Reklama

Reklama

Traja mušketieri

  • Česko Tři mušketýři (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film Traja mušketieri anglického režiséra Richarda Lestera s ľahkým humorom rozvíja romantického ducha slávneho románu Alexandra Dumasa. Rozpráva o dobrodružstvách d´Artagnana a jeho priateľov Athosa, Porthosa a Aramisa, o ich láske k boju pre boj samotný, o ich odvahe, s akou sa postavia proti všemocnému kardinálovi Richelieuovi v záujme ochrany kráľovninej cti. S dávkou irónie tvorcovia zobrazujú život na dvore Ludovíta XIII., kardinála Richelieua, Buckinhamovu lásku ku kráľovne Anne i d´Artagnanovu lásku ku krásnej Constancii. Pôsobivé šermiarske súboje, ukážky jazdeckého umenia, bohatá výprava, kamera, využívajúca krásy krajiny, a predovšetkým herci zvučných mien, patria ku kladom Lesterovho stvárnenia známeho príbehu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (263)

Derek 

všetky recenzie používateľa

videl som to ako decko a pamatam si ze sa mi to dost pacilo. nedavno som musketierov videl opat a celust mi padla na zem. tolko humoru, skvelych hlasok a hlavne choreografia sermiarskych subojov a komedialny timing pocas akcie su nieco ako z piratov z karibiku (nebol by som vobec prekvapeny ak by sa verbinski lesterovym stylom inspiroval pre svoje filmy) navyse raquel welch je absolutna eye candy! klasika plnym pravom... ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Skvelá knižná história, ktorá v dnešnom ohľade vadí len strašným prehrávaním Yorka, snaha o vtipnosť a hlavne ukričanosť, York tam ziape tak, že ostatní mušketieri museli ostať zákonite nahluchlí a Rišeliému sa fúz s tých decibelov ukryl až v nozdrách. Je ale zaujímavé, ako jedna kniha zmení myslenie o dejinách, lebo ten Richelieu bol v podstate pozitívnou postavou francúzskych dejín, vládol krajine veľmi dobre a kráľ z toho mal očividne radosť, keďže vďaka nemu ho volali aj "Spravodlivý" pritom on sa mohol medzitým len baviť a myslieť na zadok svojho konstábla. ()

Reklama

Maynard. 

všetky recenzie používateľa

Tuhle verzi Mušketýrů sem měl dycky nejrači, aspoň teda když sem byl malej. S odstupem času (dneska) sem zjistil, že se mi tato verze jednoho z nejslavnějších románů poměrně vzdálila. Největší problém mám s humornými vsuvkami, které mi bohužel, takle po letech, vtipný vůbec nepřijdou. Tenhle laciný druh humoru je mi v podstatě uplně cizí. Co se týče akčních scén, tak i tam mám menší problém, páč i do nich rejža rve ty "vtipný" pasáže a to mě celkem ubíjí. Jinak příběh je to klasický, dobrodružný a konec konců i ta láska se tady objeví. Herci mi celkem sympatičtí jsou, Konstance je skutečná kočka a kardinál "Rešelijé" a milejdy "de Vinter" jsou parádní záporáci, o tom žádná. No, ale jak říkám, kdyby se rejža odpoutal od těch džouků, tak bych si to teď užil mnohem víc... ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Videl som to naposledy asi pred tridsiatimi rokmi a už som si z toho nič nepamätal, takže ma prekvapilo koľko tam je humoru. Fakt je to regulérna komédia a dosť zábavná. Akcia mi pripadala priemerná. Sem tam nejaký ten akrobatický kúsok, ale väčšinou len stereotypné máchanie kordami. Zato je tam dosť veľa krvi. Nepôsobí to nejak extra brutálne, ale kečupom sa nešetrilo. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak je tu plno hviezd, ale nikto z nich nič výnimočné nepredvedie. Na to sú to všetko len jednoduché ploché figúrky. Keď už niekto z nich zaujme, tak len vďaka charizme. Najviac ma bavil Reedov Athos. Zato Yorkov frajerský D'Artagnan mi zo začiatku strašne liezol na nervy a prial som mu, aby ho traja mušketieri v tom súboji zabili. Potom sa konečne trochu skľudnil. Zvyšní dvaja mušketieri tam sú ale len do počtu. Chamberlain je aspoň za krásavca a ten tretí tam proste niekde bol. Záporáci sú len k smiechu a krásky sa bohužiaľ nevyzlečú. Celkovo solídny zábavný nadpriemer. 6/10. ()

xaver 

všetky recenzie používateľa

Slušné herecké obsazení, zejména Faye Dunaway v roli Milady, ale Michael York mi nikdy neseděl v roli d’Artagnana. Možná i proto, že ho budu vždy srovnávat s asi nejlepší verzi Tří mušketýrů s Gérardem Barrayem v hlavní roli. Každopádně, zřejmě je to nějaké prokletí amerických režisérů, kdy ho ani tak nezajímá předloha a historické souvislosti, ale jde především o kostýmy, pompéznost a akční scény za každou cenu. Takové podbízení se mi prostě nelíbí. Myslím, že 2* stačí. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (16)

  • Přestože by měl mít d´Artagnan (Michael York) na konci filmu několikahodinový náskok před svými přáteli a sluhou, jeho sluha je na radnici, kde se koná ples, dokonce dříve než on a jeho přátelé jen o chvíli později. (tzv)
  • Herci Charlton Heston a Raquel Welch neměli společný volný čas a mnohdy se na place nesetkali. Některé scény jsou proto natáčeny s jejich dvojníky. (Terva)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (viac)

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (viac)

Reklama

Reklama