Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paríž roku 1931. Zlodejský elegán Henri Charrière prezývaný Papillon - Motýľ (Charlie Hunnam), je neprávom odsúdený za vraždu miestneho člena podsvetia a vzápätí poslaný do trestaneckej kolónie vo Francúzskej Guyane. Tu sa stretne s Louisom Degom (Rami Malek), neduživým falšovateľom dlhopisov, ktorý čoskoro pochopí, že sa ako zbohatlík môže každú chvíľu stať obeťou vraha. Spojí sa preto s Motýľom a chce po ňom, aby ho chránil. Na oplátku od neho Motýľ žiada peniaze na útek. Do doby, než príde vhodná príležitosť, sú v kolónii obaja odkázaní sami na seba a v neľudských podmienkach vystavení ťažkej práci, spaľujúcemu slnku a chorobám. Louis je presvedčený, že zomrie skôr, ako ho jeho blízki dostanú von, a preto sa chce o útek pokúsiť s Motýľom... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (231)

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Doba remaková stále neskončila a tak se nám dostává recyklací a nových adaptací všeho, na co si jen vzpomenete, stále dokola. Motýlek patří k těm  příběhům, které byly  prostřednictvím filmových políček odvyprávěny téměř až zcela dokonale a tak je  další pokus zkrátka a jednoduše zbytečný. Proto jsem tuto verzi i docela opomíjel a do jejího sledování jsem se prakticky pustil jen díky výročí úmrtí Henriho Charriera. A de facto se dá říct, že ač platí výše uvedené o zbytečnosti,  Michael Noer alespoň nestvořil nic ostudného.  Co do charismat mi sice pánové Hunnam a Malek  Hoffmana a McQueena nepřipomínali ani vzdáleně a ani co do prostředí jsem si nepřišel jako na vězeňském ostrově. I ta scéna se samotkou tu byla prostě řidší, ale  za přece jen  slušné filmové  řemeslo klidně tu čtyřku obětuju. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Charlieho Hunnama aj Ramiho Maleka mam rád. V remake-u Papillon mi však obaja prišli pomerne nezaujímaví. Bol som síce zvedavý, či/ako/kedy sa dostanú z väzenia, ale ich pokusy vo mne nevzbudzovali žiadne emócie. Jednou z najsilnejších scén pritom mohli byť dlhé roky na samotke, ktoré mali ukázať šialenstvo zapúšťajúce korene do mysle trestanca. Mal som však pocit, že to Papi zvládol bez sebemenších problémov. ()

Reklama

Bobik9 

všetky recenzie používateľa

Trošku mi přijde jako ostuda, že v nás se o tomto filmu prakticky neví. Nešel do kin a nikde se o něm nepíše, přesto, že se podle mě jedná o jeden z těch lepších filmů uplynulého roku. Charlie Hunnam i Rami Malek předvádí úchvatný výkon, který je podpořen krásnými exteriéry a kvalitním (i když zremakovaným) příběhem. Poctivá filmařina. ()

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Nechápu, že se jedná o tak přehlížený film. Rami Ramek a Charlie Hunnam ukázali ze sebe to nejlepší a já jim za jejich výkony tleskám: Přiznám se, že původního Motýlka jsem neviděla, ale tenhle mě přikoval k obrazovce jako už nějakou chvíli žádný film. Po celou dobu si jen říkáte "Jak tohle sakra někdo může přežít?" Dva roky na samotce, pět let na samotce; ticho, téměř žádné jídlo, jen čtyři zdi a kýbl. Touha po svobodě a silná vůle hrají v takových podmínkách při přežití hlavní roli. Já bych se zbláznila asi po třech dnech. :) Sedl mi i styl vyprávění - žádné tlačení na pilu, ždímání emocí, žádné dlouhé nudné scény. A přesto Papillon zapůsobil. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Drsné prevedenie drsného príbehu o nezlomnej túžbe prežiť v neľahkých časoch. Myslím, že to prostredie väzenia mohlo byť ešte horšie, ale všetky aspekty boli nejak tak ukázane. Od jeblého vezniteľa, cez nejaké medziväzenské vzťahy, psycho v úplnom tichu a skoro happyend. Dobré obsadenie, dobre zahraté, správne vygradované. 3 z 5 ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (11)

  • Natáčanie väzenských scén v Čiernej Hore bolo neustále narušované nepriaznivými poveternostnými podmienkami. Z plánovaných pár týždňov ich natáčania nakoniec vzišli dva mesiace. (chesterko)
  • Papillon (Charlie Hunnam) ve skutečnosti část svého trestu pracoval ve vězeňské nemocnici ve Francouzské Guyaně. Historici věří, že právě tam nasbíral příběhy pro svou knihu od jiných vězňů, kteří se pokusili o útěk. Kniha je tedy spíše jakousi koláží zážitků různých lidí, než autobiografií Henriho Charriera. (Candice)

Reklama

Reklama