Reklama

Reklama

Všetko najhoršie

  • Česko Všechno nejhorší (viac)
Trailer 3

Ako by sa vám páčilo uviaznuť v časovej slučke, kde by ste prežívali ten istý deň, stále dokola? A práve na svoje narodeniny? A ako by sa vám páčilo, keby vás na jeho konci zakaždým niekto zabil? Pritom, keď sa vysokoškoláčka Tree prebudila, bolo všetko normálne. Hoci, otvoriť oči v posteli cudzieho chlapca, ktorý na vás vydesene zíza, a vôbec nič si nepamätať, to úplne bežné nie je. Lenže Tree je tak trochu neposlušné dievča, ktoré sa s ničím a nikým nepára, a podobné veci sa jej stávajú celkom bežne. A zajtra to bude asi podobné, pretože Tree má dnes narodeniny a večer sa chystá trochu žúrovať. Plány a krčnú tepnu jej však pretne indivíduum s maskou. Keď sa Tree prebudí, nie je ani v nemocnici, ani na onom svete, ale v rovnakej cudzej posteli rovnakého cudzieho chlapca. Že by to bol len zlý sen? To sotva, zvlášť keď sa to, čo sa v ňom odohralo, až príliš podobá prežívanej realite. S ďalším prebudením už Tree začína byť jasné, že sa ocitla v nočnej more, ktorá neskončí, kým neodhalí identitu vraha s maskou. A tak sa stáva vyšetrovateľkou vlastnej vraždy, ktorá má oproti vrahovi jednu veľkú výhodu – vie, čo sa stane v každej nasledujúcej minúte, a môže sa na to pripraviť. Doterajším správaním si však zarobila na peknú hŕstku nepriateľov a pod maskou zabijaka sa môže skrývať ktorýkoľvek z nich. Tree si navyše nikdy nemôže byť istá tým, že ďalšiu smrť prežije. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (8)

Trailer 3

Recenzie (455)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

V posledných mesiacoch sa hororovým komédiám až prekvapivo darí, Happy death day navyše využíva atraktívny námet opakovania toho istého dňa, ale teda v tomto prípade s výsledkom moc spokojný nie som. Už úvodná fáza nepôsobí moc dobrým dojkom, hlavná hrdinka si ma moc nezískala a hlavne potom, keď jej ani na druhý deň moc nedochádzalo, že sa opäť opakuje to isté a udalosti jej opakujúceho dňa mi teda vôbec neprišli akýmkoľvek spôsobom atraktívne. Pri filmoch s touto tématikou sa tvorcovia vždy snažili, aby to bolo dostatočne nápadité a zábavné, aby ich opakovanie a čiastočné obmeňovanie diváka neomrzelo, ale tu o tom nemôže byť ani reči. Toto je len zúfalo obyčajné a nenápadité. Aspoň trochu to zachraňuje taká svieža atmosféra a pár trochu lepších sekvencií, napríklad sledovanie podozrivých, ale je toho veľmi málo a tak je to dlhší čas aj celkom nuda. Ale aspoň po tej hodine sa to celkom vylepší, dej sa začne uberať trochu iným a lepším smerom, než som pôvodne čakal, hlavne vďaka odhaleniu samotného vraha a tak tá posledná tretina ma už trochu bavila a čiastočne zachraňuje dojem z filmu, ale aj tak to nie je nič, čo by sa dalo pochváliť. Obsadenie je rozhodne sklamaním, síce nemôžem povedať, že by mi niekto skutočne vadil, ale nenájde sa tu ani jediná postava, ktorá by mi prišla zaujímavejšia, alebo výraznejšie sympatická. Po hororovej stránke nanešťastie tiež nie je o čo stáť, atmosféra a napätie sú nulové, no ani o vraždách sa tu moc hovoriť nedá, skoro všetky sú mimo záber a tých pár viditeľných nemá čím zaujať. Ale aspoň výbuch automobilu vyzerá celkom dobre. A humor je na tom rovnako, nie je tu nič, čo by stálo za pousmiatie. Inak režijne to nie je najhoršie, vizuál je bez problémov a aj tou sviežou atmosférou mi to vyhovovalo, ale tým to končí. Takže pre mňa je Happy death day určite sklamaním, na ten slabý priemer to vďaka technickej stránke a lepšej poslednej tretine vytiahnem, ale inak mi to príde ako strata času. 50% ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Nie je to prvý a dokonca ani druhý slasher, ktorý používa premisu Groundhog Day (námatkovo Camp Daze a The Final Girls), dokonca tento námet ani nejako extra inteligentne nevyužíva (žiadna žánrová hra, i keď emancipáciu obetí vidieť aj tu), no je to dokonalý oddychový horor, akých sa v osemdesiatych rokoch točili desiatky ročne a dnes ich je ako šafranu (z poslednej doby napr. The Babysitter). Je to krátke, svižne nakrútené, skvelo obsadené (Jessica Rothe!), má to solídny koniec s odhalením vraha a niekoľko vtipných scén. Len tá vrahova maska je na palicu. Každopádne dúfam, že z toho bude desaťdielna sága s rozvetvenou mytológiou, kde sa v šiestom filme dozvieme, že za opakovaním dňa môže stará keltská kliatba. Slasher žije! ()

