Reklama

Reklama

Do mestečka Redemption prichádza tajomná Ellen, aby sa pomstila mužovi, ktorý kedysi zničil jej život. Je ním pištoľník Herod, ktorý mestu vládne a každý rok organizuje súťaž v streľbe. Vždy vyhrá a zároveň zlikviduje svojich potenciálnych protivníkov. Tentokrát sa ale do súťaže prihlásila Ellen... (STV)

Recenzie (412)

choze 

všetky recenzie používateľa

Scenáristicky dobře vystavěný western (se skvělým nápadem střelecké soutěže), který shazuje i ozvláštňuje Raimiho okázale braková režie. Stone ne úplně přesvědčivě střídá drsňačku s citlivkou, DiCaprio a Crowe jsou nepřehlédnutelní, Hackman si vystřihl dalšího solidního padoucha a vedle nich to prosvětluje i pár hvězd nižší svítivosti. I když jsem ten film nikdy nepovažoval za vyloženou pecku, už jsem ho viděl x-krát a mám ho dost rád. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Rýchlejší ako smrť. Toto je na filme jedine pozitívne, a to že skončil rýchlejšie, ako som zomrel. Super herecké osobnosti v niečom, čo sa chcelo stať westernovou legendou, ale klasike nesiaha ani po päty. Mladému DiCapriovi rola ani nepasovala s tým mladistvým výrazom, Sharon Stone v kovbojskom výstroji je všetko len nie sexy a to je jediná poloha, ktorú kedy vedela hrať. ()

Reklama

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Sam Raimi a jeho prvý pokus o áčkovú prácičku. Gene Hackman nebol áčková star, ale pre tento typ role hodne silné meno. Sharon Stone bolo v tom čase jedno z najviac žhavých mien v biznise. Leonardo DiCaprio a jeho rozkukávanie dva roky do Titanicu. A aby toho nebolo málo, tak Russell Crowe a jeho prvá väčšia USA šanca. Uňho zasa chýbali dva roky do L. A. - Přísně tajné. Najviac ma bavil určite prvý menovaný. Western, ktorý sa venuje tomu najviac typickému pre tento žáner, teda tasenie koltov jeden proti jednému. Znova a znova, a znova. Nuda nehrozí, pretože všetky tie rôznorodé ušpinené, dentálne zaostalé postavičky dostali dostatočnú starostlivosť. Na western vlastne inak netypické. Žiadne hodinové jazdenie na koňoch, žiadne pohľady zaviate rozfúkaným pieskom. Dostanete dobre obsadenú, nenáročnú, mierne štýlovo prestrelenú strielačku do živých terčov. ()

HAL 

všetky recenzie používateľa

Raimiho mám rád - a tady z toho už jen atypickým obsazením rolí nejrychlejších pistolníků západu dělá co největší komedii, a nejde mu o nic jiného než je nějak skloubit do zajímavých duelů a vykrást přitom všechny slavné westerny historie. Blbina, která je na svou primitivnost zbytečně dlouhá a často i zbytečně vážná. Ani ten Leonardo DiCaprio to nezachrání, když byl tehdy ještě ve věku kdy byl spíš za fracka na facku, než za sympatického pana herce jak ho známe teď. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

V zásade dobrá žánrovka. Natočená efektne a štýlovo. Vidno, že Raimi vo svojom mladíckom veku mal ako režisér dravé tempo a bavilo ho experimentovať s formou. Osobnejšie mám ale radšej Raimiho ( až na Evil Dead) kedy dáva dôraz na emócie postáv a na tom necháva vystavať príbeh. V tom mi viacej lahodia filmy ako Simple plan a vyššie až po druhého Spider-mana. Westerny mám rád a téma je v tomto prípade zaujímavá. Dokonca aj finále. Ale čakal som väčšie emócie medzi postavami. Momenty, kedy mi ich bude trochu viac ľúto, alebo im budem držať trochu viac prsty. Rozhodne to nie je zlý film a určite ho neprepnem keď ho dakedy uvidím v telke Ale Raimi aj Silvestri majú na konte lepšie veci. That´s all. ()

Galéria (161)

Zaujímavosti (23)

  • Kožená bunda, kterou nosila Sharon Stone, je přes 100 let starý kousek z muzea. (TaNya_)
  • Herod (Gene Hackman) má při večeři s Ellen (Sharon Stone) mísu plnou čerstvých červených jablek, což je pro jihozápad té doby velmi nepravděpodobné. (Hopkins)
  • Ve snímku je jedenáct soubojů, a protože jde o vysoký počet, snažil se Sam Raimi, aby každý z nich vypadal jinak. (TaNya_)

Súvisiace novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (viac)

Leonardo DiCaprio a další western?

Leonardo DiCaprio a další western?

02.08.2011

Hrál mladého pistolníka v Rychlejší než smrt, brzy si zahraje hlavního padoucha v Tarantinově Django Unchained... a poté se na Divoký západ možná vrátí i potřetí. Je totiž hlavním kandidátem na roli… (viac)

Reklama

Reklama