Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bugsy (Warren Beatty) je gangster, ktorý má medzi "svojimi" výbornú povesť  a zrejme aj preto je vyslaný na východné pobrežie prevziať isté záležitosti pod svoje krídla. Všetko ide prekvapujúco hladko a zdá sa, že zďaleka nie je koniec jeho plánom. Jeho priateľ z detstva ho uvedie do sveta filmových hviezd. A Bugsy je presne tým, kto do Hollywoodu zapadá viac, ako ktorýkoľvek iný herec. Honosné sídlo v Beverly Hills, luxusné auto a najkrajšia herečka sú samozrejmosťami a aj keď to všetko vyzerá ako jeden veľký večierok, obchod vôbec nespí. Ďalší plán je obdivuhodnejší ako ktorýkoľvek iný: premeniť malé mestečko v Nevadskej púšti na stredisko hazardných hier, ktoré onedlho budú poznať na celom svete: Las Vegas... (STV)

(viac)

Recenzie (120)

A_FISH 

všetky recenzie používateľa

Barry Levison si respekt určitě zaslouží, ale Scorsese z něj už asi nebude. A ani Warren Beatty není Niro. Přehrává, repektive hraje stejně jako před čtvrtstoletím. Jenže Benjamin Siegel není Clyde Berrow. Levison natahuje a jinak nepochybně zajímavý příběh se zbytečně vleče. Přitom ještě o něco delší Spáči rozhodně neuspávali. Tak čim to sakra bude... zkrátka to nemá ●● Občas mě ale z letargie probral brutální dabing (Zabiju Mussoliniho až se z toho posere!) takže snad lepší 3. ()

Duotone28 

všetky recenzie používateľa

Filmik vyplnajuci cestne miesto medzi skvostami a "umeleckymi" dielami nesucimi gangstersky zaner za poslednych 30 rokov. Co sa tyka jeho zrodenia...tak celkom mladas, oproti svojim kolegom...ale bol podany s velkym citom pre doverihodnost, a tie styridsiate roky tam fakt bolo citit. Tak isto co sa tyka scenara..., mozem zarucit plnohdnotny zazitok!!! Benjamin Seagal alias Bugsy alias Las Vegas foreveeer...nazdar ()

Reklama

choze 

všetky recenzie používateľa

"Peníze ho vůbec nezajímají, zajímají ho jen nápady. Něco postavit. Je to snílek." Gangster. Donchuán. Snílek. A zakladatel Las Vegas. Smrtelně nebezpečný i komicky roztržitý, šarmantní svůdník i trapný žárlivec a mizerný manžel a otec, obratný obchodník i na peníze kašlající vizionář posedlý vybudováním něčeho velkolepého uprostřed ničeho. Kteroužto rozporuplnost symbolizuje název filmu - přezdívka, pod níž se titulní postava proslavila, ale přitom ji nenáviděla. Oproti realitě notně přikrášlená, ale filmařsky vymazlená hollywoodská pohádka-legenda, která s nadhledem hraničícím až s parodií (výbuchy žárlivosti) vypráví příběh o jedné velké temperamentní lásce a jednom velkém šíleném snu. Beatty a Benning (kteří se následně vzali) hrají karikaturně, ale suverénně, podporovaní skvělými herci ve výrazných vedlejších rolích, od ranařského Keitela (Mickey Cohen) přes charizmatického Kingsleyho (Lansky), až po dojemného Goulda. ()

Tydlidáš 

všetky recenzie používateľa

7/10 - Výbornej film kterej strhne především skvělym příběhem zakládajícím se na pravdě o šíleném Benovi Sieglovi a jeho vizi o městě hříchů. Celkovej vývoj filmu se vše krásně stupňuje a v některých momentech je Warren Beatty vopravdu výbornej, například ve scéně narozeninové oslavy s nečekanou návštěvou, kde lítá a kloubí pracovní povinosti s přípravou dortu své dcery. Jeho výkonu si zde nejvíc cením, ale za další zmínku rozhodně stojí výkon Harveyho Keitela, který na vedlejší roličku předvedl svoje velký kvality... Flamingo je modla a tohle je kurevsky zajímavej film o vývoji nejblikajícího města světa... Barry Levinson takovýhle filmy umí a já nemůžu nic jinýho než doporučit. ()

Santino7 

všetky recenzie používateľa

Snímka z mafiánskeho prostredia, ktorá sa dá vzhľadom na jej celkové poňatie oprávnene radiť do starej filmárskej školy. Má to šmrnc, vyniká hlavne skvelou dobovou atmosférou, ktorú sa filmárom podarilo zachytiť naozaj výborne a taktiež aj kvalitnými dialógmi, bez akých by sa žiadna pravá gangsterka nezaobišla. "Twenty dwarves took turns doing handstands on the carpet." S tvrdením, že dĺžka filmu je prepísknutá v žiadnom prípade nesúhlasím, absencia akýchkoľvek prestreliek len kvôli efektu mi absolútne neprekáža, tak či tak by tu boli zbytočné a tiež kontraproduktívne. Každý jeden záber pôsobí honosne, priam z toho vyžaruje luxus a megalomanstvo, čo nás neustále utvrdzuje v tom, že Siegel na takýchto veciach doslova lipel (za akúkoľvek cenu) a priam ho očarila kalifornská "vyššia" spoločnosť, v ktorej sa cítil ako doma. Pokiaľ prehliadneme isté dejové nepresnosti na úkor atraktivity filmu (v žiadnom prípade nemyslím vsunutú dejovú linku ohľadom Mussoliniho, ktorá ma vcelku pobavila), príbeh je vystavaný vcelku fajn, až na zopár menších chybičiek. Tým mám na mysli hlavne niektoré konkrétne scény, ktoré mi svojou naivitou chvíľkami vyčarili úsmev na tvári - priznajme si, Bugsyho občasné výlevy zúrivosti či najmä jedna romantická scéna vyznievajú fakt hlúpo a komicky, sú proste natočené mierne amatérsky (môj názor). Čo mi svojím spôsobom trošku prekážalo prakticky po celý čas, bolo obsadenie Warrena Beattyho (vlastne mi vadil herecký výber u celého tria Luciano - Lansky - Siegel, zvyšní dvaja však toľko priestoru na pľaci nemajú). Samozrejme, ukázal sa tu nepochybne vo vynikajúcom svetle a z plejády hercov na plnej čiare vyčnieval (skvelý bol tiež Keitel), lenže priznajme si, v čase natáčania bol na túto rolu už trošku pristarý, ak zoberieme do úvahy, že spomínaný gangster mal vo filmom mapovaných rokoch 30 až 40. To už ale z mojej strany vyznieva viacmenej iba ako také puntičkárstvo, takýmto pomerne nepodstatným maličkostiam zas až takú váhu prikladať nemožno. Dôležité je, že Barry Levinson nám doručil poctivú svojráznu životopisnú gangsterku v tom pravom zmysle slova so všetkým, čo k tomu treba (jednu z posledných svojho druhu), aká je dnes už raritou. 80% ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (7)

  • Kritikou byl film dobře přijat, kasovně však očekávání nenaplnil. (džanik)
  • Po natáčení filmu se Warren Beatty a Annette Bening vzali. (Xixao)
  • Keď Bugsy (Warren Beatty) odváža Harryho Greenberga (Elliott Gould), v čase 1:22:50 auto parkuje pred mostom. V čase 1:23:14 to auto v zábere chýba, objaví sa znovu v 1:23:22. (GabrielGabko)

Súvisiace novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (viac)

Reklama

Reklama