Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd (Michael Douglas) má pred sebou tri dôležité úlohy - správu o stave Únie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločine. A ešte ho čaká aj stretnutie so Sydney Ellen Wadeovou (Annette Beningová), ktorá má presadiť prísnejšiu verziu zákona o energii. Výsledok ich stretnutia je však prekvapením pre všetkých - prezident a vdovec, žijúci s 12-ročnou dcérou Lucy, sa totiž do energickej ženy zaľúbi. Jeho dvorenie Sydney značne komplikuje život nielen jemu, ale aj rozpačitému štábu, a jednoznačne nahráva jeho protivníkom. Najmä republikánsky senátor Rumson (Richard Dreyfuss), ktorý chce kandidovať na jeho funkciu, si nedá ujsť jedinú príležitosť, aby nevyberavo nezaútočil. Zatiaľ čo zamilovaný prezident pozýva Sydney na večere, posiela jej kvety a dvorí sa jej, jeho štáb má plné ruky práce s klesajúcim počtom hlasov a udržaním prezidentovej podpory. Navyše FBI zistí, že Sydney pred trinástimi rokmi na demonštrácii pálila americkú zástavu... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (159)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Romantika v Bielom dome, tak by sa to mohlo tiež volať. Michael Douglas hrá skvelo, nanešťastie Annette Bening som až tak nemusel a musím sa priznať, že nielen popularita prezidentského úradu vo filme zaznamenávala prepad a opätovný vzbĺknutie ako z popola, ale aj moje sympatie k tomuto sa vyvíjali ako na horskej dráhe a ustálili sa niekde okolo priemeru. ()

kwoky 

všetky recenzie používateľa

Bohužel tento film to u mě prohrál už samotným námětem. Falešné úsměvy, vysoké politické hry, nekonečné sledování volebních preferencí a všechno obalené jakousi pózou, že je to normálka a nic zvláštního. Asi bych musel být Američan, aby to na mě fungovalo. A mimochodem - všiml jsem si značné podobnosti s Pretty woman. ()

Reklama

Agatha 

všetky recenzie používateľa

Hlavní zápletkou filmu je románek mezi prezidentem a obyčejnou úspěšnou ženou a to vše na pozadí prezidentských voleb. Celým snímkem jakoby vyvstává otázka zda se prezident může z ničeho nic zamilovat aniž by mu neklesly volební preference. Příběh vyžaduje velké a osobité hlavní představitele, a to Michael Gougles a Anette Bening bezpochyby jsou. Ale přesto to nestačí. Hodně tomu chybí, scénář má jisté mezery a nedostatky. Na mě celý film působil poněkud stroze a nepřirozeně. Závěr mě vůbec neuspokojil. Takové nemastné, neslané. Ale přesto má snímek své klady: prostředí a program Bílého domu vypadal poměrně věrohodně a autenticky. A velkolepá hudba do tohoto prostředí výborně zapadá. Nicméně vystihl bych to asi takhle: jednou a dost... ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Tuhle jsem šel na poštu pro známku na dopis. Slečna za přepážkou se mile usmála, pod sklem mi podstrčila Miloška a řekla si o sedm korun. Řekl jsem jí, ať si nechá ty fórky a navalí Čtyřlístek jako každá správná pošťačka, ale slečna se jen tiše omluvila, že ho vyprodali. Není divu. No jo, ale co s tím? Mohl jsem buď pět let čekat, až se nám to na Hradě zas protočí anebo ovládnout svoji megamysl a zachovat dekorum spořádaného občana. Dekorum mě ovšem přešlo velmi záhy, to když jsem v parku za poštou na Miloška flusnul tak, že na obálce ani za Boha nedržel. Čili pět minut na to jsem stál u přepážky se sympatickou slečnou znovu, šoupnul ji desetikorunu i s dopisem a hlesl "novýho Zemana a prosím přilípnout." Jestli mi na ten dopis došla odpověď? Jo, došla. Na obálce byl Čtyřlístek a uvnitř vzkaz "máš poslední šanci." Víte, kdybychom na známkách měli bouráka, jakého hrál božský Majkl, nemusel bych nebohé pošťačky nutit olizovat Zemana a odpovědi na moje dopisy by se zkrátily na mnohem veselejší "máš šanci." P.S: Čtvrtá hvězda za nejlepší prezidentský projev, jaký jsem kdy slyšel. ()

Riddick77 

všetky recenzie používateľa

Typicky příjemný "feel-good" Reiner, u něhož je (opětovně) třeba kašlat na reálie (v tomto případě strašidelný odklon od politické reality a praxe) a naopak upřít pozornost na romanticko-dramatickou dimenzi, která je - jako obvykle - velice výživná a zábavná. Annette Bening v bílé košili je extrémně sexy! 8/10! ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (14)

  • Keď sa prezident (Michael Douglas) opýta, koľko je hodín, niekto povie, že je 3:30, hodiny visiace v miestnosti však ukazujú úplne iný čas. (Arsenal83)
  • V jednom momente Michael J Fox hovorí, že je jeho „zodpovednosťou ako občana“ spochybňovať prezidenta. Michael J Fox je v skutočnosti kanadským občanom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama