Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární nadhazovač Detroitských Tigrů, Billy Chapel, byl vždycky lepší v baseballu než v lásce. Po strašné sezóně, která by mohla být koncem jeho kariéry, mu přítelkyně Jane (Kelly Preston) oznámí, že odchází. Billyho kariéra i láska jsou na hraně a on musí znovu dokázat co v něm je. Každým nadhozem se dostává blíž k nejdůležitějšímu rozhodnutí svého života. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (112)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Zvláštne, že režisér bláznivých krvavých hororov a komixových blockbusterov natočil tak dojímavy mix romantického a športového filmu. Perfektná je štruktúra filmu, v ktorom si behom fenomenálneho zápasu hlavný hrdina rekapituluje svoj vzťah so s milovanou ženou. Samotný zápas je nádherne vygradovaný a nezabudne sa aj na pár fanúšikov, ktorí komentujú zápas a postupne menia svoje antipatie ku Costnerovej postave. Scény zápasu sú pôsobivo natočene a aspoň u nich sa Raimi trochu pohral s technickou stránkou. Našťastie baseball ako šport patri k tým pár, ktoré sa mi celkom páčia. Super je aj Costnerov kamarát John C. Reilly alebo tradične prísny tréner J.K. Simmons. Prim ale u mňa predstavuje romantická línia. Kelly Prestonová ma v žiadnom inom filme nezaujala, ale v tomto filme je neskutočne roztomilá neurotička. Ale keď je to potrebné, tak sa ukáže, že je schopná sa o Costnera postarať. Costner je zase málovravný introvert s čím sa mi strašne ľahko identifikuje, keďže som podobný a scény v ktorých sa ho Kelly Prestonová neustále niečo vypytuje a on už by bol najradšej, keby bola chvíľu ticho, dokonale chápem. Chémia medzi nimi funguje dokonale. U mňa je to do veľkej miery umocnené ešte aj skvele obsadeným CZ dabingom, v ktorom excelujú moji obľúbenci Miroslav Donutil a Sabina Laurinová. Ešte spomeniem postavu dcéry, roztomilú mladučkú Jenu Maloneovú, ktorá ma vo filme len pár scén a trochu mi je ľúto, že nemala nejakú výraznejšiu podzápletku. Veľkú pochvalu si zaslúži Poledourisov perfektný soundtrack, ktorý filmu dodáva dokonale pohodovú atmosféru. Výsledkom nádherny mix romantiky a športového filmu, ktorý síce citovo nevydiera do takej miery až by ma dohnal k slzám (ako kórejské dojáky v ktorých furt niekto zomiera), ale zakaždým mi zlepší náladu a aj po rokoch ma baví rovnako ako keď som ho videl prvýkrát. 10/10. ()

otík 

všetky recenzie používateľa

Jakýsi odvar sportovně-romantického filmu s hodně úsměvnými dialogy a naprosto předvídatelnými scénami. Je sice vidět, že film byl dělán s velkou láskou k baseballu, ale zachycený zápas není nijak dramatický, stálé flashbacky za chvíli začnou otravovat a jen čekání až konečně Costner hodí ten poslední zatracený míček a vyhraje, aby si uvědomil, že svůj osobní život prohrává, je opravdu hodně dlouhé. ()

Reklama

showxman 

všetky recenzie používateľa

Raimi je určitě skvělý režisér, o tom mě přesvědčil už dávno. Dokáže natočit téměř jakýkoliv styl, a to velice dobře. V tomto případě se jedná o mix sportovního a romantického žánru. Romantiku příliš nemusím a asi si ani Hru snů podruhé nepustím, ale musím však vyzdvihnout zpracování sportovní stránky. Raimi dokázal, a to i díky skvělému Costnerovi, navodit úžasnou napínavou atmosféru, jaká se u sportovního filmu nevidí každý den. Další plus si zaslouží trenér, ten byl opravdu nezapomenutelný:) ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Čo treba uznať je, že Costnerovi športové drámy seknú, ale táto sa mi z nich zdá najslabšia. Režijne a technicky ide síce o dokonale zvládnutý snímok, ale scenár ma vôbec nenadchol. Príbeh je priemerný, ničím výnimočný a dosť často nudí. Veľká časť je založená na boľavej ruke a ako to komplikuje hru a pod. Mne to ako nápad pripadá málo silné, možno až naivné. Neviem prečo by som mal ľutovať milionára s boľavou rukou a problémami so ženou. Preto neprišli ani žiadne emócie a celým príbehom som len nútene preplával. Záver celkom ušiel, ale to nestačí, keď dve hodiny predtým charakterizuje sterilná dejová prázdnota. 55/100 ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Celý děj se odehrává během baseballového zápasu - a ve vzpomínkách Billyho Chapela (Kevin Costnera). Chapel je zde špičkovým nadhazovačem baseballového klubu, jehož budoucnost je ohrožena (jak klubu tak i samotného hráče). Navíc si uvědomuje, že už není nejmladší... Takže ve chvílích mezi samotnou hrou se vrací ve vzpomínkách zpět, a postupně zjišťuje, že mu život utíká mezí prsty... Ať si říká kdo chce co chce, pro mně je Kevin Costner výborným hercem, a zde to více než potvrzuje... ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (3)

  • "Hra snů" v baseballu znamená, že nadhazovač, případně kombinace nadhazovačů, v tomto případě Billy Chapel (Kevin Costne), za zápas odháže minimálně 81 nadhozů, přičemž maximálně to může být až 200 nadhozů, a při tom nepustí na metu ani jednoho pálkaře. (kubsov)
  • Sam Raimi nesouhlasil s obsazením Kevina Costnera a spory mezi nimi o celkové podobě filmu propukaly během celého natáčení. (Hwaelos)
  • Důvod, proč si Billy (Kevin Costner) dáva jenom jednu ruku do bundy v některých záběrech, je ten, že během výměny v útoku a obraně nadhazovač nechodí na pálku a chladne. Proto si nasazují bundy, aby ruka zůstala v teple a nevychladla. (kubsov)

Reklama

Reklama