Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja agenti CIA a bývalí milenci (Chris Pine a Thandiwe Newtonová) sa po rokoch opäť stretnú a prekročia hranice medzi povolaním a vášňou... Skvele obsadený film o globálnej špionáži, morálnej dileme a smrteľnej zrade vznikol podľa rovnomenného svetového bestselleru amerického spisovateľa Olena Steinhauera. (HBO Max)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (62)

Lina 

všetky recenzie používateľa

Spíš divadelní hra pro dva herce než dobrodružný kus. Akce je tu dost málo, kdo ji čeká, bude zklamaný. Staví se spíš na vnitřním napětí a dialozích. Jestli máte rádi tenhle typ příběhů, můžete si film vychutnat, ať už vám konec dojde předem nebo ne. Ostatním doporučuju klasičtější špionážní filmy. Mimochodem, Všechny staré nože jsou dost pěkné kamerovky na Bonda – ještěže aspoň to martini neměli. ()

Solverino 

všetky recenzie používateľa

Průměrná kecací záležitost z prostředí Agentury, kde se plánují a vytvářejí vlády v banánových státech a východní Evropě, kde včera znamená zítra. Levice neví co dělá pravice a nikdo nikomu nevěří. Kámen šuká cihlu a všichni se tak nějak mají rádi. No prostě klasická státní služba pod penzí (když něco moc neposerete). ()

Reklama

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Ako konverzačný film sledujúci tragickú udalosť, minimum postáv, prelínanie minulosti so súčastnostou je výsledok nemastný, neslaný, no nie úplný prúser. Hlavne vďaka dvojke Pine/Newton. Čakal som ale viac trileru, viac drámy, viac zvratov aj prepracovanejšie pozadie. Zápletka si to vyslovene pýtala každou ďalšou scénou. Hodnotenie najviac ťahá dole záver. Ten mi ukážkovo vyfučal do prázdna a ešte k tomu som ho očakával skoro od začiatku (čo mi možno nie každý uverí). Námet nie je vôbec zlý, dopad aký mohol mať na diváka bol ale takmer nulový. Za chvíľu zabudnem že som film videl. ()

papadoce 

všetky recenzie používateľa

Pozor, v závere čistý spoiler. V prvom rade sa nejedná o thriller, ale je to veľmi komorná dráma. Okrem vyšetrovania nezdarenej akcie, kedy po teroristickom útoku zahynuli nevinní, sa nemálo venujeme vzťahu dávnych milencov a kolegov. Tí sa stretávajú po ôsmych rokoch, pričom jeden z nich má na starosti vyšetrovanie. Hľadá sa totiž zradca zvnútra. Keď sa scenárista alebo režisér pustia do dvoch tak ťažkých a premiešaných tém ako je terorizmus a dávny vzťah kolegomilencov, mali by byť už remeselne zruční, lebo inak to môže dopadnúť katastrofou alebo prinajmenšom nudou. Chlapci si zvolili riadne skákanie v čase, ale robili to natoľko prehľadne, že sa divák určite nestratí. Film sa úplne vyhne akcii a to napriek tomu, že sa bude hovoriť o viacerých teroristických činoch. Dá sa otvorene povedať, že akciu sa rozhodli vymeniť za herecké výkony, ale podľa mňa to nevyšlo na sto percent. A to hrali skutoční herci. Proste, keď vás riadi neskúsení šéf nejde to, aj keby ste sa sebeviac snažili. Janus to nedal, to je môj názor. Režisérsky na to nemal. Miestnu 54ku ale aj tak neschvaľujem. Dám určite hviezdu hercom a jednu hviezdu za príbeh samotný spolu s vyústením. Akože fajn to bolo, ale keď vám dajú do popisu len jeden žáner že thriller, tak proste ste nejako nastavený a potom bum, čistá nefalšovaná dráma. On si vybral ju, aby ju zachránil a ona mu neverila a nechala ho zomrieť aj keď ju miloval. Vlastne za ten záver pridávam tú tretiu a pol ⭐️. Myslím, že si to neodpustila nikdy. Smutne skutočný film. Kebyže viem čo idem pozerať, napálil by som aj štvrtú hviezdu. Ale ja mám srdce, tak predsa ⭐️⭐️⭐️⭐️. Proste pocit, ktorý to vo mne vyvolalo. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Príbehovo to nebol zlý film, špionážna dráma, ktorá zasahuje do vzťahov a tak sa pekného rozuzlenia len ťažko môžeme dočkať. Politika je viac než všetko. Ale tento "thriller" by pokojne mohol dostať aj atribút šepkársky. Minimálne 80% času sa tu hovorí šeptom, konverzuje sa tak, ako by stále stál niekto za rohom. Na to si treba zvyknúť. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (7)

  • Film se odehrává 19. února 2020. V jednu chvíli se Henry (Chris Pine) podívá na svůj telefon a na něm je napsáno: „Pátek 19. února.“ Avšak 19. února 2020 byla středa. (Johnny.ARN)
  • Na začátku filmu jede Henry (Chris Pine) do Carmelu u moře. Je však zobrazen, jak jede na jih po Pacific Coast Highway přes most Bixby Creek Bridge, který by ho zavedl opačným směrem. (Johnny.ARN)
  • Světlo prosvítající skrz „slaninu“, kterou Henry (Chris Pine) krmí Celii (Thandiwe Newton) v restauraci, jasně odhaluje, že se jedná o vegetariánskou slaninu, nikoli o pravou slaninu, a to i přes několik komentářů, že se jedná o pravou slaninu, včetně Henryho, který Celii vynadá, že jí chutná, když tvrdí, že už nejí maso. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama