Reklama

Reklama

Elektrický jazdec

  • Česko Elektrický jezdec (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Sonny je päťnásobným šampiónom rodea na odpočinku, ktorý dal pred prachom arény prednosť biznisu a nechal sa angažovať firmou na výrobu cereálií. Sonny vystupuje v kostýme s neónovými svetlami aby propagoval cereálne výrobky a väčšinu času trávi s fľaškou nejakého alkoholu. Keď má v Las Vegas vystúpiť na prestížnej akcii v sedle miliónového dostihového šampióna, dozvedá sa, že kôň je pod vplyvom narkotík, aby ho nezhodil. Vtedy sa Sonny rozhodne pozbierať posledné zvyšky svojej hrdosti a cti a priamo z pódia odcvála na žrebcovi kamsi do nevadskej púšte. Ale čoskoro mu je na stope šarmantná televízna reportérka... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (62)

classic 

všetky recenzie používateľa

Sydney Pollack nakrútil vskutku celkom „sympatickú rozprávku” pre odrastenejšie publikum, s poprednými hollywoodskymi hviezdami Robertom Redfordom a Jane Fondovou, pričom sa ale určite nezaradí k tomu najlepšiemu, čo inak povedzme, toto kvalitné duo/trio, doposiaľ stihlo vytvoriť, najskôr len k tomu priemernému, keďže som mal väčšinou taký pocit, ako by sa mi chcelo spať, a pritom to zrejme nie je iba kvôli zamračenému počasiu. Skrátka, zápletke chýbal trochu väčší náboj, čím by si diváka viacej omotala okolo prsta. A síce to začína pomerne dosť zaujímavo. Špičkový herec stelesnil vyhoreného cowboya Normana "Sonnyho" Steelea, ktorý momentálne účinkuje v reklame na farmárske vločky. A zase špičková herečka stelesnila senzáciechtivú reportérku Alicu "Hallie" Martinovú. A napokon ešte niekde medzi nimi sa nachádza i dostihový kôň „Vychádzajúca hviezda”, ktorému začína svitať na oveľa lepšie časy, ako by sa predtým mohol vôbec nazdávať. Totižto, práve teraz sa posuniem o malý kúsok ďalej, keď sa Sonny už pevne rozhodol, že tohto žrebca nielen ukradne, ale zároveň aj (vy)pustí niekde ďaleko do divokej prírody, aby sa mohol poriadne nadýchať čerstvého vzduchu, a odcválať kamsi do šírych prérií ? Pevne verím, že vari áno. Čiže, následne si všetky tieto styčné body pospájajte dohromady, že taktiež pridajte i nasrdeného predstaviteľa spoločnosti Hunta Searsa, a tak o nepredvídateľné situácie je dopredu automaticky postarané, a či ani nie ? Mimochodom štart vypukne v „Hriešnom meste” s cieľom v „Mormonskom štáte”, a to konkrétne s množstvom pekných scenérií, a to je asi tak úplne všetko, čo by som pochválil. Nebyť typickej naháňačky, snáď ani nemusím bližšie špecifikovať, vlastne akej, tak s hodnotením by som išiel ešte o stupeň nižšie, lebo dokonca i tá, bola umelo vyvolaná, ale nechcem byť zbytočne prepiaty, skrátka režisér potreboval príbeh zdramatizovať, a tak mi proste naservíroval takúto, priam neuveriteľne „strhujúcu sekvenciu”, ktorá bola pre nasledujúci vývoj udalostí potrebná. Nemám ani najmenšiu náladu pokračovať v ďalšom charakterizovaní tohto filmu, lebo je to bezvýznamné. Jednoducho mi až tak nesadol, ako som si pôvodne myslel, že by mi sadnúť mohol. Ak je vám táto herecká dvojica po chuti, tak jednoznačne vyskúšajte buď Štvanicu alebo trebárs i Bosé nohy v parku, kde sa predtým rovnako stretli a vyznamenali, no som presvedčený o tom, že v dosť rozdielnych kvalitách, ako zrovna v tomto prípade. Minimálne ten z roku 1966, je toho naprosto žiarivým príkladom ! ()

