Reklama

Reklama

Pátranie

  • Slovensko Nezvestná: Nájdem si dcéru (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Keď Davidovi zmizne jeho jediná dcéra Margot, polícia spustí pátranie. Po 37 hodinách však nemá jedinú stopu, a tak sa David rozhodne pozrieť niekam, kde zatiaľ nikto nehľadal - do dcérinho notebooku. Pomocou jej počítača a rozhovorov s jej priateľmi David odhaľuje dcérine tajomstvá a zisťuje, že Margot nebola zďaleka tou dokonalou dcérou, za ktorú ju považoval... (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (460)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Naozaj veľmi štýlová vychytávka úplne prispôsobená dnešnej modernej dobe. Zaujímavé a napínavé do posledného momentu, pričom záver po obsahovej stránke tiež milo prekvapil. Vlastne väčšina dejovej linky sa skladá iba z čítania správ a sledovania pátrania prostredníctvom počítača, internetu a sociálnych sietí, no i tak som od toho nedokázal odtrhnúť zrak. Veľká spokojnosť, slušný nadpriemer. 80/100 ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Originálně pojatý thriller o otci, který pátrá po zmizelé dceři a hlavním nástrojem je pro něj počítač a telefon. Film není nijak akční, ani vyloženě napínavý, ale komorní pojetí, kdy ve většině případů sledujeme pouze hrdinu a obrazovku počítače je natolik zajímavé, že filmu odpustíte i pomalé tempo. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Pozdávala sa mi zvolená forma samotného nakrúcania tohto tak trochu atypického, sviežeho, filmového dielka, i keď ja osobne nie som bohvieakým sympatizantom vlastností, T_U_ , prezentujúcich sa. « Dnes si môžte nakrútiť svoj vlastný malý filmík na mobilný telefón, ktorý sa čoraz viac približuje technológiou dobrej FULL HD kamere». Mladý, začínajúci režisér Aneesh Chaganty sa rozhodol vymeniť „ťažko-tonážne” kamery za miniatúrne laptop-kamery, najnovšie mobily, kedy hlavná postava David Kim často komunikuje cez I.N.T.E.R.N.E.T. , pravidelne sem vkladá videá svojej pubertiackej dcérky Margot, ktorá čochvíľa záhadne zmizne, a odvtedy sa z jej otca stáva internetový závislák, snažiaci sa vypátrať, kam zmizla nezvestná Margot ? Toto pátranie je výhradne sprostredkované cez tieto „elektronické hračky” , síce do procesu vstúpia i média, pre ktorých sú takéto reportáže doslovným chlebíčkom, z pohľadu ich strany sa taktiež dívam na film, alebo sympatický tatko David NIKDY neodlepí zrak od monitoru, a keď som zase pozoroval jeho verbálnu komunikáciu, tak som si spomenul na svojho šéfa, pre ktorého je mobil extrémne podstatný. David volá, behá po mnohých sociálnych sieťach, hľadá, pátra, skúma, rieši nezodpovedané otázky, že Ty si ani svoju neplnoletú dcérenku poriadne nepoznáš ? Ako sám postupne zisťuje, tak nie ! _ Sám strávim pri počítači, napríklad hodinu-dve denne, tak si to teraz znásobte priemerne 10-15 krát= abnormálny časový úsek Davida Kima. Je posadnutý, ale má k tomu dôvod. «Ľudia povedia na nete o sebe všetko, čo sa dá pomerne ľahko zneužiť, čo aj rázne predkladá tento snímok. Nástrahy číhajú úplne všade. Nie som fanúšikom sociálnych sietí, ktoré sa mi vidia, ako dementné, sú bez-významné, ja sa na www venujem maximálne písaniu o filmoch, čo mi príde oveľa zmysluplnejšie, ako sa chvastať, že mám stovky „virtuálnych priateľov” . Z facebooku sa hlúpne...?!» PS: Scenár je plný zvratov, nástrah a samých účinných prekvapení, len tvorcovia na konci zachádzajú, tak trochu, do extrému, z čoho mi vlasy dupkom stoja ! ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Obvykle sledujem filmy, ktoré neprepadli sitom 80 % hranice. Ale v popiske som našiel zaujímavý spôsob objasňovania činov zo stôp, ktoré zanechali na internete, tak som si to pozrel a neoľutoval som. Napriek veku ma fascinoval film, ktorý sa takmer celý odohráva na monitore počítača alebo mobilu. Samozrejme, že nie som postihnutý sociálnymi sieťami a ďalšími vymoženosťami digitálneho veku, ale zaujíma ma myslenie a správanie sa ľudí o dve generácie mladších odo mňa. Film som si užil a nemienim v ňom vyhľadávať nejaké chyby, ani ho porovnávať s inými. Obávam sa iba toho, že tak, ako po Greeengrassovi začali všetci triasť kamerou a zbesilo strihať, tak aj tu hrozí, že časť filmov vizuálne neopustí monitor. A to by nebolo dobré. