Reklama

Reklama

Bratislava, mesto uprostred prírody

  • Česko Bratislava, město uprostřed přírody
Slovensko, 2016, 52 min

Obsahy(1)

Metropola Slovenska – Bratislava má prekvapivo bohatú prírodu s nezvyčajnou pestrosťou prírodných pomerov. Vďačí za to najmä svojej polohe na rozhraní troch geomorfologických celkov – Malých Karpát, Záhorskej a Podunajskej nížiny. Nachádzajú sa tu stovky druhov živočíchov a rastlín, od celkom bežných až po tie najvzácnejšie. O ich existencii mnohí z nás ani netušia. Možno preto stále viac a necitlivejšie ukrajujeme z okolitej prírody. Zabúdame, že ju potrebujeme k svojmu prežitiu... (RTVS)

(viac)

Recenzie (8)

Marze 

všetky recenzie používateľa

Hodně se mi líbil úvod, kde se představovaly jednotlivé přírodní oblasti u Blavy a závěr s tou vodáckou říčkou se slepými rameny Dunaje, kam se moc návštěvníků nedostane. ()

kaposlav 

všetky recenzie používateľa

Výborný dokumentárny film z našej produkcie. Skvelé zábery a aj nahovorený komentár. Nič lepšie na psychologický relax v domácom prostredí hádam ani nie je okrem sledovania akvária s rybičkami aké sú takéto filmy. Branislav Molnár je vysoko užitočný pre slovenskú kultúru a propagáciu. Pohodlne sa usaďte a odpočívajte pozeraním na toto dielo. 5* ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Krásavica alebo niektorými nazývaná aj bradavica na Dunaji, je naše hlavné mesto, ktoré má svoje pekné zákutia a pozoruhodnosti. Ale keď si ho porovnám so všetkými európskymi hlavnými mestami, tak si myslím, že krásou je ďaleko, ďaleko vzadu. Možno len Tirana v Albánsku výrazne zaostáva. Inak Praha, Budapešť, Viedeň, Varšava, to všetko je o niekoľko tried vyššie. ()

Galéria (30)

Reklama

Reklama