bllm 

všetky recenzie používateľa

Pěknej romantickej film z country prostředí, o znovunavrátivší se hrdosti a osobní vzpouře. Ikdyž musím uznat, že v první části toho alkoholickýho cowboye Robertu Redfordovi trochu nevěřím, ale možná je to příšerným dabingem Jiřího Štěpničky, na který nejsem zvyklá a první čtvrt hodiny mi dělalo problém se zorientovat, kdo to vlastně zrovna mluví. Ten strašlivej svítící country oblek bych s přehledem vyhlásila za nejbizarnější filmovej kostým. Scéna, kdy RR jdede výtehem v tomhle obleku a v ruce drží smotanou elektrickou šňůru, je naprosto úžasná, geniálně vystihuje tragikomičnost situace. A fakt, že knírky nemohl vymyslet nikdo jiný než sám Ďábel asi ani nemá cenu zmiňovat. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Áno, film som si pozrel, pretože ma upútal kostýmik Jane Fondy, aj tu v miestnej galérií. Filmov, kde spolu hrajú Robert Redford a Jane Fonda je veľa, tento patrí k tým najhorším. Áno, ženskému publiku poskočí srdce nad veľkou romantikou a iskrením medzi vyššie spomínanými, ale inak to nestojí pomaly ani za komentár. Natiahnuté je to teda slušne, hluché miesta každú chvíľu, film o ničom iba o kecoch. Dávam hviezdičku za rajcovnú Jane a jej kostým a za jednu ako tak zaujímavú naháňačku s policajnými autami a jedným saltom mortale. Inak snímka nedosahuje ani uspokojivého priemeru. Škoda, mať také esá vo filme, to je poriadne nevyužitý potenciál a režisér tiež nepatrí k tým najhorším. ()

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

O Pollackově uhlazeném a rozmanitém režijním stylu se mi občas i zdá. Jeho režie byla výjimečná, ať se to někomu líbí nebo ne. Práce s herci mu jde na jedničku a v případě, že se pustí do svého oblíbeného žánru s mimořádnými osobnostmi jakými jsou Jane Fonda a Robert Redford, je negativní výsledek zcela vyloučen. Příběh o dvou duších hledajících na cestě za spravedlností svou osobní hrdost zrežíroval Sydney jak jinak než znamenitě. Atmosféra je fantastická, hudba grandiózní a práce s kamerou je rovněž precizní. Velmi příjemná záležitost. 80%PS: Škoda, že jsem línej jak dobytek, jinak bych se úvodní píseň už naučil na kytáru. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Moje prehodnocovanie trojhviezdičkových neokomentovaných filmov sa Elektrického jazdca nedotklo. Narazilo na päťhviezdičkový systém, v ktorom tri sú málo a štyri veľa. Filmy Sydneyho Pollacka mám rád a aj v tomto som našiel mnoho zaujímavých momentov. Ale aj momentov, kde som mal pocit nedotiahnutého scenára, nevybrúsených dialógov a pri ktorých som dvíhal obočie. Vyložene ma pobúrila policajná naháňačka a nie celkom som bol spokojný s prejavmi oboch predstaviteľov. Ale je možné, že čiastočne za to môže dabing. Koniec dobrý, všetko dobré. Je to film, ktorý sa oplatí vidieť. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (4)

  • Třetí společný snímek Roberta Redforda a Jane Fondové. (Terva)
  • Filmový kůň Rising Star  se ve skutečnosti jmenoval Let's merge, v překladu "spojme se" nebo "pojďme se spojit". Jednalo se o pětiletého plnokrevníka, který byl vybrán až po šestiměsíčních talentových zkouškách. Po dokončení filmu koně odkoupil Robert Redford a vlastnil jej ještě 18 let, než kůň zemřel. (Posheidon)
  • Film se natáčel v Nevadě, Utahu a v utažském národním parku Zion. (Terva)

Reklama

Reklama