Reklama

Reklama

Trhlina

Trailer 1

Nezamestnaný absolvent Igor objaví záznamy výpovedí psychiatrického pacienta Waltera Fischera. Ten pred sedemdesiatimi rokmi záhadne zmizol v pohorí Tribeč a keď sa po vyše dvoch mesiacoch rovnako záhadne objavil, mal na tele čudné popáleniny a zranenia. Bol dezorientovaný, nedokázal vysvetliť, čo sa mu stalo, už nikdy sa nespamätal. Igor pátra ďalej a s údivom zisťuje, že Fischerov prípad nie je ojedinelý – zmienky o tajomnom miznutí ľudí v tomto pohorí siahajú hlboko do histórie. Hrôzostrašných prípadov pribúda. Igor s priateľkou Miou, konšpirátorom Andrejom a tvrdým skeptikom Dávidom preniká čoraz hlbšie a odhaľuje skutočnosti, ktoré sú oveľa desivejšie než akákoľvek fantázia. Vyberú sa na výpravu priamo do tribečských lesov, kde zažijú čosi vymykajúce sa chápaniu. Spočiatku nevinné pátranie sa končí tragicky. Toto tajomstvo má totiž príšerne ostré zuby… (Continental film)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (477)

tron 

všetky recenzie používateľa

Trhlina, to sú hlavne nerealistické, nechtiac smiešne dialógy a nesympatické postavy hrané hercami, ktorí nie sú zlí, ale tu sú strašne umelí. Tribečská záhada sama osebe je OK, ale do filmu sa z nej podarilo dostať málo. Pár plusových bodov k dobru za ako-takú atmosféru, prameniacu z ponurých lesov. Ale len čo režisér začne riešiť postavy, dej a dialógy, fakt bieda. Ani neviem, či sa to dá charakterizovať ako horor. Prinajlepšom mysteriózny. Prinajlepšom. ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Základ by tu bol a presne toto je cesta, akou môže slovenská kinematografia sláviť úspech. No pokiaľ si Jozef Karika skutočne myslí, že ide o dokonalú adaptáciu jeho knihy, potom je chyba buď v jeho predlohe, alebo má veľmi slabú fantáziu a zrejme nevidel mnoho kvalitných žánrových snímok. Práca so zvukom, či hudba sú pritom na úrovni a na niektorých miestach vedia patrične znepokojiť, no filmová verzia nie je ideálne zostrihaná, expozícia až príliš zdĺhavá, herecké výkony poväčšine neznesú najprísnejšie kritériá a hapruje to po aj po stránke dialógov. V závere, keď sa scenár trochu viac odtrhne z reťaze, síce Trhline nechýba istá pôsobivosť, no predošlé Bebjakovo Zlo bolo predsa len funkčnejšie ako celok. Komerčný úspech sa tvorcom nedá nepriať, už len za tú snahu pokúsiť sa o niečo iné, no výsledok ostal tentoraz na polceste. 50% ()

Reklama

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Žalostné herecký výkony bohužel zcela pohřbívají děj, který nutně nemusel být úplně špatný. Knihu jsem nečetl, ale z toho nápadu cítím, že nemusela být špatná. Bohužel ani s maximálním sebezapřením nejde slovenským bratrům v tomto filmu věřit jediné slovo. Zejména ústřední postava je zcela katastrofální a nepřestávám kroutit hlavou nad jejím obsazením. Kromě toho, že postavy absolutně neumějí hrát, jsou navíc extrémně nesympatické karikatury. Místy jsem měl z filmu pocit jakési sebeparodie. Dost scén se odehrává za denního světla a absolutně ničím nepřipomínají horor. V případě Trhliny se neubráním pocitu, že si zde naši východní bratři utrhli zejména pořádnou ostudu. Strašně film smrdí amatérismem a připomíná nějakou studentskou prvotinu. Dojem zachraňuje snad pouze to, že děj není moc předvídatelný a má nějaký vývoj a spád, i když se jedná o spád rovnou do hluboké filmové propasti. [25 %] ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Také hrozné dialógy som už dlho nezažil, repliky boli našrubované do úst hercom, tí sa s tým ako-tak popasovali, horšie to mali diváci. Prvá tretina filmu sa utápala, filmová verzia ( TV JOJ má pripravený trojdielny film ) mohla byť v tomto smere stručnejšia a dynamickejšia. Scény z lesa boli na úrovni, strašidelné scény na úrovni. Treba vysoko vyzdvihnúť zvukové efekty a skvelú hudbu, znesú najprísnejšie kritéria. Celkové vyznenie filmu je však priemerné. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Při scénách ze cvokhausu to vypadalo, že Bebjak atmosféru umí, takže jsem se začal těšit, až s postupem času začne atmosféra dále houstnout. Jenže kupodivu k ničemu takovému nedošlo a čekalo na mě jen nekonečné bloudění čtyř ňoumů lesem. Ke konci už jsem jen čekal, jestli aspoň přijde nějaká pointa. Přišla, ale dojem nezachránila. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (28)

  • Film sa natáčal v pohorí Tribeč, v dedinách Štitáre, Zlatno, na Čiernom hrade, lúke pod Žibricou, v lesoch pri Borinke, Bratislave, Nitre a tiež v Brne. (Raccoon.city)
  • Během prvního víkendu utržil film bezmála půl milionu eur, což se dosud žádnému slovenskému filmu nepovedlo. [Zdroj: novinky.cz] (Duoscop)
  • Dávid Hartl (Andrej) spomína na natáčanie: "Mne sa stala jedna vec, ktorej som zo začiatku pripisoval určitú mysterióznosť. V prvý deň nakrúcania, keď som mal ešte najväčšie obavy, keďže sme sa nachádzali na autentických miestach, v autentický čas, keď sa tieto veci už dekády rokov dejú, sme nakrúcali výstup na Čierny hrad. Vystúpili sme vysoko a mne sa zakrútila hlava. Mal som iba nedostatok kyslíka v mozgu, ale trošku som spanikáril. Nehovorím, že som začal kričať, ale mne sa v hlave odohrala taká malá dráma, že čo teraz? Začína sa to? No o také dve minúty som zistil, že je to úplne v poriadku.” [Zdroj]
    (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

21. ročník festivalu Kino na Hranici se blíží

21. ročník festivalu Kino na Hranici se blíží

25.04.2019

Letošní ročník mezinárodního filmového festivalu Kino na Hranici v Těšíně (27. 4. – 3. 5. 2019) představí více než 150 hraných a dokumentárních filmů z Polska, Česka a dalších zemí střední a východní… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené