Reklama

Reklama

A Prayer Before Dawn

  • Francúzsko Une prière avant l'aube (viac)
Trailer 1
Dráma / Športový / Životopisný
Veľká Británia / Francúzsko, 2017, 116 min

Obsahy(1)

Drogově závislý boxer Billy Moore (Joe Cole) skončí v thajském vězení, kde si prožívá osobní peklo. Jeho situace ho nakonec dovede k pokusu o sebevraždu. Naději najde v thajském boxu. Ve vězení začne trénovat a brzy dostane šanci zápasit. Netrvá to dlouho a převedou ho do cely pro bojovníky. Billy v náročném bojovém sportu najde nový smysl života a způsob, jak se vypořádat s realitou nechvalně proslulého thajského vězení. Bude to ale stačit, aby se dostal přes svou drogovou závislost? (jkpj22)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (65)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Jean-Stephane Sauvaire mne osobne nic nehovori, a to uz prehlad v reziseroch mam. Ono sa to tvrari ako drsna vazenska drama, bojuje sa vo velkom, jediny herec je tu Dzou Kol - zvysok hraju totalni neherci, a teda filmovy divak nemoze ocakavat herecke vykony. Kamera na urovni, to jo, len sa mi zdalo, ze reziser a herci sa nevedia vymanit zo zavedenej sablony - bezcielne prechadzky z A do B a do C - boxerske zapasy- Prechadzky -zapasy, prechadzky -zapasy. Do toho vatovo plane plky o nicom, a na poli vazenskych filmov uz mam svojich favoritov - tento to ale nebude : 69 % ()

Xmilden odpad!

všetky recenzie používateľa

Pro fanoušky Mua Thai tohle možná může znamenat modlu, ale mě se film ukrutně nelíbil svým provedením. Zmatečné a zaměnitelné postavy v Thajské věznici mě nedovolily si k filmu vytvořit pouto a když dojde na souboje v ringu, tak ty jsou natočeny v třetiligové kvalitě. Autenticky to vypadá na jedničku, až mě to donutilo přemýšlet nad tím, že tohle se ani za film nedá vlastně považovat. ()

Reklama

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

A Prayer Before Dawn je extrémne surová väzenská dráma, plná brutality, beznádeje, potupy a prejavov najnižších ľudských pudov, vďaka čomu sa aj nechválne známe brazílske Carandiru v porovnaní s thajskou väznicou Klong Prem javí byť vcelku vľúdnym miestom... Výhrady mám voči predstaviteľovi Billyho Moorea - Joeovi Coleovi. Skutočný Moore bol drsný liverpoolský grázel a príležitostný boxer, vymetajúci už od svojich 17 rokov najrôznejšie kriminály (tieto prechádzajúce bohaté väzenské a zločinecké skúsenosti mu počas jeho "thajského dobrodružstva" dosť pomohli) a nie vyhúkaná trasorítka akou je Cole. Je jasné, že Thajsko nie je Veľká Británia, otrasné pomery v Klong Prem museli šokovať aj ostrieľaného recidivistu akým bol v tej dobe Moore a robiť tu ramená by sa mu nemuselo vyplatiť, domnievam sa však, že táto snímka ho zámerne vykresľuje ako väčšieho outsidera než v skutočnosti bol. Myslím si, že keby reálny Billy Moore vyzeral a pôsobil tak zraniteľne ako jeho filmový stvárniteľ Cole, jeho zadnica by už počas prvej noci v thajskom väzení spoznala "stredovek". ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

No veru, v takej thajskej väznici by som nechcel byť, ani len 10 minút - drsné, smutné, skľučujúce... Avšak na druhú stranu je trocha na škodu, že sa pozabudlo na samotný príbeh a zameranie sa na postavy. Okrem tej hlavnej, tu už nebola ani jedna výrazná, všetky mi splynuli do jednej veľkej sivej masy. Žiaden extra záporák, alebo kamarát (až na tú transku), takže emotívna stránka bola slabšia. No depresívna a skľučujúca atmosféra, ktorú snímok dokázal navodiť si slabší nadpriemer určite zaslúži. 70/100 ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Žáner, ktorý vládne béčkovým produkciám nasadil hutnú artovku a rovno na premiéru do Cannes. Naozaj nečakajte zbesilé tempo, strhujúce bitky a klišoidný happy end. Toto je pomalý a surový boj zničeného človeka, ktorý jediné čo má sú ruky a nohy. Pre fanúšikov dlhých záberov a bojových športov povinnosť, ostatným radšej odporučim sériu Undisputed. 70% ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (6)

  • Film je natočen na základě memoáru Billyho Moora. (Punisher)
  • Skutečný Billy Moore si ve filmu zahrál roli svého vlastního otce, který zemřel na rakovinu těsně před natáčením. (Punisher)
  • Tetování, které má na zádech Billy Moore, je skutečně vytetované v thajské věznici a vytetovat ho trvalo celý týden. Nebyli použité jehly, ale struny z kytary spojené s kusem bambusu. (ARI50)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené