Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lily je úplne obyčajná stredoškoláčka, ktorá viac než v realite žije na mobile, kde „postuje, lajkuje, šéruje a selfíčkuje“, rovnako ako väčšina jej vrstovníkov. Keď však do digitálnych životov väčšiny obyvateľov mesta prenikne neznámy hacker, ktorý začne zverejňovať práve to, čo malo zostať skryté, začnú sa diať veci. Absolútna panika v mestečku sa rýchlo premení na peklo a Lily si skôr či neskôr musí položiť otázku, či sa vôbec dožije nasledujúceho rána. Všetko totiž nasvedčuje, tomu že tým neznámym infiltrátorom do ľudských súkromí je práve ona. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (172)

ancientone 

všetky recenzie používateľa

"Zasranej internet". Instagramová kinematografia. ale som veľmi na vážkach, či v "medium is the message", alebo iba v "ten film je fakt strašne vyprázdnený" zmysle. Levinson je každopádne majster pekných obrázkov, edgy štylizácie, videoklipových/reelsových momentov a soundtracku (tú Tommy Genesis veľmi cením), ale pod povrchom chýba dôvod, prečo daný film vlastne sledovať (respektíve nepremáhať sa k tomu) a koncentrovanejší ponor do témy, resp. plnohodnotné rozvíjanie motívov. Všetky nedostatky sa dajú strčiť pod univerzálny koncept "generačnej výpovede" o povrchnosti, neschopnosti sa koncentrovať, roztekanosti atď. atď. Levinson ale nie je Korine, ktorý dokázal v Spring Breakers reflektovať a glosovať. Levinsonov film je iba komfortným symptómom, súčasťou vlny, na ktorej sa vezie. A čo je najviac annoying, kryje to násilnými moralistickými momentkami. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

| Tržby: 2,3 miliónov $ | Veľmi rozporuplný film, ktorý mieša vážne veci s povrchnou formalitou - čo by zo základu mohlo byť skvelé, nebyť totálnej absencie jednoznačnejšieho posolstva a zmysluplného rozuzlenia. Škoda, pretože primárná línia s problematikou straty súkromia vďaka internetu a nutnosti sa asimilovať do všehozdielajúcej spoločnosti je horúcou problematikou, ktorá si žiada funkčné filmové spracovanie. Assassination Nation je v tejto podobe polotovar, ktorý poteší z polovice intelekt, a ani napól fanklub ozbrojených dievčat v červenom. ()

Reklama

666Carnage 

všetky recenzie používateľa

Skoro se to tvářilo jako metafora k tomu jak svět dneska vypadá ale na konci to přepálili hodně feminismem. Jinak je film zajímavý teda první hodina dost pokulhává ale ta druhá najela dosti o ostra. Rozhodně nevím zda se může stát ta druhá polovina filmu ale ta první určitě jo. Takže lidi nebuďte idioti a neukládejte si fotky, sms atd co Vás můžou kompromitovat. 60% ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„ZDÁ SE, ŽE POLOVINA MĚSTA SALEM BYLA PRÁVĚ HACKNUTÁ...“ /// Úvod je strašnej vopruz – čtyři píči se chovaj jako píči... do toho nějaký monology plný sraček, zvrhlej (a hacklej) starosta... týnejdžerský problémy s klukama... ale hlavně všichni serou na svoje soukromý na tom internetu. A když to pak někdo proflákne, tak jsou v prdeli... Tady je to navíc takový složitější, postupně to překvapivě (aspoň teda pro mě) mění tempo a vylejzá z toho thriller, ve kterým jde vo kejhák několika lidem. Dochází mi, proč se to město jmenuje Salem, a co to všechno má jakoby symbolizovat. Chápu, ale přesto říkám, že jde o (dlouho) nevábně natočenej film o úniku dat z našeho soukromý, kterej se tváří jako něco ušlechtilýho a kterej je vyhrocenej do absurdna. Nebo historický pojednání o čarodějkách ze Salemu pro týnejdžry. Nebo filmovej mix reality a píčoviny. Nechám to na vás... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chtěl bych totálně rozjebat naší školu. 2.) Na střední plánujeme Očistu. 3.) Thx za titule „michal.calif“ a „CZ_XCV“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Při nájezdu závěrečných titulků mi přišlo vyloženě líto, že mě film s tak skvělým námětem - a spoustou barev, krve, skvělé hudby a filmařské invence - tak strašně nudil. Chybělo jen málo, a já bych ten film miloval a hájil klidně před celým světem, ale prostě ani na jedinou chvíli se to u mě do té polohy nepřeplo, a já to celou dobu sledoval nezúčastněně a znuděně. V první řadě mi nesedlo obsazení - ty 4 holky mi přišly strašně ošklivé (obzvláště ta jedna, co vypadala i měla hlas jako kluk, byla mimořádná šereda). Za druhé jsem tam postrádal nějaký poutavější příběh, který by mě vtáhnul do sebe a držel to celé pohromadě - formální stránka filmu zde zcela zastínila tu obsahovou, a ačkoli mám tento styl filmařiny rád, zde mě přesto neoslovil. A konečně to na mě bylo místy až příliš rychlé a zahlcené informacemi, které jsem nestíhal vnímat (v některých scénách je plátno rozdělené do 3 obrazů, skáčou tam dialogy a zprávy z mobilů a sociálních sítí... prostě strašný vizuální bordel). Ani finální vyústění mě nijak nenadchlo. Možná mi někde unikl klíč k tomu, jak si ten film víc užít, ale soudě dle místního žalostného hodnocení, bude problém spíš v tom filmu jako takovém. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2018 na Sundance FF. (ČSFD)

Súvisiace novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (viac)

Reklama

Reklama