Reklama

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Hravé, napínavé, vtipné a velice zábavné, ale zatraceně tomu chybí eRkový rating, který to taky mělo původně mít. Landon natočil úžasné a dokonalé Skauty a zombíky s brutálním násilím a neustálým fakováním a přesto, že to byl boží film, nic nevydělal, prostě ten neskutečný paradoxní koloběh, kdy výborné filmy s drsným ratingem zapadnou a břečky s přístupností vydělají a i když teď eRka dost frčí, producenti udělali dost nejistý krok a teprve jako asi pátý slasher vypustili tenhle film bez jediné kapky krve. Chyba? Těžko říct, jelikož je film tak dobrý, že i bez krve a díky skvělýmu konci si ty 4* zaslouží a vydělal, ale kdyby každá smrt hlavní hrdinky byla brutálně krvavá a detailní, byly by jsme někde ve hvězdách. Zábavné a doporučitelné na opakované shlédnutí. 70%.Kéž by na DVD vyšel režisérský sestřih. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Před slovíčko horor bych klidně dodal kinder horor. Krev opravdu nečekejte a napětí při kterém si ohlodáte nehty také ne. Filmík stojí na postupem času sympatické hlavní hrdince a nejvíce na pro mě oblíbeném Hromnicovém tématu. Tvůrci inspiraci nijak nepopírají. Jako příjemně utíkající jednohubka svou úlohu Happy Death Day bez problému plní. A tentokráte tu dětskou přístupnost odpouštím. 60% ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Na hraně Vřískotu, aneb campus bitch se krok za krokem poučuje z krizového vývoje.. Zmatenost, deprimovanost, pocit šílenství, uvědomění si stavu, chvilkový postoj „I don´t give a fuck“, přeměna nevýhody ve výhodu, twist, přerod osobnosti dokonán. Reakce uvízlého v čase se za sebe řadí podle očekávaného mustru, ale prostřednictvím tempa, nadhledu a zábavných momentů dovede Landon svůj slasherový timeloop do zdárného konce. Nutno poznamenat, že rozuzlení bylo stejně nečekané jako nelogické, protože rozumně uvažující člověk by si hned druhý den sehnal kvér a u podchodu svému vrahovi s maskou tlustého děcka ukázal, jak je pošetilé brát si na přestřelku nůž.. P.S.: Srovnání s Groundhog Day je na místě, nicméně klíčový rozdíl spatřuji v tom, že tady se nečekalo na sviště, ale na bobra. No a jestli bude ještě šest týdnů zima, nebo brzy jaro, se nedozvěděl nikdo.. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (21)

  • Tree (Jessica Rothe) má narodeniny 18. septembra. Dátum je možné vidieť na budíku. (beso74)
  • V prvej scéne je na nočnom stolíku mobil otočený displejom hore. V ďalších scénach je už položený opačne bez toho, aby sa ho niekto dotkol. (Astonko)

Súvisiace novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (viac)

Horor Všechno nejhorší se dočká pokračování

Horor Všechno nejhorší se dočká pokračování

27.09.2018

Společnosti Blumhouse a Universal Pictures oznámili pokračování k hororovému hitu loňského roku Všechno nejhorší. Do hlavní role se vrátí Jessica Rothe (La La Land), snímek tentokrát ponese v… (viac)

Reklama

Reklama