Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušujúca práca v luxusnom hoteli – to je vysnená budúcnosť, ktorú si predstavuje Saliya (Kostja Ullmann) už od detstva. Ako teenager však začne strácať zrak, až nakoniec vidí len slabé svetlo a matné obrysy. Svet vidí akoby naň pozeral cez mliečne sklo. Zdá sa, že jeho životný sen je v troskách. Saliya aj napriek svojmu handicapu postupne získava väčšie sebavedomie, vracia sa do normálnej školy a nakoniec sa dokonca odváži poslať prihlášku na stáž do päťhviezdičkového hotela. Vďaka dôkladnej príprave, pozitívnemu prístupu a hlavne s podporou veľkého blafovania uspeje a miesto získa. Len nikomu neprizná, že vlastne tak trochu skoro vôbec nevidí...  Odhalí ho až jeho nový priateľ a kolega Max (Jacob Matschenz), ktorý mu pomáha, aby sa vysporiadal s ťažkými situáciami a úlohami, ktoré prevádzka veľkého a špičkového hotela prináša. Saliya sa po nociach učí naspamäť všetky trasy, počty schodov, prestieranie stolov... Vtĺka si do hlavy tvary predmetov, rozmiestnenie vecí v bare a v izbách pre hostí. V jeho prípade platí, že je nakoniec schopný robiť svoju prácu poslepiačky. Behom svojej praxe v hoteli si aj napriek svojej zrakovej vade všimne Lauru (Anna Maria Mühe), bláznivo sa do nej zamiluje a vyzerá to tak, že okrem zraku naviac stratí aj srdce, a bohužiaľ, i rozum. Jeho blamáž začne dostávať praskliny a hrozí, že nakoniec neuspeje ani v láske a ani v hoteli... Našťastie nielen film, ale aj skutočný život máva rád šťastné konce. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (193)

Vyhy 

všetky recenzie používateľa

Nejvíc jsem se bál, aby film nedostál svého názvu a nejednalo se převážně o romantickou komedii. K mému překvapení se tak ale neděje a rande a romantika nejsou to hlavní co sledujeme, ale spíš je to příjemné dokreslení. Samozřejmě nechybí upozornění, že se jedná o příběh založený na skutečných událostech, a i když tomu věřím, bral bych to i tak s menší rezervou, páč některé momenty vypadaly skutečně neuvěřitelně. Přesto, přesto musím říci, což moc často nedělám, že Rande naslepo rozhodně útočí na první místa nejlepších filmů za tento rok. Film byl velmi vtipný, dobře natočený a dojemný. Herec Kostja Ullman je sám o sobě sympaťák a jeho postava taktéž, takže dokážete s ním prožívat jeho radosti, ale i zklamání. Takto jsem dlouho nebyl spokojen. ()

suzanne1997 

všetky recenzie používateľa

Docela příjemný film, který celkově nepůsobil vůbec špatně. Líbila se mi ta myšlenka a hlavně to, s jakou podporou se Sali prokousal celým vzděláním. Není snad nic, co bych mu vytkla, splnil všechno, co jsem od něj očekávala, měl děj, který se neprotahoval, sympatické hlavní hrdiny, kteří uměli svou roli podat, dokázal zaujmout a na nic si nehrál. Myslím si, že se stojí za to na něj podívat, už jenom proto, že Saliya byl mnohem odvážnější než ostatní, nebál se rizika a po každém pádu se zvedl, otřepal a šel dál. Přitom byl silnější a ze svých chyb se poučil. Myslím si, že právě to mu hodně pomohlo. Takže pokud člověk váhá, já mu tenhle film doporučuji, na plné hodnocení sice nestačí, ale čtyři hvězdičky mu můžu s docela klidným svědomím dát. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Krásňučký príbeh takmer Inda, inak rodeného Nemca samozrejme, ktorý je skoro slepý a stážuje v 5 hviezdičkovom hotely v Mníchove. No uznajte, neni to zlaté? Ako tí Nemci dávajú možnosť aj hedikepovaným pracovať? Škoda len že skoro Ind ich tak trochu ojebe a ž keď zruší honosnú svadbu, všimne si jeho neodstatok celé vedenie a pošlú ho do piče. Ale ni, nebojte, všetko končí krásnym happyendom a ešte aj tá pekná modrooká blondska ho nakoniec vezme do rodiny. Aspoň že to neni ultra edepkárené nezmyselné zvážtanie o tom, ako je život nespravodlivý, ale slušne to odsejpa a je tam aj pár vtipných scénok. 3 z 5 ()

Ampi 

všetky recenzie používateľa

Existuje rčení, že Němci neumí točit komedie a natož romantickou. Já s tímto rčením nesouhlasím.  Rande naslepo a třeba stará série Strašidla ze Spessartu tento názor vyvracejí. I když u Rande naslepo, vzhledem že je podle skutečného lidského příběhu, se může napsat, že je jej nenapsali Němci, ale život sám. A to je někdy výborný spisovatel. PS: Scéna v restauraci ukazuje, že někdy skrývaný nedostatek zraku může být výhodou. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Az som sama prekvapena, ako velmi sa mi to pacilo. Hlavnemu hrdinovi som velmi fandila, mal ale odvahu a odhodlanie, wow klobuk dolu...Ani nemozem dat menej ako 5*. Trailer vsak vela prezradza...Skutocny pribeh dokonca, no teda. Vrelo odporucam. Mix komedie a dramy, optimisticke ponimanie sveta napriek vaznym prekazkam, trosku romantiky, dolezitost priatelstva, atd. Film ma divakovi co ponuknut. Ani chvilku som sa nenudila. A nazov filmu v originali je uplne super. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (2)

  • Romantická komedie Rande naslepo byla natočena podle skutečného životního příběhu, kterou ve své knize vtipně popsal sám Saliya Kahawatte. (Zdroj: Cinemart)
  • Natáčelo se v Berlíně, Moosburgu an der Isar, v hotelu Bayerischer Hof v Mnichově a ve Westendu v Mnichově. (BMW12)

Reklama

Reklama