Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (248)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ by si Sliz v priebehu celej stopáže udržal vražedné tempo nekompromisných smrtí a lahodne sediacich hlášok, možno (vážne len možno) by hodnotenie skočilo aj na plný počet. Klasický príklad béčkového hororu, pri ktorom sa strieda brutality s napätím a občasným humorom - ten však (v tomto prípade na dobro veci) nedosahuje úrovne Braindead. Za dvojku Kevin&Shawnee posielam veľkú pusu. Muck! ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Solídne hororové béčko 80tych rokov s výbornými trikmi a maskami rúcajúce Hollywoodske tabu vraždenia detí. K tomu narážka na Piatok 13teho, miestami solídne napätie. Akurát ten príbeh je strašne jednoduchý a Russell aj keď sa snaží, nemá výraznejší hororový rukopis. Navyše opäť raz ma dožral záver. Neznášam scény typu- v závere zlikvidujeme nadobro obludu a potom sa ukáže nejaký chytrák (dokonca pádre) ktorý záhadným spôsobom zachráni vzorku tej slizkej ohavy. To je snáď najväčšie klišé hororového žánru. Skrátka klasika že tvorcovia si nechali otvorené zadné dvierka pre prípadné pokračovania. 65% ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

remake sci-fi so steveom mcqueenom z 50-tych rokov (a zároveň druhý celovečerák chucka russella - po debutovej tretej nočnej more) dopadol očividne lepšie, než pôvodný film (nevidel som ho, no všetko tomu nasvedčuje); galaktická vraždiaca žuvačka so zabijáckou absorpčnou schopnosťou, ktorá v niektorých scénach vyzerá ako rozďavená vagína, v iných vám pripomenie gigantický prsník, valiaci sa na woodyho allena, je naozaj veľmi jednoduché, schematické, no zábavné a po efektovej stránke veľmi vydarené dielko s nadšenou réžiou, komornou no atmosférickou výpravou a béčkarskými vychytávkami od castingu až po scenáristické zvraty. i love eighties ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Keď som tento horor videl ako malý fagan na VHS , nemohol som zaspať a strašne som sa bál. Je naozaj zaujímavé pozrieť si tento film s odstupom nejakých 10 rokov:) Sliz je pre mňa určite jedným z najlepších "klasických" béčkových hororov ôsmej dekády a vôbec nevadí, že často krát sa namiesto zimomriaviek objaví úsmev na tvári:) Kto by odolal smrtonosnému slizu (nápad jak hovado!!!:)) priamo z vesmíru, ktorý ničí všetko živé v jednej americkej dedine??? Zvlášť keď na scenári spolupracoval tvorca takých filmov ako Vykúpenie z väznice Shawshank a Zelená Míla:) ()

juta 

všetky recenzie používateľa

Opravdu lituju toho, že jsem tohle neviděl jako malý, určitě bych si ho zařadil mezi mé oblíbené horory. Podobně jako Věc vyniká nechutnými scénami, které jsou na svou dobu výborné. Režisér Russell co také natočil Noční můru 3, měl i zde po ruce skvělé pracanty. Škoda že nenatočil více hororových filmů. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (16)

  • Velká část tekutiny slizu byla vyrobena z methocelu, který je neuvěřitelně kluzký a zároveň slouží k zahušťování mléčných koktejlů. (ČSFD)
  • Režiséra Chucka Russella můžeme zahlédnout jako diváka v kině. (HellFire)
  • Šerif byl pojmenován po slavném hudebníku Herbu Gellerovi. (Chatterer)

Súvisiace novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (viac)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (viac)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (viac)

Reklama

Reklama