Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeff Talley (Bruce Willis) je špičkovým vyjednávačom losangeleskej polície. Po tragickej nehode, pri ktorej zahynula mladá matka s dieťaťom, však podľahne  hlbokým depresiám a rozhodne sa zmeniť svoj život. Prijme menej prestížne a horšie platené miesto na polícii v mestečku Bristo Camino vo Ventura Counry a vzdiali sa aj od svojej manželky a dcéry. Muž prenasledovaný výčitkami svedomia predpokladá, že v mieste preslávenom nízkou kriminalitou bude mať iba minimum príležitostí riskantne rozhodovať o životoch ľudí. V tom sa však Jeff bohužiaľ mýli. Trojica mladistvých delikventov, ktorá sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste, dostane zálusk na rodinný voz Smithovcov, Cadillac Escalade.  Tí nakoniec nemajú inú možnosť, ako si vziať vdovca, jeho štrnásťročnú dcéru Jennifer (Michelle Horn) a osemročného syna Tommyho, ako rukojemníkov. Walter Smith (Kevin Pollak) je však zapletený do niekoľkomiliónového nelegálneho obchodu,  a tak sa rukojemníci, ktorých si vzali traja výrastkovia, ukážu byť priveľmi horúcim tovarom... Bývalý vyjednávač sa ocitne v situácii, ktorú už nikdy nechce zažiť. Najskôr sa rozhodne prácu  prenechať  povolaným. Keď sa však prípad skomplikuje, a do ohrozenia sa dostane aj jeho rodina, pochopí, že jeho povinnosťou je zasiahnuť a doviesť prípad do zdarného konca. Začína vyjednávať a zdá sa, že táto noc bude pekne dlhá... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (370)

Tsunami_X 

všetky recenzie používateľa

Film, jehož hlavním problémem je, že nemá absolutně žádné pojetí o tom, jak by měl ve výsledku vypadat. Nadprůměrná variace na starého poldu, který něco posral, se již od své druhé čtvrtiny propadá do neuvěřitelně standardizované rutiny, která si naložila víc, než zvládla. Potenciál zůstává absolutně nevyužit a pokud někomu ještě po X letech připadají zajímavé honičky policie s partou mladíků, o šabloně škoda mluvit, dětské výkřiky do tmy a něco navíc, může se solidně bavit. Bohužel/naštěstí jsem už takových věcí, i za svůj relativně krátký život, dost přesycen... ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Bruce Willis je výborný, všestranný a divácky obľúbený herec. Jeho meno je prestižnou obchodnou značkou. V zlých filmoch nehrá. Niekedy sa síce objaví aj v nie zrovna originálnych projektoch, čo majú prehnane vysoké ambície. Presne taký je akčný thriller "Rukojemník". Policajný vyjednávač Jeff Talley sa po zbabranej akcii, pri ktorej zomrú traja ľudia, rozhodne opustiť Los Angeles. Odchádza s rodinou do malého mestečka Bristo Camino, kde je veliteľom miestnej polície. Všekto sa však znova rozbehne, keď traja mladiství kriminálnici prepadnú dom mafiánskeho účtovníka Waltera Smitha. Len vďaka bohatej produkcii, ktorá dokázala zaplatiť Bruce Willisa to mierne prevyšuje priemer. *** ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku to vypadá jako hodně tuctovej film o tom jak se Willisovi nepodaří zachránit nějaký dítě a na konci to zase všechno napraví a ono to taky tak je, ale naštěstí je to proložený i jinou zajímavou zápletkou, která to oživuje a vyvadí z tuctovosti. Taky mě potěšil nestárnoucí Bruce Willis, kterej sice moc akčních prvků nepředvádí, ale i tak je skvělej. Další prvek, který se mi na tomhle filmu líbil je vizuální zpracování některých scén a to hlavně scény v hořícím domě a příchod Bena Fostera s molotovem, to bylo skvěle zpracovaný, ale zase na druhou stranu film disponije až moc velkým množstvím stupidních scén a jako vždy strašně chytrým zločincem s chladnou hlavu a to už nějak moc nemusim, takže slabší 4* ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Brilantný titulkový úvod, umocnený vynikajúcou hudbou Alexandra Desplata, k priemernej kriminálke, ktorá po dynamickej úvodnej 20-minútovke skĺzne do tuctovej rutiny, a už sa z nej nevytiahne. A nepomáha ani trochu nudný Willis. Pasáže s malým chlapcom sú ako vystrihnuté zo Sám doma, zatiaľ čo posledných 15 minút s psychopatickým Fosterom je regulérny horor (v poslednej scéne svojej postavy vyzerá ako zombie). Ten sprostý Taliano-Španielo-Francúz čo rád zneužíva Desplata by radšej do kriminálok nemal pchať nos. 40% ()

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Willis si to u mě polepil "Zabijákem v zástěře", ale Rukojmím to teď krapet srovnal, i když mi celkem vadilo, že několik dějových motivů a hlavních tahounů se pere o pozornost, ale vyhráno si není pořádně ani s jedním. Bohužel ani s tím, který by mě nejvíc zajímal - "burn it" leaderem nesourodé party výrostků, jediné postavy filmu, která měla ......... ehm, koule :- )). ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (11)

  • Bruce Willis (Jeff Talley) prohlásil, že jeho dcera Rumer (Amanda Talley) nezískala roli protekcí, ale musela poctivě projít castingem. (Nikitera)
  • Snímek byl natočen v Los Angeles a v oblasti Malibu. (Terva)

Súvisiace novinky

Režisér Die Hard 4.0?

Režisér Die Hard 4.0?

15.04.2005

Bruce Willis (na obr.) bol zrejme spokojný s réžijným vedením Florenta Emilia Siri pri ich spolupráci na akčáku Rukojemník, keďže mu navrhol aj réžiu DIE HARD 4.0, štvrtého pokračovania slávnej… (viac)

Reklama

Reklama