Reklama

Reklama

Piadinôžka

  • Česko Yeti: Ledové dobrodružství (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Animované dobrodružstvo pre všetky vekové kategórie obráti mýtus hore nohami, keď mladý šikovný Yeti nájde niečo o čom si myslel, že neexistuje, človeka – piadinôžku. Chýr o piadinôžke sa veľmi rýchlo rozšíri do kmeňa Yeti – ov. Vyvolá senzáciu nad tým, čo ešte môže byť tam vonku vo veľkom svete za ich zasneženou dedinkou. Všetko sa dozvieme v novom príbehu o priateľstve, odvahe a radosti z objavovania. (Continental film)

(viac)

Videá (6)

Trailer 3

Recenzie (125)

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Nesourodý scénář, každý pes- jiná ves, absence pohádkové poetiky, málo humoru, hodně hysterie a trapných pasáží, postavy nejsou "pěkné" (ve smyslu např. Shrek a Fiona jsou monstra, ale monstra nádherná.. Tady je to na draka, jediný vyvedený byl tatínek hlavního hrdiny). Hudební sekvence je vcelku fajn, ale jako celek: pro mě zklamání. ()

MnamBuchta 

všetky recenzie používateľa

Velice příjemný animák, který není dějově nijak originální a revoluční ale je plný vtipných nápadů, postav a dialogů. Osobně musím říct, že tato 3D animace mě nijak moc nezaujala ale taky nezklamala, je to prostě klasika. Celkově musím říct že jsem se bavil ale na opětovné sledování to nevidím. Doporučuju 7/10 ()

Reklama

Sala1 

všetky recenzie používateľa

Koncept filmu funguje v prvom rade na zmene vnímania a vzťahov ľudského správania prenesených na rasu yeti. Téma tolerancie, pochopenia a obáv, či už oprávnených alebo bezdôvodných, je srdcom tohto filmu, ktorý si za hlavných protagonistov vybral, samozrejme jedného z každého druhu. Svet yeti, ich malá dedina na vrchole hory, je dostatočne hravý a vymyslený a je zaujímavé sledovať Piadinôžku ako ho objavuje, pretože nám je osada predstavená hneď v úvode. Prvá polovica filmu je z väčšej časti detský film plný humorných eskapád, kamerových akcií a zbytočných odbočiek od hlavného príbehu. Druhá polovica je zrazu oveľa dospelejšia a nebráni sa ani niekoľkým zaujímavým (možno nie celkom neočakávaným) zvratom. Tu ale prichádza u mňa menší problém a to je zvolená forma muzikálu. Zatiaľ čo v iných animovaných filmoch tento žáner dokáže bez problémov fungovať, tu bránil atmosfére a s tým súvisí aj nevhodne zvolená, zostrihaná a koncipovaná hudba, ktorá ide do veľkej miery mimo poetiku filmu. Film si v prvej tretine mohol dať viac času na dôkladnejšie predstavenie jednotlivých vzťahov, zvlášť kľúčový je Migov a Meecheen, o ktorý sa máme starať, ale vzhľadom k slabšiemu úvodu to celkom nefunguje. Animácia nenadchne, ani neurazí. V každom prípade sa jedná o animák pre celú rodinu a scenár zaujímavej druhej polovice ho berie z priemeru. Viac tu: https://www.youtube.com/watch?v=UrIutqzNlGE ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Čakal som, že ma to bude viac baviť, no asi som na niektoré animáky už starý, alebo to naozaj mohlo byť aj lepšie. Nebolo to zlé, keď sa to konečne rozbehlo a odhalili sa tajomstva Yetiov, ale sklamali ma postavy. Občas to malo nudne pasáže, kde to ani vtipy nezachránili a horšie na tom je, že ani postavy za moc nestali. Celkovo sa ale jedna o dobrú zábavu zo zaujímavým príbehom a zvykmi Yetiov, animácia ujde, hudba prijemne ladí a pekne doplňa aj emotívne momenty, no najväčší plusom tu pre mňa boli pesničky, ktoré sú dobre naspievané, pekne melodické a asi sa aj najviac vryjú pod kožu. 70% - 3* ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Bylo to nápadité a originální. Trošku jiné ledové království. Očekávala jsem mnohem větší jízdu a odvaz. Yeti nepotká člověka zrovna každý den. Prostě mi to přišlo ne úplně dotažené. Asi jsem už zmlsaná jako koza. Animace je celknem fajn. Ta se mi líbila. Jsem úchyl na modrou. Proč musel distributor vymýšlet vlastní název? To tam nemohl nechat Pidinožku? Vždyť by to bylo mnohem vtipnější a pro děcka i přijatelnější ()

Galéria (94)

Zaujímavosti (5)

  • Jména dvou hlavních yettiů ve filmu, Migo a Meechee, jsou ve skutečnosti dvě různá tibetská slova pro „yeti“. (KGBelik)
  • První film Warner Animation Group, který nemá hlavního antagonistu. (KGBelik)
  • Křičící koza je založena na několika populárních videích na YouTube s kozami, které vydávaly netypické zvuky podobné křičení. (KGBelik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené