Reklama

Reklama

Eastwood stvárňuje Earla Stona, osamelého 80-ročného muža na mizine s krachujúcim biznisom, ktorý dostane ponuku robiť obyčajného šoféra. Znie to jednoducho, no Earl nevedomky podpísal zmluvu na drogového kuriéra pre mexický kartel. Darí sa mu a dokonca tak dobre, že náklad sa mu prudko zväčšuje, až mu pridelia dozor. Nie je jediným, kto na Earla dohliada. Záhadný nový drogový pašerák sa dostal do hľadáčika húževnatého agenta úradu pre kontrolu obchodu s drogami, Colina Batesa. Hoci problémy s peniazmi pominú, hriechy minulosti začnú Earla dobiehať a nie je isté, či stihne napraviť svoje chyby, kým ho zákon či kartelové gorily dostanú. (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (541)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Kritika internetu a neustáleho čumákovania do mobilov i upriamenie pozornosti na to, že z peňazí získaných zločinom môžu byť financované rôzne verejnoprospešné aktivity. Prvoradé je však vyzdvihnutie sily dobrých vzťahov v rodine. Všetko spomenuté je podávané prostredníctvom plynulo plynúceho príbehu 90- ročného starca, držiaceho si formu. Po strate milovanej práce (pestovanie ľalií) kývne na prvú pracovnú ponuku. Keďže sa nijako neprieči jeho dovtedajšiemu životnému štýlu - jazdiť hore dole po amerických štátoch - je spokojný, hoci zaregistruje drsný jazyk podsvetia. Pohodová, skvele platená, jazda životom v sprievode pamparádnych songov, ktoré si pobrukuje deduško aj jeho ostrí mexickí strážcovia, môže začať. Pripútajte sa, policajti sú na cestách, i na stope! Dlho však nevedia na nič prísť, pretože mimikry sympatického kmeťa dokonale zmätú ako mafiánskych katov, tak protidrogového vyšetrovateľa. Ďalšia zo skvelých Eastwoodových zrelých režijných prác. ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Poctivý rozlučkový snímek o květináři, který si nakonec uvědomil, že rodina je víc než práce. Příběhově jde o klasický vzestup a pád, ale v hlavní roli je devadesátiletý Clint, který si to neskutečně užívá. Pan charizma nemá problém vzít si na pokoj dvě šlapky nebo říkat "černým lidem" negře, stačí nahodit nevinný starouškovský kukuč a projde mu to. S klukama z kartelu je za dobře než do toho začnou tahat efektivitu a plán. I textovky se psát naučí. Humorné sekvence se střídají s napínavými i vyloženě smutnými neuvěřitelně přirozeně. Oldchool. Plán na důchod mám jasný. ()

Reklama

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Celkom chutná, ale príliš dlho naťahovaná žuvačka. To by však popravde až tak nevadilo. Prekážala mi skôr nevyrovnanosť medzi kriminálnou časťou filmu a vzťahom Earla k jeho rodine. Jeho práca v karteli prestala byť časom príliš zaujímavá (no i tak ju hodnotím lepšiu ako druhú) a z komunikácie medzi rodinou a Earlom som necítili veľkú autentickosť. Napriek tomu som si sledovanie snímky relatívne vychutnal, nemám s ňou väčšie problémy, no predošlé výhrady zostávajú. Bolo to o.k., na Eastwooda však slabšie. ()

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Výtečný film, který mě hodně bavil. Skvělý příběh, dobrá kamera, excelentní Clint Eastwood a dobře namíchaný humor s dojetím. Někteří herci tam sice za moc nestojí a čekal jsem asi trochu jiný konec (ideálně hodně krvavý), ale celkově to prostě byly velmi příjemné 2 hodinky. Velký respekt k Eastwoodovi za toto! ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Velmi příjemný odvar z Gran Torina, který by potřeboval zatlačit na scénář. Takhle se nějakého dramatu dočkáme až na konci, zajímavé motivy jsou jen nakousnuty (Earl penězmi z pašování drog financuje charitativní projekty) a dobří herci nemají co hrát (Cooper, Peňa, Fishburne, Garcia, Collins). I tak si ale Clint na prahu devadesátky připsal další solidní zářez. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (16)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 2018 v Los Angeles. (ČSFD)
  • Přesto, že film není přesnou životopisnou rekonstrukcí, je inspirován pašerákem Leonardem Sharpem (1924–2016), který ve velmi pozdním věku pracoval pro drogový kartel. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama