Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálny príbeh o tom najdôležitejšom v súčasnom materiálnom svete. Najlepší priatelia Toni a Paul sa na 100 dní vzdajú vďaka stávke všetkého, čo vlastnia. Každý deň dostanú jednu zo svojich vecí späť. Počas tejto výzvy si možno uvedomia, že jediné, bez čoho nejde žiť, je priateľstvo. (Magic Box)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (204)

Agatha 

všetky recenzie používateľa

Tak trochu "jiná" komedie k zamyšlení. A to se u tohoto žánru nekoná zas tak příliš často. Místy jsem se trochu ztrácel, ale nápad jako takový super. Ruku na srdce - krámů máme všichni - hromadíme jako křečci, ale ve většině případů naprosto k ničemu. Ale pořád dobrý, když si to člověk aspoň občas uvědomí a trochu přibrzdí. Pak stačí pobalit pár těch krámů (myšleno spacák + stan), kámoše a vyrazit ven. Neznám lepší způsob jak si dát od všeho klid. A nemusíte zrovna do amazonského pralesa, stačí za humna, fakt. A tenhle tak trochu praštěný film s bezva soundtrackem mi to připomněl. ()

Phietros 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý počin od německé produkce, který dává prostor k zamyšlení každému z nás v dnešní moderní a uspěchané době! Nevinná sázka v opilosti, kterou vezmou jejich kolegové vážně vyústí druhý den v realitu bez věcí. Dva dobří přátelé Toni a Paul se ocitnou po večírku nazí ve svých vystěhovaných bytech, kdy si každý následující den mohou vzít jednu věc zpátky. Sázka platí na následujících sto dní a kdo nevydrží prohraje a jeho polovinu financí získají zaměstnanci firmy. To je dostane občas do vtipných situacích, ale i k zamyšlení sami nad sebou, když příjdou o to nejcenější o sebe! 65% ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Florian David Fitz uz nie je zaciatocnik, pozeram, ma na konte aj film nejkrasnejsi den, a ten som videl. Toto je v poradi jeho treti film, u ktoreho /tak akou tretieho albumu/ sa rozhoduje, ci je reziser schopny a talentovany alebo nie. Fitz je reziser na urovni, naposledy som bol maximalne uneseny u nemeckeho filmu Die Welle 2008. Tuna dvaja sympataci matthias Schweighoifer a Florian D. Fitz zistuju, ze najdolezitejsia vec na svete je casto kamaratstvo : 74 % ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Tohle si někdy musím zahrát! Jen co najdu spoluhráče, nadělám v práci sto dnů a přesvědčím je, aby mě nevyhazovali, až uviděj, jak nahatej běhám po městě. Ty moralistický kecy mně k tomu moc neštimovaly, ale vem to čert, ono bylo fajn mít čas si chvíli odpočinout od smíchu. Chválit teď Němce za dobrej film je nošení dříví do lesa, tak si to protentokrát odpustím, protože začíná podzim a dřevo je potřeba u nás v obejváku. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Florian David Fitz, ktorý jednak režíruje i hrá jedného z predstaviteľov, Paula Konaskeho, dokonca ešte k tomu si aj napísal-satirický (kritický) scenár, a tak sa tým pádom automaticky stáva univerzálnym tvorcom, a i napriek tomu, sa dá povedať, že si vzal na plecia až moc ťažký náklad, ktorý nedokázal uniesť tak, ako si možno sprvoti predstavoval ? Je tak akosi (myslím scenário) prekombinovaný, popretkávaný, t. j. z každého rožku trošku, chce toho skrátka veľa povedať, čo sa mu zo začiatku i veľmi darí, keď myšlienka zbavenia sa všetkých vecí na 100 dní, o ktoré prídu dve postavy pri stávke, že každou ďalšou nocou si môžu vziať jednu vec späť, až pokým nenadobudnú pôvodný stav, je sama o sebe zaujímavá, pretože to priamo naráža na konzumnú spoločnosť, čiže nakupovanie, kedy v súčastnosti je v móde online, cez internet, čím sa dostávam k tomu, že človek má množstvo vecí, ktoré v skutočnosti ani nepotrebuje, ale robí ho to šťastným, ďalej sa to miesi s mobilnou aplikáciou, o ktorú majú záujem Američania, keď postava Davida Zuckermana extrémne IRITUJE šéfa najväčšej sociálnej siete-Marka Zuckerberga, túto „appku” vymysleli citovaný Paul s Antonom Katzom, keď sa rysuje veľká transakcia na ziskový obchod, čoho som svedkom v úvode, pričom to pretrváva počas celého sledovania, len je to miestami ukryté, lebo postavy majú úplne iné starosti, než stále riešiť profity. Toni sa zamiluje do Lucy, ale tá má taktiež veľké problémy (dlhy). _ Určite ide o extra poučný film, ale úprimne: „Kto si z neho odnesie akýkoľvek príklad” ? Viete si predstaviť súčasnú mládež bez mobilu, facebooku a cetera ? Na okamih (na stotinu) sa zrejme zamyslia, že po skončení filmu budú strašne radi, keď sa pôjdu rýchlo pozrieť koľko majú lajkov ? Ozaj, málokto si z toho vezme ponaučenie, ale aj tak vám odporúčam si to pozrieť, aj keď je to občas dosť chaotické, a to po všetkých stránkach ! ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (6)

  • Hlavná časť natáčania sa odohrala od 27. februára do 30. apríla 2018 počas 35 natáčacích dní v strednom Nemecku, najmä v Berlíne a Brandenbursku. (Arsenal83)
  • Režisér, scenárista a hlavný herec Florian David Fitz obsadil do hlavnej ženskej úlohy Miriam Stein, pretože s ňou už nakrútil road movie Cesta tam (2014) a podľa neho ho presvedčila, že má v sebe „úprimnosť a prirodzenosť“ potrebnú pre túto rolu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama