Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život čtrnáctileté Grace tragicky poznamenala dopravní nehoda, při které byl vážně zraněn také její milovaný kůň Pilgrim. Osud dívky a zvířete jakoby byly nerozborně spojeny a pokud chce zoufalá matka Annie (Kristin Scott Thomas) vrátit štěstí své dceři, musí nejprve najít způsob, jak uzdravit koně. To prý dokáže jen muž s výjimečným darem tišit bolest zjitřených ran na těle i na duši, zkušený zaříkávač koní Tom Booker (Robert Redford). Annie se proto s Grace a Pilgrimem vypraví do vzdálené Montany na Tomovu farmu a požádá ho pomoc. Děsivá kletba nehody pomalu mizí a mezi gentlemanským zaříkávačem koní a temperamentní vydavatelkou Annie vzniká křehké milostné pouto... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (313)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ja viem, kam išiel." – „Ale ty tam za ním ísť nesmieš." Jemne hollywoodsky tupý, zato vizuálne podmanivý a príbehovo silne liečiteľský epos o zranenom dospievajúcom dievčati a jej šialenom koníkovi, ktorý takmer putoval na bitúnok. Nevierohodná romantická línia pácha na predsa len troška pridlhom (170 minút) filme fyzické pošramotenia, ale vďaka prvotriednemu hereckému obsadeniu (tradične charizmatický Redford, mladučká Scarlett Johanssonová, vtedy ešte znesiteľná Kristin Scott Thomasová, v podporných roličkách Cooper, Neill a Wiestová), podmanivej montanskej prírody a inteligentnej pevnej ruky pána režiséra hodnotím ako nadpriemer, hoci s prižmúrenými očami. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/185756/Zaklinac-koni-80.html ()

igi B. 

všetky recenzie používateľa

No jo no jo no jo... Tři a půl hvězdičky si tenhle film určitě zaslouží. Už za tu krásu koní a přírodních scenérií (K.S.T. nevyjímaje :-) Škoda jen toho zbytečně příliš mnoho romantického. Mohlo to být takové zdařilé komorní drama, ale asi to chtělo moc vydělat. Ale takový je UŽ holt R.R. na stará kolena. Určitě je však tenhle film víc než průměrná hollywoodská romantika! Přetěžko se hodnotí. A tak - jak už musím zaokrouhlovat, tentokrát to ani ta krása nezachrání. Ale jak říkám - tři a půl!... ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Film o tom, ako môže jedna nešťastná udalosť zmeniť život. A tiež o tom, že by sme potom mali bojovať a nevzdávať sa. Veď nikto nevie, čo nás na konci tej tŕnistej cesty čaká, možno konečne aj zaslúžené šťastie. Film som si opätovne pozrel po mnohých rokoch a môžem len konštatovať, že svoj príjemný a pozitívny účinok na diváka si stále uchováva, aj keď by sa tam možno našlo trocha účelovej romantiky. Tiež by nezaškodilo film trochu skrátiť a vynechať pár zbytočných scén. 75/100 ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"V New Yorku, když se zastavíte, tak Vás rychle nahradí." Nejsem fanda takovejch těch hluboce lidskejch nebo hluboce koňskejch příběhů, ale tohle se fakt povedlo. Krásně to ukázalo, že rozdíly mezi naprosto zbytečně chvátajícím městem a pohodovým venkovem jsou evidentně všude stejný. Na můj vkus to teda bylo dost dlouhý a nejedno značkování telat bych z toho dokázal vystřihnout, ale nevleklo se to. Před Montanou mě to drama moc nebralo, ale na ranči už to bylo celý takový příjemně pohodový. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Najväčším kladom tohoto filmu je Robert Redford, ktorý mal už v dobe natáčania čo to skúseností či už s herectvom alebo réžiou. Práve on je tým čo tento film robí pozerateľný aj napriek holmarkovskému príbehu. Pomalá kamera aj pomalé rozvíjanie charakterov nám ozrejmuje celkovú situáciu a celkovo nás vťahuje pomaly do deja, čo sa vyplatí hlavne ku koncu lenže zásadným problémom tohoto filmu je tá romantická línia. Nech je film akokoľvek krásny a aj napriek téme nezachádza do núteného sentimentu práve romantická línia podkopáva filmu nohy. Ale nie preto že by snáď thomasová alebo Redford boli zlý len to skrátka narúša celkový dej a ochudobňuje nás o citovo vyhrotený a bezpochyby úžasný film s triom - kôň, scarlett a Redford. Veľajšie postavy sú vybraté skvelo a hlavne je to dokázané pri Wiestovej a Cooperovi. Inak úplne v pohode film pri ktorom mi ani tá vražedná stopáž nejako nevadila. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (25)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v USA, predovšetkým v Montane, New Yorku, Kalifornii či Connecticute. Natáčalo sa od 7. apríla 1997 do 19. septembra 1997. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama