma bavili aj prípady za sklom, i keď každý inak. Ich divákom som sa stal po prieťahoch s odvysielaním 2. časti 2. série. Ak to bol iba reklamný ťah, tak sa podaril. Za najväčší problém seriálu považujem, že si na chrbát naložil viac, než je možné uniesť. Byť čo najviac autentickým, dotýkať sa mocných a vyhnúť sa ich odozve je trochu naivné. K samotnému seriálu iba toľko, že bol príliš zaľudnený a diváci sa v množstve postáv mohli strácať. Okrem toho bol autentický až na úrovni hraného dokumentu a slovenskí diváci trávili veľa času hrou kto je kto. Herci boli vybraní dobre, ale bolo ich málo, vlastne z každej organizácie iba vzorka. Okrem toho, že niektorí ma svojim výkonom vyložene sklamali, väčšina z nich nemala čo hrať, pretože scenár mi pripadal prekombinovaný a dialógy umelé. Nevyznamenali sa ani zvukári. Príjemne ma prekvapilo, ako dobre vyzerá moje rodné mesto z dronu, na rozdiel od pohľadu, ktorým disponuje pešiak. ()

Santino7 

všetky recenzie používateľa

Slovenský seriál, to je obecne niečo, k čomu som vždy už vopred skeptický (a zákonite je to oprávnené), a tak tomu bolo i tentoraz. Kvôli veľkému jojkárskemu promu som tomuto projektu primárne zo zvedavosti však predsalen dal šancu, a musím povedať, že ma vcelku prekvapil. Nie, nebolo to dobré, ani náhodou to nedosahovalo level niektorých aktuálnych veľmi kvalitných českých seriálov, no tak či onak ma týmto počinom vcelku príjemne prekvapili. Jasné, bolo tam do značnej miery cítiť, že je to celé akési zjednodušené, mierne povrchné, nejde to v dostatočnej miere do hĺbky, seriál navyše obsahuje viaceré klišé a chce sa skrátka páčiť a osloviť čo možno najviac divákov - teda je plne prispôsobený potrebám komerčnej televízie bojujúcej o percentá a podiely sledovanosti na trhu, no napriek tomu tam možno zaregistrovať zreteľný posun k lepšiemu, nuž a snaha sa cení. Verím, že tento trend v slovenskej seriálovej tvorbe bude pokračovať i naďalej, kvalite tunajších počinov by to dozaista pomohlo. Všetky diely som síce nevidel, avšak aspoň nadpolovičnú väčšinu áno, čo je u mňa vo vzťahu k tunajšej seriálovej tvorbe dosť veľký úspech. A len tak mimochodom, Milan Ondrík bol oproti zvyšku osadenstva kvalitatívne úplne inde, skvelý výkon. 45% ()

jezurka42 

všetky recenzie používateľa

Prach pristáva ticho na telke, nový hrdina v špinavej prestrelke. A všetko zlé je za sklom. A tohle přesně mám na Slovácích ráda. Oni se věcí nebojí. Nebojí se ukázat špínu, která prochází skrze všechny vrstvy, politické, společenské, lidské. Nedokonalost, tu oni dokáží vystihnout. A dělají to dokonale. Za sklom je jeden z nejsilnějších seriálů na československé scéně, s výbornou hudbou, perfektním castingem a scénářem, který je stejně drsný jako je opravdový. ()

Galéria (107)

Zaujímavosti (6)

  • Předobrazem vraždy novináře, která se vyšetřuje v této řadě, byla vražda novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky. (fabecc1222)
  • Titulnú pieseň "Za sklom" nahrala skupina Korben Dallas. (lukyno40)
  • Seriál sa volá podla titulnej piesne, ktorú má na svedomí slovenská kapela Korben Dallas. (lukyno40)

Reklama

Reklama