Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušujúca práca v luxusnom hoteli – to je vysnená budúcnosť, ktorú si predstavuje Saliya (Kostja Ullmann) už od detstva. Ako teenager však začne strácať zrak, až nakoniec vidí len slabé svetlo a matné obrysy. Svet vidí akoby naň pozeral cez mliečne sklo. Zdá sa, že jeho životný sen je v troskách. Saliya aj napriek svojmu handicapu postupne získava väčšie sebavedomie, vracia sa do normálnej školy a nakoniec sa dokonca odváži poslať prihlášku na stáž do päťhviezdičkového hotela. Vďaka dôkladnej príprave, pozitívnemu prístupu a hlavne s podporou veľkého blafovania uspeje a miesto získa. Len nikomu neprizná, že vlastne tak trochu skoro vôbec nevidí...  Odhalí ho až jeho nový priateľ a kolega Max (Jacob Matschenz), ktorý mu pomáha, aby sa vysporiadal s ťažkými situáciami a úlohami, ktoré prevádzka veľkého a špičkového hotela prináša. Saliya sa po nociach učí naspamäť všetky trasy, počty schodov, prestieranie stolov... Vtĺka si do hlavy tvary predmetov, rozmiestnenie vecí v bare a v izbách pre hostí. V jeho prípade platí, že je nakoniec schopný robiť svoju prácu poslepiačky. Behom svojej praxe v hoteli si aj napriek svojej zrakovej vade všimne Lauru (Anna Maria Mühe), bláznivo sa do nej zamiluje a vyzerá to tak, že okrem zraku naviac stratí aj srdce, a bohužiaľ, i rozum. Jeho blamáž začne dostávať praskliny a hrozí, že nakoniec neuspeje ani v láske a ani v hoteli... Našťastie nielen film, ale aj skutočný život máva rád šťastné konce. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (193)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Musím podotknout, že Němci poslední léta odvádí hodně slušné výkony na poli komedií. Mám ale problém s tím, že dobrý nápad a místy opravdu dobrý humor kombinují s řadou nemístných a naprosto zbytečných scén. Třeba v tomto filmu jsem se dočkal jedné naprosto zbytečné sexuální scény a ke konci filmu jednoho takového, na můj vkus, až zbytečného drogového vyhrocení, které bych si teda, bejt tvůrce, klidně odpustil úplně. Závěr filmu je taky na můj vkus až moc sluníčkový, ostatně jako celý film, a vykresluje Němce trošku někde jinde, než tomu ve skutečnosti je. Každopádně beru to. Když se přes to všechno přenesu, tak Rande naslepo byla moc příjemná komedie, která měla málo k tomu, abych si ji opravdu oblíbil. ()

DavidS. 

všetky recenzie používateľa

Idealistický a až nereálný feel good movie, který nás tendenčně manipuluje k sluníčkolásce, protože hlavní hrdina (nesnižuji nijak jeho handicap ani vůli) je ze smíšené rodiny, jejíž otec je ze Srí-lanky a posluhovač v kuchyni zase z Afghánistánu, který je samozřejmě původním povoláním chirurg, a místo hi-five se v práci vesele zdravíme salám alejkum... ()

Reklama

Cinematrix 

všetky recenzie používateľa

Předně bych chtěl říct, že film vůbec neni vtipnej. Je to spíš horor, protože neustále trnete, o co se zase ten přičmoudlej Němec přerazí. U komedie se má divák uvolnit, ale tady si neustále říkáte, že není možné, aby se tohle stalo v reálu, a když už takhle jednou přemýšlíte, tak zjistíte, že se vůbec nebavíte. Nejedná se ani o žádné kvalitní drama, protože nereálnost některých přeslazených dialogů tomu bere hořkost. Je to podobné, jako když máte chuť po ránu na pořádného turka (myslím tim kávu, i když hlavní hrdina jako Turek vypadá, haha), ale dáte si do toho 9 kostek cukru, takže máte spíš laté. Nechápu zdejší vysoké hodnocení, ale už jsem si všiml, že je na této databázi moderní nadsazovat evropským filmům, protože ty americké už se nám přejedly, ale já osobně takovéhle filmy opravdu nežeru... ()

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Sympatická vec, ale to som vedel už z traileru. Od podobného filmu vlastne nič iné ani nečakám a ani nechcem. Stačia mi postavičky čo svojim konaním nepijú krv, stačí mi tam kúsok vtipu, znesiteľná dávka pobláznenia a nejaká tá dramatická nôta navôkol. A tá bola netuctová aj keď pracovala s x-krát omletou pointou, že všetko ide, keď nechýba vôľa. ()

claudel 

všetky recenzie používateľa

Film, který Vám musí sednout a musíte přistoupit na to, že se budete smát, plakat, dojímat i rozčilovat, ale stejně budete mít příjemný pocit, že jste viděli výborný film. Souhlasím s názorem, že herecké osazenstvo je nesmírně sympatické a hlavní záporák von Bulow přesvědčivý. Anna Maria Snaživá má neskutečně modré oči, kdyby je Saliya mohl vidět, zbláznil by se do ní ještě víc. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (2)

  • Romantická komedie Rande naslepo byla natočena podle skutečného životního příběhu, kterou ve své knize vtipně popsal sám Saliya Kahawatte. (Zdroj: Cinemart)
  • Natáčelo se v Berlíně, Moosburgu an der Isar, v hotelu Bayerischer Hof v Mnichově a ve Westendu v Mnichově. (BMW12)

Reklama

Reklama