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že ak je tento mesiac v kinách jeden film, ktorý by ste mali vidieť, tak potom jednoznačne budem hlasovať za "Searching". Myslím si, že ide o vynikajúci film spracovaný skvelým spôsobom, ktorý mu dodáva všetku potrebnú autenticitu a podklad k tomu, aby sme tu mali jeden z najlepších filmov roka. Je to fantasticky odrozprávané, je to vynikajúco odprezentované a výsledne sa dostaneme k absolútne skvelému finále, ktoré nebudem spoilovať. Osobne som zhodnotil, že je veľmi ťažké okomentovať tento film bez toho, aby človek niečo nenaznačil alebo nezospoiloval, ale pokúsim sa o to. Takže poďme na to. V prvom rade veľmi pochválim Johna Cho. Je absolútne fantastický v role, ktorá mu maximálne sedí. Priam mu verím, že Margot je jeho skutočná dcéra a skutočne chce nájsť svoje stratené dieťa. Tak veľmi dobre túto rolu predal. Debra Messing je rovnako vynikajúca. Role detektívky sa chopila správne a všetky momentky, ktoré tu má jej verím naplno. Postup, ktorý sa rozhodne David zvoliť na to, aby našiel svoju dcéru mi prišiel veľmi logický a správny. Okrem toho by som povedal, že film nás vie aj veľmi dobrými spôsobmi zmiasť. Len súčasne to ukazuje, že internet nie je miesto, kde človek môže dostať jednoznačné a správne odpovede. Veci môžu byť klamlivé. Slová môžu byť klamlivé. A pod povrchom sa skrýva niečo úplne iné. A okrem toho sa tu skvele ukáže aj to tínedžerské sociálne pokrytectvo, ktorého je plný svet. Poviem to takto. Je tu scénka, kde sa David rozpráva so spolužiačkou Margot, nakoľko je to posledná osoba, o ktorej vie, že ju videla živú. A povie mu, že ju ani poriadne nepoznala a kamošky neboli. O nejaký čas neskôr však urobí srdcervúce video, kde bude hovoriť, ako to bola jej najlepšia kamarátka a aká je z toho všetkého nešťastná. Pokrytectvo za lajky. Skvelé. Ale smutné je, že to je skutočná realita tohto sveta. Internet je hold plný klamstiev. To sa tu ukazuje skvele. Okrem toho sú v tomto filme scénky, na ktoré úprimne nezabudnem, ale nakoľko by som išiel do veľkých spoilerov, nebudem to tu hovoriť. Možno spravím veľký blog vo svojom denníku pre tých, ktorí spoilery budú chcieť. Ešte si to celé prejdem v hlave, ale asi by som mohol. Koniec koncov, o tomto filme sa toho dá povedať veľmi veľa. Hoci mi táto technika spracovania filmu nie je nová (len tento rok som videl rovnako vynikajúci film spracovaný formou skype komunikácie s názvom "Face 2 Face"), musím povedať, že to využil absolútne maximálne a perfektne pre príbeh, ktorý "Searching" hovorí. Vysoko odporúčam vidieť v kine, myslím si, že to oceníte. Určite lepší film ako bol "The Predator". Hodnotenie: A+ ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (52)

  • Keďže tento film prebieha na falošnej počítačovej obrazovke podobne ako predchádzajúci film Odobrať z priateľov (2014), v prvej scéne na Facebooku je malý odkaz na ten film. Meno "Laura Barns," postavy z filmu Odobrať z priateľov, sa objavuje v pravom hornom rohu obrazovky ako aktuálna téma. Bolo to zobrazené veľmi krátko. (Pat.Ko)
  • Pro německou, španělskou, francouzskou, ruskou a portugalskou verzi filmu byla každá TV / telefon / počítačová obrazovka znovu vytvořena v příslušném jazyce. (Dr Lizal)
  • Keď je David (John Cho) na návšteve u svojho brata, v jednom zábere si môžete všimnúť, že koberec v kuchyni má zahnutý roh do hora. V ostatných záberoch je ale narovnaný. (Johnny.ARN)

Súvisiace novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (viac)

Reklama

Reklama