Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deset krásných let se mladá Mija (An Seo Hyun)  starala v srdci jihokorejských hor o svou obří zvířecí společnici Okju. Vše se ale změnilo ve chvíli, kdy se Okji zmocnila nadnárodní společnost Mirando Corporation, která ji přemístila do New Yorku. Bezcitná ředitelka společnosti Lucy Mirando (Tilda Swinton) má se zvířetem své vlastní plány a Mija se musí vydat na dlouhou a náročnou záchrannou misi, aby mohla svou milou Okju dovést zpět domů. Na cestě se ale setkává s dalšími lidmi, kteří mají o osudu zvířete své vlastní představy. (Kiisaki)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (147)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Okja je v prvom rade príbeh o sile priateľstva medzi dievčaťom a geneticky upraveným prasaťom. Navyše v sebe nesie jasné posolstvo, ktoré nám danú problematiku ukazuje len z pohľadu ochrancov zvierat. Ak teda milujete mäso, tak občas nebudete moc chápať, prečo sa v danú chvíľu správajú postavy tak a tak. Ako v snímke správne zaznie, všetko je to len biznis. Vzťah dievčaťa k zvieraťu je tiež vykreslený veľmi pekne a emocionálne. Je to veľmi dobrý spôsob, ako poukázať na šialenosť priemyslu živočíšnej výroby, konkrétne na príklade veľkochove prasiat. Vystupuje tam síce druh, ktorý sa podobá skôr na hrocha ako na prasa, ale po celý čas sa hovorí o „geneticky modifikovaných prasatách“, čiže ok, žiadna fikcia. Je to veľmi milá snímka. ()

666Carnage 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle bylo....jiný. Ale taky hodně zajímavý a dobrý. Všichni vegani, vegetariáni a lidi za práva zvířat tohle budou mít jako svůj kultovní film. Ale doporučuji všem aby se na ten film podivali. Za prví si Okju zamilujete, za druhý téma je aktuální a vtáhne Vás děj. A za třetí je tam chvilkama Gyllenhaal a zase hraje šíleně dobře. Na tenhle film si asi každý musí udělat názor sám ale má co říct i po hereckých nebo po stránkách efektů je to dobrý film. 80% ()

Reklama

joker.george 

všetky recenzie používateľa

Film se otírá o tabuizovaná i popularizovaná témata, ale čeření jejich vod se vyhýbá. Triky místy působí nedotaženě, na dokreslení příběhu ale bohatě stačí. Snímku tak neprávem vévodí excentrické a roztodivné postavičky, které jsou výraznější než samotné vyprávění, kterému se daří šikovně balancovat mezi dvěma protikladnými stranami. Bipolárnost je však fungující doménou filmu, kde jsou k vidění hororové a bezútěšné pasáže, které se mísí s rodinou podívanou viděnou dětskýma očima. (Netflix) ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Ak máte radi zvieratá, nevadí, že sú naklonované alebo geneticky modifikované. Jednoduchá a úprimná láska týchto tvorov sa totiž na nič nehrá a dáva najavo hneď pocítiť ako sa zviera cíti. V protiklade stojí bezcitná zabijácka mašinéria slúžiaca zlatému prasaťu, ku ktorému vzhliada drvivá väčšina nielen vládcov sveta, ale žiaľ aj populácie. No a potom sú tu jednoduchí ľudkovia, ktorí nehľadia na špinavočisté (to je jedno) hry mocných podnikateľov a startuperov a žijú si svoj život v súlade s plynutím ročných období. Jedno či žijú na vidieku, alebo uprostred megapolisu. Narušiť výnosný biznis zabíjania tvorov v mene nakrŕmenia zväčšujúcej sa masy ľudí narušujú radikálne spolky, často na hrane alebo za hranou zákona a vo vedomom rozpore s oficiálnym právnym poriadkom. Pretože zákony sú často napísané v mene a na požiadavku ničomných GMO korporácií. A tak sa stáva, že právo písané je v rozpore s právom prirodzeným. Prirodzeným právom na život. Kohokoľvek. Vzdávam hold dojemnému spracovaniu týchto tém, prostredníctvom príbehu prostej lásky kórejského dievčatka - siroty - k mamutiemu prasaťu Okja. A súhlasím s užívateľom whackom - vidieť film áčkovej kategórie, ktorý by takmer bez výhradne schvaľoval a podporoval činnosť radikálnych organizácií akými je Animal Liberation Front je vskutku vec nevídaná. Ale chvályhodná. Len tak ďalej! ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Bylo to zajímavé a hezky moderně zpracované. Okja je zajímavý a inteligentní tvor, který dokazuje, že by měl dostat možnost žír i v reálném světě a neskončit na jatkách. Vážně jsem se nad sledováním pozastavila, jestli taková nejsou vlastně všechna zvířata a zřejmě ano. Příběh Okjy a Mijy mě chytl za srdce a opravdu mě dojalo jejich pevné přátelství a oddanost. Jake Gyllenhaal předvedl skvělý výkon, nebyl vůbec k poznání a Tilda byla skvělým zpestřením. ()

Galéria (161)

Zaujímavosti (7)

  • Ide o prvý film od Netflixu premietaný na festivale v Cannes. Tam sa stretol s technickými problémami, pre ktoré musel byť na 15 minút prerušený, po skončení si ale vyslúžil 4 minútový standing ovation. Okja má byť následne k dispozícii iba na serveri Netflix. (misterz)
  • A.L.F je skutočná organizácia, ktorá zachraňuje zvieratá z bitúnkov a klietok a taktiež narušuje ekonomiku veľkých firiem tohto odvetvia. (Astonko)

Reklama

Reklama