Reklama

Reklama

Lásky mezi kapkami deště

  • angličtina Love Between the Raindrops
všetky plagáty
TV spot
Československo, 1979, 126 min (Alternatívna 122 min)

Réžia:

Karel Kachyňa

Kamera:

Jan Čuřík

Hudba:

Luboš Fišer

Hrajú:

Vladimír Menšík, Lukáš Vaculík, Jan Hrušínský, Tereza Pokorná-Herzová, Rudolf Hrušínský, Miroslav Macháček, Zlata Adamovská, David Vlček, Michal Dlouhý (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Obsahy(1)

Romanca o žižkovskom dievčati, dvoch bratoch, stratenom obuvníkovi a nedozretom viniči. Príbeh z pražského Žižkova tridsiatych rokov. V meste sa rozmáha veľkoobuvník Baťa a obuvník Bursík čím menej dokáže konkurovať jeho lacným produktom. Jeho dvaja synovia prežívajú obdobie, ktorému sa vraví dospievanie a každý iným spôsobom. Prvé milostné splanutia a hľadanie si miesta v živote poznamenanom sociálnou neistotou a neskôr okupáciou... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (202)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Co bylo není...a co zústavá jsou vzpomínky. Na lásky, hořkosti a nedozralé hrozny..." K. Kachyňa vie robiť filmy a každý jeho film si v tv rád pozriem. Boli časy keď obuvníckeho živnostníka zlikvidoval podnikateľ Baťa. A podnik Baťa a nielen on je dnes zase drvený lacnou čínskou produkciou. Postava obuvníka sadla V. Menšíkovi výborne. Bavil som sa na jeho roli prísneho otca, ktorý len neustále pokrikoval a vydával povely jak Mussollini. Aj keď je tu postáv dosť, Menšík na seba strháva zaslúžene pozornosť i vďaka dobrým radám do života a vydareným hláškam - "Já bych to nejradši polil benzínem a zapálil..." Romantická rovina príbehu medzi mladým L. Vaculíkom a T. Herzovou funguje tiež dobre. Ja by som na ich mieste to hrozno dávno zožral...80%. ()

Aleee89 

všetky recenzie používateľa

Filmy Karla Kachyni mám ráda a osobně ho považuji za jednoho z nejlepších českých režisérů. Ani Lásky mezi kapkami deště mě nezklamaly. Má to krásnou poetickou atmosféru, skvěle to přiblíží dobu, až se do filmu úplně ponoříte. Romantika se střídá s hořkými chvilkami, to vše je protknuto tklivými melodiemi a jako třešnička na dortu jsou výkony tolika významných českých herců a hereček. Nevidím důvod, proč by se tento snímek neměl líbit. ()

Reklama

ghatos 

všetky recenzie používateľa

Vladimír Menšík skvěle ztvárnil zoufalého živnostníka bojujícího proti obuvnickému gigantovi. On stará škola proti nové době (dravému mládí), která se s nikým nemazlí. Kachyňa to natočil ve svém vypilovaném baladickém tónu. Některé vtipné hlášky mě rozesmáli, ale to k hořkému životu patří. Určitě by filmu prospěla kratší stopáž. 73%. ()

/Pablo 

všetky recenzie používateľa

"Láskami" Karel Kachyňa dokázal, že skutečně patřil mezi mistry v natáčení poetických filmů, kde se elegantně a přitom nepodbízivě a bez patosu prolíná laskavý humor a tragičnost. Skvělou roli obuvníka Bursíka zde ztvárnil Vladimír Menšík. Co mě upoutalo a překvapilo: kabaretní čísla a "nepěkná reklama" Baťovi. Pátá hvězda je na spadnutí... ()

aluna 

všetky recenzie používateľa

Karel Kachyňa uměl vždycky vytvořit atmosféru a totéž se mu podařilo i tady. Drama ševce, co nemůže konkurovat rostoucímu monopolu v oboru obuvnictví a romanticko-tragické lásky jednoho ze dvou dospívajících synů - protřelého (ale né zlého:-) Pepy a naivního Kajdy to vše zasazeno do období před okupací a za ní. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (32)

  • Při natáčení milostných scén debatovali často režisér Kachyňa s kameramanem o fotbale, protože byli oba dva fanoušci týmu pražské Slávie. (carott)
  • V době natáčení filmu bylo jméno Baťa synonymem 1. Československé republiky, ale zároveň bylo na indexu a pokud se o něm mluvilo oficiálně, vždy s nálepkou kolaboranta a vydřiducha. Vidět tedy prodejnu bot firmy Baťa v centru Prahy na Jungmannově náměstí v době hlubokého socialismu byl pro mnohé nezapomenutelný zážitek. (sator)
  • Traťový dělník říká Pepanovi (Jan Hrušínský): „Dneska máš první lón.“ Jedná se o počeštěně německé slovo „lohn“, tedy „výplata“. (sator)

Reklama

Reklama