Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clark Griswold (Chevy Chase) je muž, ktorý sa stal symbolom roztomilo najnešikovnejšej a najneúspešnejšej americkej hlavy rodiny. A to napriek tomu, že jediné, čo si Clark celý život praje, je spokojná a šťastná rodina. Žiaľ, on sám je kráľom smoliarov a všetko, na čo siahne, sa končí katastrofou... Jediné, čo je schopný vyvolať, je totálny chaos a skaza. Stačí mu totiž niekoľko sekúnd a úplne bežná situácia sa zmení na pohromu. Jeho manželka Ellen (Beverly D'Angelo) sa už zmierila s osudom a s vďačným pochopením prijíma akékoľvek manželovo snaženie, kým jeho dve deti - Rusty (Anthony Michael Hall) a Audrey (Dana Barron) - už stratili vieru v oteckove schopnosti a jeho plány ich už vopred privádzajú do zúfalstva. Podobne je to aj v prípade dovolenky, na ktorú Clark nechce ísť lietadlom, ale autom, aby mohol rodine ukázať nádheru americkej krajiny. Ako ináč - aj teraz ich od prvej chvíle prenasleduje smola. Prvé rozčarovanie ich čaká vo chvíli, keď namiesto objednaného športiaku dorazí stará rachotina. Množstvo komplikácií spôsobí rodine aj mŕtva teta Edna (Imogene Coca), ktorú treba dopraviť k bratrancovi Eddiemu (Randy Quaid). Clarkovi chýbajú peniaze, hotely sú veľmi drahé a akoby to nestačilo, uprostred púšte auto „vypustí dušu“ definitívne... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (243)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Clark Griswold - stelesnená debilita v reálnych rozmeroch. Chase hrá s maximálnym nasadením a predstavuje svoju životnú rolu, ktorou vstúpil do dejín. Scenár je skvelý a nedáva si servítku pred ústa, dôjde tu aj na mierne hrátky s mŕtvolou, "trošku" sadistické zabitie psa, no všetko je to v medziach dobrého vkusu. No a Randy Quaid ten podáva snáď nadľudský výkon, i keď povestnej kultovosti sa dočká až v treťom diele. No a nesmiem zabudnúť vyzdvihnúť skvelý výkon Johna Candyho, ktorý nastúpi v závere. Kultová komédia, ktorá ma jedinú chybu - že ju tromfol ho dokonalý tretí diel ságy. ()

Loki_Six 

všetky recenzie používateľa

"I think you're all fucked in the head. We're ten hours from the fucking fun park and you want to bail out. Well I'll tell you something. This is no longer a vacation. It's a quest. It's a quest for fun. You're gonna have fun, and I'm gonna have fun... We're all gonna have so much fucking fun we're gonna need plastic surgery to remove our goddamn smiles! You'll be whistling 'Zip-A-Dee Doo-Dah' out of your assholes! I must be crazy! I'm on a pilgrimage to see a moose. Praise Marty Moose! Holy Shit!" ()

Reklama

YumiOkami 

všetky recenzie používateľa

originalni a vtipna komedie, ktera me neprestala ani na chvili prekvapovat. — patologicky lhar (a mozna i sociopat) clark griswold bere rodinku do kalifornie. behem 2 tydnu nabouraji, zabijou psa, svezou (mrtvou) tetu do phoenixu, ztrati zavazadla a z clarka se stane zlodej a terorista. proste takovy normalni, pohodovy vylet s rodinou.♥️ || ❝𝐘𝐨𝐮'𝐫𝐞 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐟𝐮𝐧, 𝐚𝐧𝐝 𝐈'𝐦 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐟𝐮𝐧... 𝐖𝐞'𝐫𝐞 𝐚𝐥𝐥 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐬𝐨 𝐦𝐮𝐜𝐡 𝐟𝐮𝐜𝐤𝐢𝐧𝐠 𝐟𝐮𝐧 𝐰𝐞'𝐫𝐞 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐧𝐞𝐞𝐝 𝐩𝐥𝐚𝐬𝐭𝐢𝐜 𝐬𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫𝐲 𝐭𝐨 𝐫𝐞𝐦𝐨𝐯𝐞 𝐨𝐮𝐫 𝐠𝐨𝐝𝐝𝐚𝐦𝐧 𝐬𝐦𝐢𝐥𝐞𝐬!❞ 🚘🏜🗺 ()

BeranSon 

všetky recenzie používateľa

Čas letí a letí a tak se ti malí Griswordovi teenageři proměnili na babičku a dědečka. Jinak bych tento film označil za důstojnou a zcela bez problémů i vysoce pohodovou relaxaci. První a zároveň poslední díl celé série, který si drží jisté normy a veze se v přiměřeném celku. - 7/10 - ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Když se Clark Griswold (Chevy Chase) konečně dostane k rodinné dovolené, chce, aby si to všichni pořádně užili. Naplánuje tedy výlet do Los Angeles do zábavního parku Walley World. A aby to stálo opravdu za to, pojedou do L.A. z Chicaga autem. Ale cesta není vůbec jednoduchá, zvlášť když se Clarkovi "daří" vše na co sáhne ... Trošinku jsem z této komedie zklamaný - ne že bych se nebavil, ale čekal jsem mnohem víc. Takhle se mi dostal jen průměrně vtipný film, na zoufale neoriginální téma (byť možná Bláznivá dovolená byla první z řady podobně orientovaných filmů), leč spousta scén byla hodně přitažená za vlasy (mrtvá tetička) a naopak spousta scén byla až brutálně vtipných (čokl a policajt). Za co by si autoři zasloužili pár facek je závěrečných deset minut a hlavně Clarkův proslov k majiteli zábavního parku... ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (19)

  • Exteriérové zábery Griswoldovcov na cestách sa točili tri mesiace, a to v Kalifornii, Arizone, Colorade, Misouri a Illinois. (m.a.t.o.)
  • Stredné meno Clarka W. Griswolda je Wilhelm. (m.a.t.o.)
  • Lorenzo Salviati, vtedajší manžel Beverly D'Angelo, sa vo filme objaví ako klavírista počas scény v hotelovom bare, kde sa Clark snaží zbaliť dievča s Ferrari (Christie Brinkley). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama